سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 

[ و فرمود : ] کسى که ارج خود نشناخت جان خود را باخت . [نهج البلاغه]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

عکس اسکناس های رایج در کشورهای مختلف

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

اتومبیل بنز با بدنه تمام طلا در ابوظبی

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

آکواریوم‎ جورجیا مکانی فوق العاده زیبا در آتلانتای امریکا...خیلی

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

گزارشی از یک پروژه تونلسازی که در نوع خود بینظیر است

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

آبشار ویکتوریا یا استخر شیطان

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

هشدار جدی در مصرف نوشابه ! تصاویر واقعآ تکان دهنده

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

مانور ناسا برای پرواز سال 2020 به کره ماه ! واقعآ دیدنی

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

تصاویر منتخب از شکار لحظه های بسیار زیبای ورزشی

 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

تولید چسب صنعتی






تولید چسب صنعتی









چسب‌های بسیاری برای متصل کردن اجسام مشابه یا غیر مشابه در دسترس هستند. امروزه تقریبا استفاده از چسباننده‌های طبیعی مثل سریش بجز موارد استفاده خاصی منسوخ شده است. در عوض هر روز شاهد تولید و سنتز چسب‌های جدیدی هستیم که منشأ پلیمری دارند. چسب‌ها در اشل صنعتی به شیوه‌های گوناگونی تهیه می‌شوند که در این بحث برخی از مهمترین روشها را معرفی می‌کنیم.

پخت یا پروراندن رزین چسب به صورت یک جسم جامد
اپوکسی‌ها معروفترین چسبهای این گروه هستند که با استفاده از رزینهای سیکلوآلیفاتیک ، طوری فرمولبندی می‌شوند که در دماهای بالا قابل استفاده باشند. برای سنتز چسبهای قوی و نیمه انعطاف‌پذیر از رزینهای اپوکسی با عوامل پخت پلی آمین یا پلی آمید استفاده می‌شود و بیشتر اپوکسی‌ها بدون استفاده از مواد افزودنی هم چسبندگی خوبی دارند. زمان پخت می‌تواند از ثانیه‌ها تا روزها طول بکشد که این امر به کاتالیزورها و دما بستگی دارد
.

اپوکسی فنولی با استفاده از این چسبها می‌توان اتصالاتی پدید آورد که تا 315
?C پایدار هستند. این چسبها در دماهای بالا پرورده می‌شوند و از آنها برای پیوند ساختمانی و لانه زنبوری استفاده می‌شود. از دیگر چسبهای این گروه می‌توان از پلی استرها (که ارزان قیمت و زودگیر و شکننده هستند)، سیلیکونها ، سیانوآکریلاتها و آکریلیها ، نام برد.
 


تبخیر حلال از محلول پلیمر گرمانرم
مواد پلیمری حل شده در حلالها می‌توانند چسبهای مفیدی تشکیل دهند. با تبخیر حلال ، پلیمر گرمانرم جامدی حاصل می‌شود که به چسب حلال معروف است. از این گروه می‌توان نیتروسلولز را نام برد که سالها محلول 10 تا 25 در صد آن به عنوان چسب هواپیما و یا برای مصارف خانگی استفاده می‌شد.
آکریلیها ، محلول رزینهای آکریلیک پرورده شده هستند و به چسبهای پلاستیک مشهورند و برای متصل کردن پلاستیکهای
ABS ، پلی استیرن و آکریلی مؤثرند. سیمانهای لاستیکی هم جزو چسبهای حلال می‌باشند.
 


تبخیر آب از یک شیرابه پلیمری
شیرابه‌ها از ذرات کوچک پلیمر پرورانده شده معلق در آب تشکیل شده‌اند و در موقع تبخیر آب ، ذرات بوسیله نیروهای واندرواسی به یکدیگر متصل می‌شوند. رزین خشک شده ، دیگر در آب حل نمی‌شود. از این چسبها می‌توان پلی وینیل استات را نام برد که برای اتصال قطعات چوبی بکار می‌رود و به صورت شیرابه (محلول در آب) عرضه می‌شود و به نام چسب سفید یا چسب چوب معروف است
.

سرد کردن پلیمر گرمانرم ذوب شده
پلیمرهایی که در دمای مناسب ذوب می‌شوند و دارای نیروهای جاذبه زیادی می‌باشند، بعنوان چسب داغ ذوب شناخته می‌شوند. از انواع پلی استرهای گرمانرم ، پلی آمیدها و پلی اتیلنها ، بعنوان چسب داغ ذوب استفاده می‌شود. این چسبها به صورت لوله‌هایی با ضخامت کم در بازار موجود می‌باشد. در اثر حرارت دادن ، لوله ذوب و جاری می‌شود و با مالیدن به سطح جسم و فشردن سطوح به همدیگر ، اتصال در ضمن سرد شدن انجام می‌شود
.

عوامل اتصال دهنده
موادی که با شیمی دوگانه وجود دارند، می‌توانند به چسبندگی کمک کنند. این ترکیبات دارای دو گروه عاملی متفاوت در دو انتها می‌باشند و معمولیترین آنها عوامل اتصال دهنده سیلان می‌باشند. یک انتهای این ترکیبات ، تولید چسبندگی با شیشه یا مواد معدنی دیگر می‌کند و انتهای دیگر از نظر شیمیایی فعال می‌باشد.

اخیرا ترکیباتی به نام تیتاناتها وارد بازار شده‌اند که مانند سیلان دارای شیمی دوگانه هستند و شبیه آنها عمل می‌کنند، اما برتریهایی هم در برخی خواص نسبت به سیلانها دارند.


 


 


 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:22 عصر

تخریب اکسیداتیو

 


اکسیداسیون هیدروکربنها فرآیند مهمی است که مدتهاشناخته شدهاست.واکنش ترکیبات آلی که بر اثر حمله مولکولی اکسیژن آغازشده اند خود اکسیداسیون نامیده می شود. اکسیداسیون نه تنها به خاطر اینکه در صنعت پتروشیمی برای تولید مواد شیمیایی اکسیژنه شده مفید و مواد خام استفاده می شئد بلکه بلکه به خاطراینکه اغلب عامل تخریب پلیمرهاست ، فرآیند مهمی به شمار می رود.


خوداکسایش ترکیبات اشباع نشده مثل روغنها (نفتاها) لاستیک وغیره گزارش شده است که ویژگیهای اصلی فرآیند(مثلاٌ ،نوع خودشتاب دهندگی جذب اکسیژن درمقابل منحنی زمان،تشکیل پراکسیدها و غیره ) نیز درقرنپیش مشاهده شده اند. مطالعات وبرسی های شدید و ویژه در مورداکسیداسیون لاستیک که در اوائل دهه 1940 بوسیله اتحادیه تولید کنندگان لاستیک انگلیسی آغاز شده بود منجر به پیشرفت طرح BAS  خود اکسایش گردید


این طرح شامل کلیهمراحلمهم در اکسیداسیون(واکنش تخریب رادیکالیزنجیره ) بود ومی توانست بسیاری از جنبه ها و ویژگی های این فرآیند را توضیح دهد. تئوری های اخیراکسیداسیون پلیمر بر اساس


 با تغییر جزئی و یک سری اصطلاحات می باشد.BAS  


به طور کلی در نتیجه مقدارکم تولید رادیکال در شرایط محیطی ،میزان اکسیداسیون پلیمر بسیار کم میباشد.پرتو افکنی یا عواملکه تولید رادیکال را افزایش می دهن، مقدار اکسیداسیون پلیمر را نیز افزایش می دهند.پر اکسیدها یاسایر ترکیبات اکسیژنه شده که درطول سنتزبا پلیمر در هم آمیخته می شوند،ممکن است آسیب پذیری آنرادر برابر اکسیداسیون افزایش دهد.


بطور کلی واکنش های اکسیداسیون پلیمر یکدوره القاءرا نشان می دهند که در طول آن هیچگونه تغییرات در روی ماده روی نمی دهد.


به هر صورت ، بعد از دوره القاءمیزان اکسیداسیون سریعاً افزایش می یابد(خود کاتالیزی)، محصئلات اولیه اکسیداسیون باعث افزایش تخریب می شود.


اکسیداسیون اغلب منجر به کاهش وزن مولکولی و رنگ پریدگی پلیمرمی گردد.


پلیمرهای اکسید شده ازاستحکام مکانیکی کمتری بر خوردارند.همچنین اکسیداسیون و ویژگی های الکتریکی پلیمرها را نیز نمی دهند. بطوری کلی پلیمرهای اکسید شده نسبت به مواداکسید نشده ازرسانای بیشترو ثابت دی الکتریکی بالاتری برخوردارند.


وقتی که چگالی اکسیژن کم است،اکسیداسیون باعث افزایش پیوندهای عرضی می شود.


چنین موادیبه طور ثابت نسبت به موادشفاف سفت تر،شکننده ترو کمتر مستعد پدیده خزش می باشند.


اظهارات کلی:


تخریب اکسیداتیو پلیمر یک واکنش زنجیره رادیکال آزاد می باشد. تفاوتمهمی که با سایرواکنش ها ی زنجیره ای دارد این استکه در این موردعلاوه برسه مرحله معمول،یعنی مرحله آغاز، تکثیرو انتشار وپایان بایددر مرحله مهمدیگری نیز موردتوجه قرار گیرد. تبدیل رادیکال های هیدروکربنبه رادیکالهایپروکسی،( واکنش اصلی مصرف اکسیزن) واکنش تخریب زنجیره شاخه ای (ویژگی خود تسریعیفرآیند) طراحی است که شامل مهمترین مراحل اکسیداسیونپلیمر می باشد و در شکل 6-1 نشانداده شدهاست. لازم به ذکر است این طراح ، یک طرح کامل اکسیداسیوننیست و چندین واکنش دیگر وجوددارد که بر اساس ساختار شیمیایی پلیمر مورد تحقیق و نوع ومقدار آلاینده ها و افزودنیهای موجود در سیستم وغیره ، ممکن است در طول اکسیداسیون روی بدهند.


جزئیاتی که برخی از ویژگی های مهم مثل تشکیل محصولات فرار، نسبت های اکسیژن مختلف که حاوی گروه هایی در پلیمر هستند وغیره را توضیح می دهند . در این طرح وبرنامه کلی ومختصر شده نیامده اند.


1- مرحله شروع


RH +O2 ?R + HO2                                                                                      (1-1)


شروع کننده ? 2f R                                                                                           (1-2)


R+RH ?R+RH                                                                                             (1-3)


HO2 +RH?R+H2O2                                                                                    (1-4)


2. تبدیل رادیکال(پایدار کنند)


            R+O2? RO2                                                                                                   (2)         


 انتشار زنجیره 3.   


             RO2 +RH ? R+ RO2H                                                                                (3-1)


            RO2 +RH ? R+ Products                                                                              (3-2)


4.تخریب زنجیره شاخه ای


           RO2H? f ( RO + HO ) + (1-f) (RO +H2O)                                                        (4-1)


           RO + RH ? R+ROH                                                                                          (4-2)


           HO +RH ? R+H2O                                                                                             (4-3)


.5.پایان


           R,RO2,etc? Products                                                                                           (5)


شکل 6-1 طرح ساده شده اکسیداسیون پلیمر


1-همان طور که در شکل نشان داده شده ، غمل آغاز بواسطه واکنش مستقیم مولکول اکسیزن و فلز استخراج شده در واکنش ( 1-1) برای اکثر پلیمرها از لحاظ ترمودینامیکی وسنتیکی نامطلوب می باشد. واکنش (1-1) بشدت گرماگیر بوده ودر دماهای پایین خیلی کندمی باشد . چنانچه اکسیداسین بجز (1-1) هیچ منبعی از رادیکال ها نداشته باشد هیچ گونه تسریع بخشی بوجودنمی آید وفرآیندی بیاهمیت خواهد بود. به هر حال واکنش تخریب زنجیره شاخه ای (1-4)، یعنی تجزیه هیدروپراکسید ها به رادیکال ها،نقش عمل آغازرا در فاز بعدی اکسیداسیون بعهده می گیرد.


در یک واکنش رادیکالی زنجیره ، شاخه ای شدن زنجیره واکنشی است که از یک رادیکال بیش از یک رادیکال تولید می کند ،(تخریب زنجیره شاخه ای شدن زنجیره واکنشی است که از یک رادیکال تولید می کند، تخریب زنجیره شاخه ای از یک واسطه غی رادیکالی فرآیند ،یک یا چند رادیکال تولید میکند)وقتی که پراکسید ها در پلیمر اصلی وجود داشته باشند،مثلا آنهایی که در طول فرآیند یا ذخیره سازی تشکیل میشوند،واکنش (1-4) ممکن است حتی در فاز اولیه اکسیداسیون به عنوان عمل آغاز ،غالب باشد.


وقتی که پلیمر حاوی هیدروژن های واکنشی باشد احتمال وقوع واکنش (1-1) بیشتر است.مثلا ثبات کمتر اکسیداتیو پلی پروپیلن در مقایسه با پلی اتیلن را می توان به واسطه اتم های سه گانه هیدروژن که فقط در پلی پروپیلن وجود دارند توجیه کرد.


شکل (6-2)جذب کربونیل را در مقابل منحنی های زمان برای اکسیداسیون نمونه های پلی پروپیلن دو تریم شده،نشان میدهد.همانطور که میتوان مشاهده نمود،نمونه هایی که حاوی اتم دو تریم به جای هیدروژن سه گانه اند نسبت به نمونه های دیگردارای دوره استقراء طولانی تر وسرعت کند تری میباشند.


این تاٌثیر ایزو تروپ، به هر حالنشان میدهد که انرژی تفکیک کمتر پیوند سه گانه کربن – هیدروژن نه تنها در مرحله آغازین اکسیداسیون (1-1) (دوره استقراء) بلکه در مراحل تکثیر وانتشار

(1-3)و (2-3)آن هم نیز نقشی را ایفا میکند.
نظر شما( )
<   <<   126   127   128   129   130   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چگونه کتابخوان تر شویم؟
دانستنی های کوتاه
دانــستـــنی هـای جـــــالـــــــب
جهان در صدسال
28جمله از دکتر حسابی
الماس های معروف دنیا
معنی گلها
انیشتن
راز شمع (( در درمان و ارزو ها))
یا ذهن می تواند آینده را پیش بینی نماید؟
موبایل ومغز
آیا می دانید
خودرو و رنگها
نامگذاری محلات قدیمی تهران
پرچمدار ارتباطات با دور
[همه عناوین(1944)]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

281794

بازدید امروز

282

بازدید دیروز

460

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 لینک دوستان

مهندسی مکانیک
بی تاب

لوگوی دوستان




اشتراک