سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 

دانش بی عمل مانند کمان بی زه است . [امام علی علیه السلام]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:14 عصر

لیست تفکیک شده نرم افزار های بانک رهگشافن

 لیست تفکیک شده نرم افزار های بانک رهگشافن

 نرم افزارهای طراحی دو بعدی  و سه بعدی (CNC)

http://cncrahgoshafan.parsiblog.com
===================================================
 نرم افزار های مربوط به تعمیرات خودرو

http://khodrorahgoshafan.parsiblog.com


===================================================
  نرم افزارهای برق  الکترونیک ومخابرات و قدرت

http://barghrahgoshafan.parsiblog.com


==================================================
 نرم افزار های علوم کامپیوتر

http://computerrahgoshafan.parsiblog.com


==================================================
 نرم افزارهای طراحی کشتی و قایق های تند رو کشتی سازی

http://keshtirahgoshafan.parsiblog.com


===================================================
 نرم افزار های گلدوزی و چاپ

http://goldozirahgoshafan.parsiblog.com


===================================================
 نرم افزار های مکانیک و هوافضا

http://mecanicrahgoshafan.parsiblog.com
=================================================
 نرم افزار های مهندسی عمران ، ساز و معدن
سازه -مدلسازی و تحلیل سازه های فلزی، بتنی  -شبیه ساز حمل و نقل و ترافیک-  خاک و معدن - عمران

http://omranrahgoshafan.parsiblog.com


====================================================
  نرم افزار های مهندسی شیمی و نفت

http://shimirahgoshafan.parsiblog.com


====================================================
نرم افزارهای علوم  پایه و ریاضی , آمار و صنایع و ...

http://sanayerahgoshafan.parsiblog.com


====================================================
سایر نرم افزار ها

http://sayerrahgoshafan.parsiblog.com


 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:14 عصر

همه چیز در مورد پیزو

اثر پیزو الکتریک ، قابلیت بعضی مواد است برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی و تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی. تولید اختلاف پتانسیل الکتریکی در برخی بلورهای نارسانا مثل کوارتز تحت کشش یا فشار. علامت پتانسیلهای دو وجه بلور در دو حالت فشردگی یا کشیدگی معکوس هم ارزند و هر چه میزان فشار کشش بیشتر باشد، اختلاف پتانسیل تولید شده بیشتر است. اثر معکوس پیزو الکتریک نیز در این معنی تغییر شکل آنها بر اثر اعمال اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو وجه روبروی آنهاست. اگر دو وجه روبرویی در یک هر یک از این بلورها را به اختلاف پتانسیل متناوب الکترکی وصل کنیم، تغییر شکل متناوبی در آن رخ می‌دهد و به ارتعاش در می‌آید.

سیر تحولی و رشد
اثر پیزوالکترکی چنانچه گفته شد توانایی برخی مواد می‌باشد که برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی و تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی است، این اثر را برادران کوری ، پی‌یر و ژاک کوری ، در دهه 1880 کشف کردند. موادی که این پدیده را از خود بروز می‌دهند مواد پیزو الکترکی نامیده می‌شوند. اثر پیزوالکترکی در انواع بسیاری از مواد از جمله تک بلورها ، سرامیکها ، بسپارها و مواد مرکب دیده می‌شوند. فعالیت پیزوالکتریکی در اکسیدهای نسوز بس بلور در تیتانیوم باریوم (BT) کشف شد و در دهه 1950 اثرهای پیزوالکتریکی درمحلول جامد تیتانات زیرکونات سرب (PbT) کشف شد.

اثر مستقیم و معکوس پیزو الکتریک
وقتی ماده‌ای پیزو الکترکی تحت تأثیر مکانیکی (به صورت انبساط یا انقباض) قرار می‌گیرد، مقداری بار الکتریکی در سطح آن ظاهر می‌شود. این بار به تولید میدان الکتریکی و پتانسیل متناظر با آن می‌انجامد. برعکس ، در پی اعمال میدانی الکتریکی ، با مقادیر گرانش مکانیکی روبرو می‌شویم. اثر اول به اثر سیستم و اثر دوم به اثر معکوس موسوم است. جهت گیری (قطعیت) و مقادیر بار و پتانسیل ایجاد شده اثر مستقیم ، به جهت و بزرگی نیروی اعمال شده نیست به بعضی جهتهای بلور شناختی ماده بستگی دارد.
وقتی نیروی مکانیکی ناپدید می‌شود، بار تولید شده نیز از بین می‌رود و وقتی جهت کرنش وارونه شود قطبیت نیز وارونه می‌شود. بدین ترتیب در پاسخ به کرنش نوسان کننده با ولتاژی نوسانی روبرو می‌شویم که جهت و اندازه کرنشی ایجاد شده از طریق اثر معکوس نیز بستگی به جهت و اندازه میدان الکترکی اعمال شده دارد. شدت اثرهای مستقیم و معکوس در هر ماده‌ای با ثابت پیزوالکتریکی آن d مشخص می‌شود. نسخه دیگر شدت این اثر برای هر ماده ، ثابت جفت شدگی الکترومکانیکی k است. مربع این ثابت برابر است با کسری از انرژی مکانیکی که می‌تواند به انرژی الکتریکی تبدیل شود، یا نسبت انرژِی الکتریکی به انرژی مکانیکی.


کاربرد اثر مستقیم پیزو الکتریک
اثر مستقیم در وسایل راه اندازی و اثر غیر مستقیم در دریاچه‌ها مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. به عنوان مثال ، از مواد پیزو الکتریک برای تولید و آشکارسازی امواج صوتی در هوا (در بلندگوها ، میکروفونها) یا در آب استفاده می‌شود. در سونارها ، ماهی یابها و عمق یابها از تأخیر زمانی بین تولید تپ صوتی در دریافت علامت باز تابیده آنرا برای اندازه گیری فاصله تا جسم ورود استفاده می‌کنند. این روش همچنین با استفاده از امواج فراصوتی با بسامدهای زیاد (بیشتر از 20KHz) در تصویرگیری پزشکی و بررسی غیر تخریبی مواد در تشخیص شکستگیهای و نقصهای داخلی نیز بکار می‌رود.


کاربرد امواج فراصوتی در مواد پیزو الکتریک
به علت تضعیف اندک امواج فراصوتی در بیشتر مواد جامدات و مایعات ، می‌توان از این امواج برای کاوش در اعماق بسیاری از مواد استفاده کرد. از امواج فراصوتی برای تمییز کردن و صیقل دادن نیز بهره گیری می‌شود. از تشدید بلورهای پیزو الکتریک در حال ارتعاش ، برای کنترل دقیق بسامد در رادیوها و ساعتها هم استفاده می‌شود. امواج فراصوتی سطحی در مواد پیزوالکتریک را در پردازنده‌های سیگنال قیاسی ، مانند صافیهای نوار گذار و صافیهای تراکم تپ ، بکار می‌گیرند. مواد پیزو الکتریک ، همچنین در شتاب سنجها و وسایل استقرار دقیق مولدهای شب در فندکهای اجاق گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.


ارتباط اثر پیزو الکتریک با ساختار مولکولی مواد
اثر پیزو الکتریک با ساختار مواد ارتباط دارد. وقتی مرکز بارهای مثبت ماده اندکی از مرکز بارهای منفی فاصله بگیرد، یک دو قطبی حاصل می‌شود، این پدیده در موادی رخ می‌دهد که ساختار بلوری آنها نامتقارن است. در بعضی مواد با گشتاور دو قطبی دائمی روبرو می‌شویم که نتیجه‌ای از عدم تقارن ذاتی در ساختار بلوری است. ولی در مواد دیگر برای ایجاد گشتاور دو قطبی باید کرنشی مکانیکی پدید آورد. از سی و دو بلور ، بیست و یک عدد از آنها فاقد مرکز تقارنند. بیست عدد از آنها خاصیت پیزو الکتریسیته از خود بروز می‌دهند. ده تای دیگر برای نشان دادن گشتاور دو قطبی نیاز به کرنش مکانیکی دارند. وقتی فاصله بین بارهای مثبت و منفی بر اثر کرنش مکانیکی نغییر کند میدان الکتریکی ناشی از دو قطبی تغییر می‌کند و بار روی الکترود تغییر می‌کند. این فاصله را همچنین می‌توان با اعمال میدان الکتریکی تغییر داد که به پیدایش کرنشی مکانیکی منجر می‌شود.


وابستگی مواد پیزوالکتریک به دما
موادی که گشتاور دو قطبی دائمی دارند اثرات پیزو الکتریک (پیدایش بارا لکتریکی بر اثر گرمایش یکنواخت) و فرو الکتریک (تغییر جهت دو قطبی بر اثر میدان الکتریکی) نیز از خود بروز می‌دهند. چون گشتاور دو قطبی دائمی ممکن است حداقل دو جهت داشته باشد واکنشهای داخلی با ترکیب این جهت گیری متفاوت ممکن است به حداقل برسد. معمولا حوزه‌هایی (ناحیه‌هایی که در آنها تمام دو قطبیها در جهت خاصی سمتگیری می‌کنند) با جهت گیریهای دو قطبی متفاوت تشکیل خواهند شد. موادی که گشتاور دو قطبی دائمی دارند معمولا در دماهایی به ساختار تقارنی بالاتر که فاقد گشتاور دو قطبی دائمی است گذر می‌کنند. این دما را نقطه کوری می‌نامند، وقتی دما به طرف نقطه کوری افزایش می‌یابد، به شدت اثر پیزو الکتریک می‌یابد.


وجود اثر پیزو الکتریک در تک بلور
اثر پیزو الکتریک در انواع بسیاری از مواد ، از جمله تک بلورها ، سرامیکها ، بسپارها و مواد مرکب دیده می‌شود. کوارتز یکی از متداولترین مواد پیزو الکتریک تک بلور است و پایداری دمایی بسیار خوبی دارد. ثابت پیزو الکتریک آن d = 2.3X10-12 و ثابت جفت شدگی آن k = 0 , 1 است. سال 1958 ، شاهد ظهور فرآیندی صنعتی برای ساختن بلورهای کوارتز بود. در موادی که تک بلور هستند، گشتاورهای دو قطبی که به جهتهای بلوری وابسته‌اند جهات مشخصی دارند.


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:14 عصر

تغییر بسامد نور خورشید(مهندسی مکانیک انرژی)

محققان آلمانی توانسته اند بسامد نور خورشید را تغییر دهند.فرایند تغییر به سمت بالا (up-conversion) در گذشته هم برای نور لیزر انجام می شد اما این محققان برای اولین بار توانستند این فرایند را بر روی نور خورشید انجام دهند. همانطور که می دانید تغییر بسامد نور توسط برخی مواد طبیعی فلورسانس قابل انجام است در این مواد فرایند تغییر به سمت پایین (down-conversion) رخ می دهد به این معنی که نوری با بسامد بالاتر به ماده فلورسانس برخورد میکند و در نهایت نور خروجی از ماده بسامد پایین تری از نور اولیه دارد. در فرایند تغییر به سمت بالا باید انرژی فوتونها با یکدیگر جمع شود به این معنی که دو فوتون با انرژی کم در یک زمان باید جذب یک اتم شوند تا باعث گسیل یک فوتون با انرژی بالاتر شود. از آنجا که این جذب دوگانه باید در یک زمان اتفاق بیافتد، بنابراین برای ایجاد چنین فرایندی چگالی بالایی از فوتونها مورد نیاز است و تنها چشمه ای که چگالی مورد نیاز برای این فرایند را فراهم می آورد لیزرها هستند.

با این حال، محققان آلمانی اخیراً فرایند تغییر به سمت بالا را برای چشمه نور خورشید نیز به کار برده اند و از آنجا که سلول های خورشیدی (solar cell) تنها به بخشی از طیف نور خورشید حساسند، به این وسیله میتوان گستره جذب این سلولها را افزایش داده و بازده آنها را بالا برد.

فرایند تغییر به سمت بالا برای شدت های کمتر از لیزر مثلاً نور خورشید به این صورت انجام شده است که به جای جذب همزمان دو فوتون توسط یک اتم، محققان از دو اتم برای جذب دو فوتون و ذخیره انرژی آنها برای جمع شدن این انرژی ها در زمان های بعدی استفاده کرده اند. این روش همچنین به بالا بردن بازده فرایند تغییر به سمت بالا در لیزرها هم کمک می کند به طوری که شدت لیزر تغییر به سمت بالا یافته، با این روش تا 100 برابر افزایش می یابد!

محققان در این روش یک ماده جذب کننده سبز به نام سنسیتایزر (sensitizer) را با یک پلیمر گسیلنده آبی در در یک محلول مخلوط کردند. سنسیتایزر مولکولی حلقوی شکل با هسته پالادیوم است که می تواند انرژی فوتون جذب شده را در ترازهای برانگیخته ای با طول عمر بالا به نام ترازهای سه گانه (triplet) ذخیره کند.

این ترازهای سه گانه ی سنسیتایزر می توانند انرژی خود را به مولکول های گسیلنده منتقل کنند و در نتیجه تولید ترازهای سه گانه ی گسیلنده با طول عمر بیشتری می کنند. انرژی در ترازهای سه گانه به مدت حدود 5 میلی ثانیه ذخیره می شود که بسیار بیشتر از ترازهای معمولی است. هنگامی که دو تا از ترازهای سه گانه ی گسیلنده در محلول به یکدیگر برخورد می کنند یکی از این سه گانه ها می تواند انرژی آن دیگری را گرفته و الکترون برانگیخته شده ی خود را بار دیگر برانگیخته کند و در نهایت با پایین آمدن الکترون دو بار برانگیخته شده به تراز پایه، فوتونی با بسامد بالاتر تولید شود. به این وسیله انرژی دو فوتون فرودی به وسیله ی یک واسطه جمع خواهد شد.

محققان حداکثر بازده این روش را 1% بیان کرده اند (یعنی یک فوتون آبی در نتیجه ی برخورد 100 فوتون سبز تولید می شود) این مقدار به نظر کوچک می آید ولی از آنجا که سلول های خورشیدی تنها به بخشی از طیف نور حساسند به این وسیله می توان از فوتون های غیر قابل استفاده نیز در ذخیره ی انرژی خورشیدی استفاده کرد.

از:http://physics-dept.talif.sch.ir


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:13 عصر

گام به گام در تهیه دستور العمل جوشکاری

پیشگفتار


در جهان امروز هیچ فرآیند و یا طرحی نیست که قرار بر انجام آن باشد و قبل از اجرا درباره آن تصمیم گیری برای چگونگی اجرای آن انجام نشود. هر ساختمان که قرار است ساخته شود قبل از آن مهندس طراح با انجام محاسبات مربوطه اقدام به تهیه نقشه ساختمان کرده و در اجرای کار همه عوامل اجرایی از نقشه موجود پیروی می کنند. این فرایند با پیشرفت علم در تمامی حوزه ها جای خود را به خوبی پیدا کرده و همواره یک نقشه و دستورالعمل قبل از اجرای هر فرایند علمی تهیه شده و بر مبنای آن کار انجام می شود.


بنابراین علم جوشکاری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در فرآیندهای جوشکاری نیز برای تمامی مراحل انجام فرآیند از جزئی ترین مسائل مثل چگونگی تمیزکاری سطح تا مسائل مهمی چون نوع فلز مبنا، عملیات حرارتی و... از قبل تصمیم گیری شده و نتایج را در فرمهای مخصوصی تحت عنوان دستورالعمل فرایند جوشکاری(WPS)[1] تدوین کرده و پس از آزمایش و تأیید صلاحیت آن دستورالعمل(PQR) جهت اجرا به واحد مربوطه ارسال می شود و جوشکار و تمامی عوامل اجرایی موظف به رعایت تمامی نکات آن می باشند که در نهایت در صورت اجرای صحیح (WPS) طبیعتاً جوشی مناسب خواسته های ما حاصل می شود.


با توجه به موارد ذکر شده و نیز عدم وجود منابع فارسی موجود در کشور در این رابطه بر آن شدیم که در پایان دوره کارشناسی مهندسی تکنولوژی جوشکاری به مطالعه و تحقیق در رابطه با چگونگی تهیه و تنظیم فرم (WPS) برای مخازن تحت فشار پرداخته و با همکاری و راهنمایی اساتید مربوطه بخصوص جناب آقای دکتر منصوری استاد راهنمای این پروژه گامی هر چند کوچک در راه خدمت به جامعه علمی کشور برداریم.


لازم به ذکر است که در این پروژه جهت چگونگی تدوین فرم (WPS) برای مخازن تحت فشار از استانداردهای آمریکایی ASME و AWS و نیز B31.3 و... در موارد مختلف استفاده شده است.


 


مقدمه


ظرفی که به وسیله سیال تحت فشار (داخلی یا خارجی) قرار گیرد مخزن تحت فشار نامیده می شود که می تواند به هر شکل باشد. مخزن تحت فشار اهمیت زیادی دارد و ساخت آن طبق اصول فنی توانائیهای خاصی را می طلبد. رعایت مقررات مربوطه برای حصول اطمینان از عملکرد صحیح، ایمن مخزن در دوران بهره برداری، کنترل کیفیت و بازرسی دقیق را ایجاب می کند] 1 [


بعضی ازاستانداردها ومقررات حاکم برای ساخت مخزن تحت فشارکه کاربردبیشتری دارندعبارتند از:


1- مقررات ساخت مخازن تحت فشار انجمن مهندسان مکانیک آمریکا (ASME)


1-1 ASME Section VIII Div(1)  - مقررات ساخت مخازن تحت فشار غیر آتشخانه دار[1]


2-1 ASME Section VIII Div (2) مقرراتی دیگر برای ساخت مخزن تحت فشار.


3-1 ASME Section VIII Div (3) مقرراتی دیگر برای ساخت مخازن تحت فشار زیاد.


4-1ASME Section IX -مقررات جوشکاری وتأیید صلاحیت جوشکاری مخازن تحت فشار.


2- IS 2825  - استاندارد هندی برای مخازن تحت فشار با جوش ذوبی غیر آتشخانه دار.


3- BS 5500 مشخصات مخازن تحت فشار با جوش ذوبی غیر آتشخانه دار.


4- فصل J مقررات و قواعد ساخت و طبقه بندی کشتی های فولادی دفتر ثبت کشتی رانی لویدز.


5- مقررات فی AD Merkblater برای مخازن تحت فشار.


آنچه که در این مجموعه به آن بیشتر پرداخته می شود مقررات تهیه دستورالعمل جوشکاری طبق کد ASME بخش IX می باشدکه درپاره ای از مواردکه ذکر خواهدشد ازدیگر استانداردها نیز استفاده می شود.


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:13 عصر

گام به گام در تهیه دستور العمل جوشکاری (قسمت دوم)

تاریخچه کد ASME


در بیستم مارس 1905 یک انفجار فجیع دیگ بخار در کارخانه کفش در بروکتون ایالت ماساچوست روی داد. در اثر این انفجار 58 نفر کشته و 117 نفر مجروح شدند و 250 میلیون دلار خسارت وارد شد.


قبل از سال 1905 انفجار دیگ بخار جرو بلایای غیرمترقبه یا جزو بلایای طبیعی محسوب می شد. اما این حادثه فجیع مردم ماساچوست را متوجه ضرورت قواعد و مقررات قانونی برای ساخت دیگهای بخار بمنظور تأمین حداکثر ایمنی آنها نمود.


بعد از بحث و مجادله زیاد، اولین کد قانونی «مقررات ساخت دیگهای بخار» در سال 1907 در ایالت ماساچوست بتصویب رسید. در سال 1908 ایالت اوهایو قانون مشابهی را وضع کرد. هیئت اوهایوئی «مقررات دیگ بخار» با تغییرات جزئی همان مقررات ایالت ماساچوست را پذیرفتند.


از آن به بعد، ایالت ها و شهرهای دیگر که قبلاً انفجاراتی در آنها بوقوع پیوسته بود، متوجه شدند که با طراحی، ساخت درست و بازرسی دیگهای بخار می توانستند جلوی این حوادث را بگیرند.


چون مقررات دیگ بخار از یک ایالت تا ایالت دیگر فرق می کرد و اغلب با هم مغایرت داشتند، سازندگان وقتی طبق مقررات یک ایالت کار می کردند برای قبولاندن آن در ایالت دیگر مشکل داشتند.


بدلیل عدم یکنواختی، هم سازندگان و هم استفاده کنندگان در سال 1911 از شورای انجمن مهندسان مکانیک آمریکا برای اصلاح وضعیت درخواست نمودند.


شورای انجمن مهندسان آمریکا به درخواست پاسخ مثبت داد و کمیته ای را برای «فرموله کردن مشخصات استاندارد جهت ساخت دیگهای بخار و مخازن تحت فشار و مراقبت آنها در بهره برداری» مأمور کرد.


اولین کمیته از هفت عضو، همه از متخصصین رشته های مختلف تشکیل شد. یک نفر مهندس بیمه دیگهای بخار، یک نفر سازنده مواد، دو نفر سازنده دیگ بخار، دو نفر پروفسور مهندسی و یک نفر مهندس مشاور.


کمیته مزبور توسط کمیته مشاور مشتمل بر هیجده مهندس به نمایندگی از فازهای متعدد: طراحی، ساخت، نصب و بهره برداری دیگهای بخار همراهی می شد.


بدنبال مطالعه و بررسی مقررات ایالتهای ماساچوست و اوهایو و جمع آوری اطلاعات فنی مفید دیگر، کمیته گزارش مقدماتی خود را در سال 1913 ارائه داد و 2000 نسخه از گزارش را برای پروفسورهای مهندسی مکانیک، دپارتمانهای مهندسی شرکتهای بیمه دیگ بخار، سر بازرسان و دپارتمانهای بازرسی دیگ بخار ایالت ها و شهرها، سازندگان دیگهای بخار، سردبیران مجله های مهندسی و سایر علاقمندان ساخت و بهره برداری دیگهای بخار فرستاد و از آنها خواست پیشنهادات خود را مبنی بر تغییرات یا اضافات به مقررات پیشنهادی ارائه دهند.


بعد از سه سال طی جلسات متعدد و جمع آوری نظرات مردم، پیش نویس اولین مقررات ASME برای ساخت دیگهای بخار ثابت بهمراه فشار مجاز کاری، درسال 1914 چاپ شد و در بهار 1915 پذیرفته شد.


از سال 1914 تاکنون تغییرات زیادی در کد داده شده و در بخشهای جدیدی برحسب نیاز به کد اضافه شده است.


در حال حاضر بخشهای کد عبارتند از:


بخش I- «دیگهای بخار نیروگاهی»


بخش II- «مشخصات مواد»


«مواد آهنی، قسمت A»


«مواد غیر آهنی، قسمت B»


«سیم جوشها، الکترودها و فلزات پر کننده، قسمت C»


بخش III - تقسیم 1 «قطعات اصلی نیروگاه اتمی»


بخش فرعی NA: «نیازهای عمومی»


بخش فرعی NB: «قطعات اصلی طبقه 1»


بخش فرعی NC: «قطعات اصلی طبقه 2»


بخش فرعی ND: «قطعات اصلی طبقه 3»


بخش فرعی NE: «قطعات اصلی طبقه MC»


بخش فرعی NF: «تکیه گاه های قطعات اصلی»


بخش فرعی NG: «سازه های تکیه گاه هسته ای»


بخش III- تقسیم 2- «مخزن تحت فشار راکتور بتنی»


بخش IV - «دیگهای آبگرمکن»


بخش V - «آزمایشهای غیرمخرب»


بخش VI - «قواعد توصیه شده برای مراقبت و کار دیگهای آبگرمکن»


بخش VII - «قواعد توصیه شده برای مراقبت از دیگهای بخار نیروگاهی»


بخش VIII – تقسیم 1- «مخازن تحت فشار»


بخش VIII تقسیم 2 - «مخازن تحت فشار قواعد دیگر»


بخش IX - «تأیید صلاحیت جوشکاری و لحیمکاری سخت»


بخش X - «مخازن تحت فشار پشم شیشه ای پلاستیکی مسلح»


بخش XI - «قواعد بازرسی فنی ضمن کار قطعات اصلی نیروگاه اتمی»


بخش XII - «مقررات ساخت و بهره برداری مداوم مخازن حمل و نقل»


ادامه مطلب...

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:13 عصر

جوشکاری لیزر

لیزر یک نام اختصاری به معنی تقویت نور با انتشار برانگیخته تابش است . فرآیند به برخورد یک اشعه نور تکرنگ همفاز جهت دار و شدید به قطعه کاری که ماده به وسیله تبخیر از آن خارج میشود بستگی دارد .
جوشکاری و برشکاری با استفاده از اشعه لیزر از روشهای نوین جوشکاری بوده که در دههای اخیر مورد توجه صنعت قرار گرفته و امروزه به خاطر کیفیت ، سرعت و قابلیت کنترل آن به طور وسیعی در صنعت از آن استفاده می شود .به وسیله متمرکز کردن اشعه لیزر روی فلز یک حوضچه مذاب تشکیل شده و عملیات جوشکاری انجام می شود .
اصول کار و انواع لیزرهای مورد استفاده در جوشکاری :
به طور عمده از دو نوع لیزر در جوشکاری و برشکاری استفاده می شود : لیزرهای جامد مثل Ruby و ND:YAG و لیزرهای گاز مثل لیزر CO2 . در زیر اصول کار لیزر Ruby که از آن بیشتر در جوشکاری استفاده می شود توضیح داده می شود . این سیستم لیزر از یک کریستال استوانه ای شکل Ruby (Ruby یک نوع اکسید آلومینیوم است که ذرات کرم در آن پخش شده اند . ) تشکیل شده است . دو سر آن کاملا صیقلی و آینه ای شده و در یک سر آن یک سوراخ ریز برای خروج اشعه لیزر وجود دارد . در اطراف این کریستال لامپ گزنون قرار دارد که لامپ فوق برای کار در سرعت حدود 1000 فلاش در ثانیه طراحی شده است . لامپ گزنون با استفاده از یک خازن که حدود 1000 بار در ثانیه شارژ و تخلیه شده فلاش می زند و هنگامی که کریستال Ruby تحت تاثیر این فلاش ها قرار بگیرد اتمهای کرم داخل شبکه کریستالی تحریک شده و در اثر این تحریک امواج نور از خود سطع می کنند و با باز تابش این اشعه ها در سطوح صیقلی و تقویت آنها اشعه لیزر شکل می گیرد . اشعه لیزر شکل گرفته از سوراخ ریز خارج شده و سپس به وسیله یک عدسی بر روی قطعه کار متمرکز شده که بر اثر برخورد انرژی بسیار زیادی در سطح کوچکی آزاد می کند که باعث ذوب و بخار شدن قطعه و انجام عمل ذوب می شود .


ادامه مطلب...

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:13 عصر

AutoCAD Collection 2005

AutoCAD Collection 2005توضیحات کامل AutoCAD Collection 2005
ویژه رشته های مهندسی و مکانیک مجموعه نسخه های مختلف نرم افزار اتوکد » ادامه توضیحات

قیمت : 3,000 تومان   خرید AutoCAD Collection 2005

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:13 عصر

GIS&GPS Yellow Series

GIS&GPS Yellow Seriesتوضیحات کامل GIS&GPS Yellow Series
ویژه رشته های GIS » ادامه توضیحات

قیمت : 9,500 تومان   خرید GIS&GPS Yellow Series

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:13 عصر

Allplan 2009

Allplan 2009توضیحات کامل Allplan 2009
ویژه رشته های مهندسی وعمران » ادامه توضیحات

قیمت : 5,000 تومان   خرید Allplan 2009

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 8:13 عصر

AutoCAD 2009

AutoCAD 2009توضیحات کامل AutoCAD 2009
ویژه رشته های مهندسی و مکانیک قویترین نرم افزار طراحی مهندسی » ادامه توضیحات

قیمت : 3,000 تومان   خرید AutoCAD 2009

نظر شما( )
<   <<   131   132   133   134   135   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چگونه کتابخوان تر شویم؟
دانستنی های کوتاه
دانــستـــنی هـای جـــــالـــــــب
جهان در صدسال
28جمله از دکتر حسابی
الماس های معروف دنیا
معنی گلها
انیشتن
راز شمع (( در درمان و ارزو ها))
یا ذهن می تواند آینده را پیش بینی نماید؟
موبایل ومغز
آیا می دانید
خودرو و رنگها
نامگذاری محلات قدیمی تهران
پرچمدار ارتباطات با دور
[همه عناوین(1944)]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

282559

بازدید امروز

99

بازدید دیروز

512

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 لینک دوستان

مهندسی مکانیک
بی تاب

لوگوی دوستان




اشتراک