سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 

یاد خدا، لذّت دوستداران [ خدا ] است . [امام علی علیه السلام]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:49 عصر

لیست تفکیک شده نرم افزار های بانک رهگشافن

 لیست تفکیک شده نرم افزار های بانک رهگشافن

 نرم افزارهای طراحی دو بعدی  و سه بعدی (CNC)

http://cncrahgoshafan.parsiblog.com
===================================================
 نرم افزار های مربوط به تعمیرات خودرو

http://khodrorahgoshafan.parsiblog.com


===================================================
  نرم افزارهای برق  الکترونیک ومخابرات و قدرت

http://barghrahgoshafan.parsiblog.com


==================================================
 نرم افزار های علوم کامپیوتر

http://computerrahgoshafan.parsiblog.com


==================================================
 نرم افزارهای طراحی کشتی و قایق های تند رو کشتی سازی

http://keshtirahgoshafan.parsiblog.com


===================================================
 نرم افزار های گلدوزی و چاپ

http://goldozirahgoshafan.parsiblog.com


===================================================
 نرم افزار های مکانیک و هوافضا

http://mecanicrahgoshafan.parsiblog.com
=================================================
 نرم افزار های مهندسی عمران ، ساز و معدن
سازه -مدلسازی و تحلیل سازه های فلزی، بتنی  -شبیه ساز حمل و نقل و ترافیک-  خاک و معدن - عمران

http://omranrahgoshafan.parsiblog.com


====================================================
  نرم افزار های مهندسی شیمی و نفت

http://shimirahgoshafan.parsiblog.com


====================================================
نرم افزارهای علوم  پایه و ریاضی , آمار و صنایع و ...

http://sanayerahgoshafan.parsiblog.com


====================================================
سایر نرم افزار ها

http://sayerrahgoshafan.parsiblog.com


 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:49 عصر

اریفیس

هدف از انجام آزمایش:


محاسبه ضرایب سرعت(Cv) ضریب تخلیه(Cd) ضریب سطح یا انقباض(Cc) در اریفیس، تعیین زمان واقعی و تئوری تخلیه مخزن و مقایسه آنها.


وسایل مورد استفاده:


کرنومتر، دستگاه شامل اریفیس، جریان الکتریسیته


شرح در تئوری:


روش های مختلفی برای اندازه گیری دبی جریان ، در لوله ها وجود دارد. دو روش عمده برای اندازه گیری دبی وجود دارد که عبارتند از: 1- روش مستقیم 2- روش غیر مستقیم


در روش اول برای تعیین آهنگ شارش برای جریان های مستقیم مایع پایا ، می توان از یک مخزن استفاده کرد ، به این منظور حجم یا جرم مایعی که در یک بازه زمانی معین جمع آوری می شود ، اندازه گیری می شود و از فرمول  دبی به دست می آید. اگر بازه زمانی به اندازه کافی طولانی باشد تا اندازه گیری دقیق انجام شود ، به این طریق می توان آهنگ های شارش را با دقت اندازه گرفت. این روش در مقیاس بزرگ و صنعتی کاربرد چندانی ندارد و بیشتر برای اندازه گیری دبی در دستگاه ها و تاسیسات کوچک و نیز کالیبره کردن سایر دبی سنج های غیر مستقیم به کار می رود. به همین منظور روش دوم یعنی روش غیر مستقیم کاربرد عملی و آزمایشگاهی دارد که در ذیل به طور مفصل مورد بررسی قرار می گیرد.


چندین روش برای اندازه گیری دبی به روش غیر مستقیم وجود دارد که عبارتند از:


2-1- قرار دادن اجزای متمرکز در مسیر جریان سیال که افت موضعی ایجاد می کنند یعنی روشی که بر افت فشار موضعی استوار است. در این آزمایش از این روش استفاده خواهیم کرد.


2-2-   تعیین دبی با استفاده از تعیین سرعت موضعی یا سرعت متوسط در مقطع


qv=0r2د€rvdr"> , Vظ…ظˆط¶ط¹ظٹVظ…طھظˆط³ط·=k">


 



 


 


 


 

2-3-   تعیین دبی با استفاده از تعبیه موانع در داخل جریان که در دو نوع ثابت و متحرک وجود دارد که مورد
نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:49 عصر

Temperature control by process timer method

Temperature control by process timer method


 


What is process-timer method?


A process timer facilitate pouring-temperature control by showing a green light when pouring workman may start the pouring cycle and red light when he must stop in accordance with temperature of molten metal.


Use of this method is based on knowledge of both the cooling rate of metal in the ladle and the optimum pouring temperature range for particular castings.


 


Why use this method?


When critical castings-such as cylinder blocks and heads are being produced it is essential to maintain the pouring temperature within a closely controlled range. Temperature measurements by thermocouple tip and manpower cost is an expensive part of process control- particularly in high production foundries. By use of the process-timer method of control, temperature can be measured less frequently during the pouring cycle, yet control of optimum casting temperature range is maintained.


 


What is the process timer?


It is an electronic timing device that will operate for predetermined period, which is a set value, entered using a keypad. An audiovisual signal comes on automatically at end of each preset time to indicate when an operation can be started and must be ended.


 


What is needed for the process-timer method?


An immersion pyrometer to determine the temperature of each freshly filled ladle of metal at filling station. Two process timers units are wired to operate in sequence. One is connected to a green light, which indicates when the metal is at the correct temperature for poring to begin, and the other to a red light, which indicates when pouring, must cease. They are both mounted on a panel convenient to the ladle filling station.


Duplicate lights should be mounted in the casting bay so that the casting operator can easily see them. The timers and lights should check daily before pouring commences.


 


How is the system established?


The rate of metal temperature loss is influenced by initial metal temperature, the capacity and shape of ladle, the degree of ladle insulation and preheat temperature and whether the ladle is fitted with a cover.


The average rate of fall in temperature per minute should be established by a series of measurements using an immersion pyrometer and expressed in degrees centigrade per minute.


Once the rate of metal temperature loss has been determined it is then possible to predict the time it will take for a ladle to fall to the temperature at which pouring may begin and also the temperature at which pouring must stop.


 


 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:48 عصر

باکتری های نفت خوار، تهدیدی برای مخازن نفتی



میکروارگانیسم های زنده که بر همه باکتری ها، مخمر ها، کپک ها و قارچ های رشته ای برتری دارند، می توانند ترکیبات مختلف موجود در نفت خام را دچار تغییر و تبدیل کنند. این تغییر و تحول در نفت خام سبب کاهش ارزش اقتصادی نفت می شود؛ از این رو اهمیت داردکه واکنش ها و موقعیت های مخازن نفتی را به لحاظ زمین شناسی بررسی کنیم. به این مجموعه واکنش‌ها، تجزیه بیولوژیک نفت (Oil Biodegradation) می گویند. تجزیه بیولوژیک نفت خام به وسیله فعالیت های آنزیماتیک باکتری ها که در مخازن اصلی نفت روی می دهد، سبب می شود که میزان زیادی از کیفیت نفت در این گونه مخازن کاسته شود. تجزیه بیولوژیک نفت در همه موقعیت ها، چه درشرایط هوازی و چه در مخازن نفتی عمیق، که شرایط بی هوازی بر آن حاکم است، می تواند صورت گیرد. نزدیک به چهل سال پیش دانشمندان فکر می کردند که این تجزیه و تغییر تنها در مخازن عمیق صورت می گیرد، ولی امروزه این دگرگونی نفتی را در مخازن کم عمق هم یافته‌اند. تجزیه بیولوژیک نفت سبب تغییرات کلی زیر در ویژگی های نفت خام می شود:


- ویژگی های مایع بودن نفت یعنی درجه API و گرانروی نفت خام را تغییر می دهد؛
- سبب تغییر در شیمی خاک نفت می شود؛
- سبب ارزش واقعی و رایج نفت خام را تغییر می دهد.
تجزیه بیولوژیک نفت به تدریج سبب تجزیه ترکیبات مختلف موجود در نفت می شود ودرنتیجه ویژگی های مایع بودن نفت و قابلیت سوختن آن دچار اختلال می شود. این تغییرات را به صورت زیر می توان مشاهده کرد:


- بالا رفتن گرانروی نفت که در نتیجه آن توانایی تولید کاهش می یابد؛
-کاهش درجه API نفت و سنگین تر شدن آن که در نتیجه ارزش تولید نفت کاهش می‌یابد؛
- افزایش میزان آسفالتین که با میزان هیدرات کربن های آروماتیک و اشباع ارتباط دارد؛
- افزایش میزان غلظت بعضی از فلزات خاص مانند نیکل و وانادیوم؛
- افزایش میزان حجم گوگرد.


باکتری های نفت خوار، ارگانیسم هایی هستند که درهمه شرایط مانند مناطق بسیار عمیق ودرداخل رسوبات و شرایط هوازی و بی هوازی می توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند و در مناطقی که منابع غذایی مانند نفت در اختیار آنها باشد، سبب تجزیه نفت می شوند، اگر چه تجزیه نفت براثر همکاری و تعامل میان چند گونه از این میکروارگانیسم ها صورت می گیرد. در مخازن نفتی زیرسطحی و عمیق، نخست تجزیه بیولوژیک نفت درشرایط بی هوازی صورت می گیرد. این عمل را باکتری هایی که گوگرد را اکسید می کنند و یا باکتری هایی که از پذیرنده های دیگر الکترون استفاده می کنند، انجام می دهند. به طور تجربی ثابت شده است که تجزیه انباشت های نفتی در مخازنی صورت می گیردکه دمای آنها یک کمتر از 80 درجه سانتی گراد باشد. در دمای بالاتر از این حد، میکروارگانیسم های تجزیه کننده قادر به ادامه حیات نیستند و در نتیجه تجزیه بیولوژیک هم صورت نمی گیرد. بر همین اساس دانشمندان الگویی را پیشنهاد کرده اند که اگر یک مخزن نفتی تا دمای بیش از 80 درجه سانتی گراد حرارت ببیند، سبب استریلیزاسیون آن مخزن می شود و تمام میکروارگانیسم های تجزیه گر آن از بین می روند و حتی هنگامی که دما به زیر 80 درجه سانتیگراد نیز می رسد، تجزیه بیولوژیک صورت نمی گیرد، زیرا احتمال برگشت میکروارگانیسم ها به این مخازن استریل شده بسیار ضعیف است. در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت که ارزش زیاد محصولات نفتی، محافظت بیشتری را در میدان ها و مخازن نفتی می طلبد و محافظان این مخازن باید همواره در نظر داشته باشندکه تزریق تعداد محدودی از این گونه باکتری ها به از بین رفتن ارزش واقعی این مخازن منجر می شود.
 
منبع:شانا
 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:48 عصر

انتقال جرم در آسمان!!!

امروز بین گشت و گذار اینترنتیم به مطلبی برخوردم که برام جالب بود.انتقال جرم بین دو ستاره!!
این مطلب را قرار می دم تا حوزه فکریمون در مورد مبحث انتقال جرم گسترده تر بشه.
برای اطلاع از معانی اصطلاحات به کار رفته در این پست می تونید به دانشنامه ستاره شناسی مراجعه کنید.


دسته ای از ستاره های دوتایی که دوره چرخش آنها کمتر از سی سال باشد که این نشان می دهد فاصله آنها کمتر از ده واحد نجومی است.بخاطر این نزدیکی این ستاره ها از نوع دوتایی طیفی و/ یا دوتایی گرفتی هستند.انتقال جرم در بعضی از مراحل بین آنها وجود دارد وهمین انتقال جرم در آینده دوستاره ونحوه تکامل آنها بسیار موثر است.اگر دوستاره( لب)روچه خود را پر نکرده باشند دوستاره از هم جدا هستند .اگر یکی از ستاره ها لب روچه را پر کرده باشد دوستاره نیمه چسبیده خواهند بود وانتقال جرم بین آنها وجود خواهد داشت.اگر دوستاره لب روچه را پر کرده باشند دوستاره در تماس خواهند بود.تحول دو ستاره به جرم اولیه وجدایی زاویه ای آنها بستگی دارد.ستاره سنگینتر به یک ستاره غول سرخ تبدیل خواهد شدولب روچه خود را پرخواهد کرد.مواد از نقطه لاگرانژی درونی به سمت ستاره همدم جاری می شوند ودر نتیجه مسیر تحولی آنرا تحت تاثیر قرار می دهند.انتقال جرم می تواند  هم دوره چرخش دوستاره وهم جدایی زاویه ای آنهارا متاثر کند.


انتقال جرم در ستاره های دوتایی با توجه به فاز تکاملی ستاره ای که جرم از دست می دهد به سه مورد تقسیم می شود(موردA  مورد B  ومورد C )مورد A  زمانی است که انتقال جرم در حالت هیدروژن سوزی رخ می دهد.مورد B  زمانی است که هیدروژن سوزی به آخر رسیده ولی هنوز هلیم هسته شروع به سوختن نکرده است.موردC  نشاندهنده هر انتقال جرمی است که بعد از سوختن هلیم هسته رخ می دهد.


اگر اندازه حرکت مداری طی انتقال جرم ثابت بماند انتقال جرم از نوع کنسرواتیو به حساب می آید.اگر جرم ستاره ای که جرم از دست می دهد از جرم ستاره همدم کمتر باشد مدار آندو پهنتر می شود اما اگر از جرم همدم بیشتر باشد مدار کوچکتر خواهد شد.


در مورد ستاره هایی که جدایی آنها نسبتا" زیاد است موادی که از لب روچه ستاره غول سرخ فرار می کنند سحابی یا ابری درست می کنند که هم هسته ستاره غول سرخ یعنی کوتوله سفید را در بر می گیردوهم ستاره همدم.سپس نیروهای اصطکاکی وگرانشی موجب می شوند که دو ستاره بمرور بهم نزدیکتر شده ودوره چرخش آنها نیز کوتاه تر بشود.


بعد از مدتی ابر مشترک دو ستاره را ترک می کند وچیزی که باقی می ماند ستاره ای متغییر از نوع انفجاری است که در آن انتقال جرم از ستاره همدم به کوتوله سفیدموجب انفجارات دوره ای از انواع انفجارات نواختری .نواختر های تجدیدشونده و نواختر های کوتوله می شود.اگر یکی از دوستاره به حد کافی پرجرم باشد می تواند به ستاره ای نوترونی یا حتی سیاه چاله تبدیل شود.تاکنون چندین مورد از چنین دوتایی های کشف شده اند که البته دارای تابش اشعه ایکس هم می باشند اما یک انفجار ابر نواختری می تواند موجب جدایی دو ستاره از همدیگر شود.


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:48 عصر

قدرت چسبندگی ذرات نانو در سطح تماس دو مایع

شیمی‌دان‌های دانشگاه وارویک دریافته‌اند که توانایی چسبیدن نانوذرات به سطح تماس دو مایع اختلاط‌ناپذیر دو برابر مقداری است که قبلاً تصور می‌شد. این یافته امکان استفاده از نانوذرات را در سلول‌های زنده، کامپوزیت‌های پلیمری، و فوم‌ها، ژل‌ها، و رنگ‌های با فناوری بالا فراهم می‌کند. محققان مشغول کار روی روش‌های افزایش این قدرت چسبندگی جدید هستند.


در این پژوهش جدید، محققان دانشگاه وارویک شبیه سازی‌های مولکولی برهمکنش میان یک نانوذره بدون بار و سطح تماس «ایده‌آل» مایع-مایع را مورد بررسی مجدد قرار دادند. آنها به شگفتی دریافتند که توانایی شبیه‌سازی‌شده چسبندگی نانوذرات بسیار کوچک (1 تا 2 نانومتر) به سطح تماس میان دو مایع بیشتر از مقداری است که با استفاده از مدل های استاندارد پیش‌بینی می شود.
این پژوهشگران دریافتند که انرژی لازم برای جدا کردن کوچک‌ترین ذرات از سطح تماس مایع-مایع، 50 درصد بیشتر است. با این حال با افزایش اندازه ذرات، این انحراف از مدل استاندارد به تدریج کم شده و از بین می‌رود.
دکتر استفان بُن و دکتر دیوید چونگ، محققان اصلی این پژوهش بر این باورند که مدل‌های قبلی، عملکرد «امواج مویین» را در نشان دادن رفتار نانوذرات در سطح تماس مایع-مایع به حساب نمی‌آوردند.
دکتر بُن می‌گوید: «این درک جدید از مقیاس نانو، انعطاف‌پذیری بیشتری در طراحی همه چیز، از مواد کامپوزیتی پیشرفته گرفته تا استفاده از نقاط کوانتومی، بیوشیمی سلولی، و تولید ذرات پلیمری رنگ «مسلح» به ما می‌دهد».
حال این محققان در حال کار روی روش‌های توسعه این چسبندگی طبیعی نانوذرات هستند؛ آنها می‌خواهند نانوذرات پلیمری با سطوح متضاد آبدوست و آبگریز طراحی نمایند که با نیروی بیشتری در سطح تماس روغن/آب پیوند می‌یابند.
نتایج این کار پژوهشی در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:48 عصر

نفت کوره

نفت کوره ، یک فراورده جانبی
بیشتر نفت کوره‌های باقیمانده مصرفی در ایالات متحده آمریکا ، از خارج وارد می‌شود. این سوخت به قیمت بسیار ارزانی فروخته می‌شود (قبلا حدود 70 درصد قیمت نفت خامی که از آن تولید شده است) و بعنوان یک فراورده جانبی تلقی می‌گردد.


مشخصه‌های بحرانی نفت کوره
مشخصه‌های بحرانی نفت کوره عبارتند از گرانروی و مقدار گوگرد. در سالهای آینده ، با توجه به لزوم جلوگیری از آلودگی هوا ، مقدار بیشینه گوگرد ، بی شک ، کاهش خواهد یافت. در برخی نقاط ، فقط نفت کوره‌های کم‌گوگرد می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و این گرایش ، رو به توسعه است.


نفت کوره سنگین
نفت کوره‌های سنگین که حاوی گوگرد بسیار کمی باشند، خواهان بیشتری دارند و به قیمتهای نزدیک قیمتهای نفتهای خام اولیه فروخته می‌شوند.


نفت‌های گرمایشی
هر چند مصرف فراورده‌های نفتی برای گرمایش فضا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، ولی این مصرف بر حسب محل و شرایط جوی تغییر زیادی می‌کند. در سالهای اخیر نیاز به نفتهای گرمایشی نسبتا کاهش یافته است، زیرا بر مصرف LPG (گاز نفتی مایع که برای گرمایش خانگی و پخت و پز بمصرف می‌رسد) افزوده شده است.


مهمترین نفت‌های کوره تقطیری
مهمترین نفت‌های کوره تقطیری ، نفت کوره شماره 1 و نفت کوره شماره 2 می‌باشند.
نفت کوره شماره 1:
این نفت کوره ، بسیار شبیه نفت سفید ، ولی معمولا دارای نقطه ریزش و نقطه نهایی بالاتری است. مشخصه‌های حدی آن عبارتند از تقطیر ، نقطه ریزش ، نقطه اشتعال و مقدار گوگرد. نقطه ریزش ، پایین‌ترین دمایی است که در آن ، یک روغن نفتی جاری می‌شود یا ریزش می‌کند. نقطه پایانی یا نهایی ، دمای حد بالا در تقطیر است.
نفت کوره شماره 2:
نفت کوره شماره 2 ، بسیار شبیه سوخت دیزلی شماره 2است. ذخایر گراکینگ شده نفت ، نفت سفید. سوخت دیزلی و نفتهای سبک چرخه کراکینگ بدست می‌آید که مشخصه‌های حدی آن ، عبارتند از مقدار گوگرد ، نقطه ریزش، تقطیر و نقطه اشتعال.


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:48 عصر

بیو گاز انرژی از یاد رفته

امروزه گازهای گوناگون و مفیدی برای سوخت، وجود دارند که بیش از سه نوع آن در جهان استفاده می شود. این سه نوع عبارتند از: گاز مایع (ال.پی.جی) که مخلوطی از بخش‌های پالایش شده نفت خام از قبیل پروپان، بوتان، پروپیلن و بوتیلن است. این گاز به این دلیل که به آسانی به مایع تبدیل می شود، از آن برای سوخت سیلندر استفاده می شود. نوع دوم، گاز طبیعی است که از دو منبع عمده منابع گاز مستقل و گاز همراه (گاز حاصل از تفکیک نفت خام) تامین می شود و نوع سوم بیوگاز است که با آن بیشتر آشنا می شویم.


درسال های اخیر به دلیل مشکلات ناشی از وابستگی گسترده به نفت و محدودیت منابع تجاری انرژی، به استفاده از بیوگاز بیشتر توجه شده است. بیوگاز بر اثر واکنش های تجزیه ای بی هوازی میکروارگانیسم های زنده در محیطی که مواد آلی وجود دارد، تولید می شود. از این قبیل محیط ها می توان به باتلاق ها و مرداب ها اشاره کرد و گازی که در این محیط ها تولید می شود، به گاز مرداب معروف است. دلیل نام گذاری این گاز به بیوگاز این است که بر اثر تجزیه بی هوازی مواد آلی و بیولوژیک به وسیله میکروارگانیسم های زنده تولید می شود. بیوگاز مخلوطی از سه ترکیب به نام های متان، دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن است. ترکیب عمده و قابل اشتعال بیوگاز، متان است که سهم بیشتر این گاز یعنی 60 تا70 درصد آن را شامل می شود. گاز متان، گازی است بی رنگ و بی بو که اگر یک فوت مکعب آن بسوزد، 252 کیلوکالری انرژی حرارتی تولید می کندکه در قیاس با سایر مواد سوختی، رقم قابل توجهی است. دو ترکیب دیگر به ویژه سولفید هیدروژن که سهم آن ناچیز است، جزء ترکیب های سمی هستند. از مزیت های مهم متان به دیگر سوخت ها این است که هنگام سوختن، گاز سمی و خطرناک منواکسید کربن تولید نمی کند؛ بنابراین از آن می توان به عنوان سوخت ایمن و سالم در محیط خانه استفاده کرد. همان طور که گفته شد، 60 تا70 درصد بیوگاز را گاز متان تشکیل می دهد، این درصد بالای متان، بیوگاز را به عنوان منبع عالی و ممتاز انرژی های تجدیدپذیر برای جانشینی گاز طبیعی و دیگر سوخت های فسیلی قرار داده است. امروزه از بیوگاز در گرم کردن دیگ های بخار کارخانه ها، موتور ژنراتورها برای تولید برق،گرم کردن خانه ها و پخت و پز استفاده می شود. استفاده از فناوری تولید بیوگاز در ایران، تاکنون کاربرد عمومی نیافته است و در مرحله آزمایشگاهی است؛ درحالی که در کشورهای اروپای غربی، جنوب شرقی آسیا و به ویژه چین و هندوستان این فناوری بسیار قابل توجه است و این کشورها با بهره گیری از این فناوری نیاز خود را به سوخت برطرف کرده اند.


سوئد، یکی از بهترین مصرف کنندگان بیوگاز در صنعت حمل و نقل است و برنامه ریزی شده است تا سال 2050 میلادی 40 درصد از نیاز این کشور در بخش حمل و نقل از طریق بیوگاز تامین شود. براساس این گزارش، هزینه تولید بیوگاز در سوئد از تولید بنزین با صرفه تر است، زیرا تولید یک مترمکعب بیوگاز که شامل تولید، اصلاح و متراکم سازی است،3.5 تا4.5 کرون سوئد است که این مقدار، حدود 70 درصد هزینه های جاری بنزین در سوئد است. بررسی ها نشان می دهد درصورت استفاده از بیوگاز در صنعت حمل و نقل، میزان آلاینده دی اکسیدکربن که سبب افزایش گاز گلخانه ای جهان می شود تا حدود65 تا 85 درصد کاهش می یابد.
باکتری های ویژه ای واکنش های تجزیه ای و بی هوازی مواد آلی را به منظور تولید بیوگاز انجام می دهند. این گروه باکتری ها قادر به شکستن و تجزیه مواد آلی پیچیده و ساده هستند که سرانجام به تولید بیوگاز منجرمی شود. این باکتری ها از باکتری های مزوفیل و تا حدودی گرما دوست، هستند و در دمای 75 تا 100درجه فارنهایت می توانند زندگی کنند. تحقیقات نشان می دهد که بهترین دما برای رشد این گونه باکتری ها 95 درجه فارنهایت است که در این دما باکتری ها بیشترین فعالیت آنزیمی را برای تجزیه موادآلی و تولید بیوگاز دارند. با توجه به این موضوع در فصل زمستان که هوا سرد است، تولید بیوگاز در مرداب ها و باتلاق ها متوقف می شود. از شرایط مطلوب دیگر برای تولید بیوگاز، قلیایی بودن (PH=7-8) محیط واکنش است.


تجزیه و تبدیل فضولات و مواد گندیده آلی که می تواند محصول حیوانات اهلی و یا گیاهان باشد، به وسیله باکتری ها در دو مرحله به بیوگاز و بیوماس تبدیل می شود. از بیوگاز استفاده های فراوانی می توان کرد و از بیوماس هم به عنوان کود آلی می توان بهره برد. در مرحله نخست این واکنش بیولوژیک، باکتری های بی هوازی مواد آلی گندیده را به اسید های آلی تبدیل می کنند. در مرحله دوم، گروه دیگری از باکتری ها اسید های آلی به وجود آمده را تجزیه می کنند که در نتیجه آن بیوگاز که بخش عمده آن متان است، تولید می شود.
برای تولید بیوگاز در مناطق روستایی و مجتمع های کشاورزی و دامپروری می توان اقدام به ساخت دستگاه بیوگاز کرد که ساخت آن بسیار آسان و از بخش های زیر تشکیل شده است:


- تانک تخمیر:


تانک تخمیر، بخش اصلی دستگاه بیوگاز است که معمولاً به شکل استوانه و از جنس آجر و یا بتون ساخته می شود. این تانک را می توان یا به صورت کامل درون زمین و یا بخشی از آن را در روی زمین ساخت. مواد زاید آلی پس از ورود به تانک به مدت یک تا دو ماه در آن نگهداری می شوند. در طول این مدت، مواد زاید آلی درشرایط بی هوازی و براثر فعالیت باکتری ها تجزیه می شوند. نتیجه این تجزیه، تولید بیوگاز و مقداری بیوماس است که با تخلیه مرتب بیوماس و و اضافه کردن مواد زاید جدید در تمام روزهای سال می تواند ادامه داشته باشد.


- محفظه گاز:


این محفظه به صورت سرپوشی شناور یا ثابت از جنس فلزی یا بتونی در روی بخش فوقانی تانک تخمیر قرار می گیرد. گازهای تولیدی در تانک تخمیر در بخش زیر این سرپوش جمع می شود که از طریق لوله کشی می توان آن را به نقطه مصرف انتقال داد. نکته مهم در باره این محفظه این است که از افزایش فشار گاز در این محفظه جلوگیری شود؛ بنابراین با نصب فشار سنج در این محفظه می توان فشار گاز را کنترل کرد. - لوله های ورودی و خروجی: هدف از لوله های ورودی و خروجی در دستگاه بیوگاز، ورود مواد خام و تخلیه بیوماس از تانک تخمیر است. جنس لوله ها را می توان از نوع پلاستیکی یا بتونی انتخاب کرد. در مناطق روستایی هر خانوار می تواند به طور انفرادی یک دستگاه بیوگاز داشته باشد و یا چند خانوار ساکن در کنار هم می توانند به طور اشتراکی یک دستگاه بیوگاز بسازند. براساس محاسبات انجام شده، کود حاصل از سه راس گاو و یا چند راس گوسفند پاسخ گوی تولید گاز مصرفی هر خانوار در طول سال است. که این میزان تولید گاز، حدود 500 لیتر به ازای هر کیلوگرم فضولات تجزیه شده است. بهره برداری و نگهداری از دستگاه بیوگاز به مهارت خاصی نیاز ندارد و هرکس به راحتی می تواند از آن استفاده کند. با توجه به موارد یادشده، لزوم برنامه ریزی برای گسترش منابع انرژی غیرنفتی و استفاده از انرژی های نو در کشورمان به خوبی احساس می شود. با انجام مطالعات و تحقیقات و مشارکت در ساخت دستگاه های بیوگاز در مناطق روستایی می توان در مصرف سوخت های نفتی به شدت صرفه جویی کرد.
در یک نتیجه گیری کلی استفاده از بیوگاز در زندگی روزمره می تواند فایده های زیر را به دنبال داشته باشد:


- بیوگاز به عنوان یک منبع انرژی محلی و تجدید شونده؛
- بهبود وضعیت ایمنی صنعتی و خانگی، همچنین سودآور بودن آن؛
- بهبود وضعیت کیفیت هوا و کاهش بوهای نامطبوع؛
- کاهش انتشارگازهای گلخانه ای دشمن لایه ازون؛
- رشد اقتصادی و تضمین منبع انرژی؛
- جمع آوری مواد زاید و حیوانی در یک نقطه و جلوگیری از پراکندگی آنها در محیط اطراف؛
- استفاده از بیوماس تولیدی به عنوان کود سالم و مطمئن در کشاورزی


شانا/


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:47 عصر

Biomass

بیومس چیست و چه گونه می توان از تولید انرژی کرد موضوع جالبی است که به عنوان پروژه درس شیمی فیزیک ارائه شد. متن زیر خلاصه ای است که به عنوان مقدمه آورده شده است.دوستانی که تمایل به داشتن کل موضوع دارند به آدرس زیر ایمیل بزنند و یا آدرس خود را در قسمت نظرات وارد کنند.


Benyaminjafaryan@gmail.com


09173818590


09364270560


Biomass چیست؟


بطور کلی هر ماده ای که منشا مواد آلی داشته باشدBiomass  نامیده می شود. براساس آماری که درسال2001منتشر شده است دربین منابع انرژی جهان سهم انرژی های که از بیومس بدست می آید تنها حدود10درصد می باشد. بطورکلی منبع هائی که Biomass نامیده می شود و می توان از آنها برای تولید انرژی استفاده کرد عبارتند از:


1.     ضایعات جنگلی


2.     ضایعات حیوانی


3.     ضایعات کشاورزی


4.     ضایعات شهری


5.     ضایعات صنعتی


6.     ..........


بطور مثال مقدار انرژی که از هر مترمکعب چوب با 60% رطوبت می توان بدست آورد 7GJ می باشد. یا مقدار انرژی که از هرمتر مکعب علفی که تازه درو شده باشد می توان بدست آورد مقدار 3GJ  می باشد.


 


 


 


چگونگی بدست آوردن انرژی از Biomass :


همانگونه که برای بدست آوردن انرژی از نفت خام بایستی آنرا پالایش کرد تا آماده استحصال انرژی گردد، بایستی بر روی Biomass فرآیند های صورت گیردکه بتوان از آن انرژی بدست آورد.به طورکلی به روشها،فرآیند ها و تجهیزاتی که بتوان با استفاده از آنها از Biomass تولید انرژی کرد Biorefinery گویند. در حقیقت Biorefinery در مقابل refinery در صنعت نفت و گاز قرار می گیرد.


 


روشهای تولید انرژی در Biorefinery :


1.    sugar platform : این روش برپایه واکنشها و فرایندهای بیوشیمیائی قرار دارد.


2.    Thermochemical Platform :


        این روش برپایه فرایندهای ترموشیمیائی قرار دارد.


sugar platform


بطـورکـلی در ایـن روش بیومـس ها را به شکـر یا دیگـر خـوراک هایی که قابلیت تخمیر را دارندتبدیل می کنند.درگام بعد موادحاصل را به وسیله باکترها، میکروارگانیسم ها و دیگر مخمرها تخمیر می کنند و در انتها با فرایندهایی که بر روی مواد حاصل صورت می گیرد محصولاتی مانند الکل یا غیره که بتوان از انها انرژی بدست آورد تولید می گردد.


 


 


Thermochemical Platform


روشهایی که در این دسته قرار می گیرند عبارتند از:


1. Direct Combustion


2. Gasification


3. Pyrolysis


 


Direct Combustion


درواقع اولین کسانی که از طریق سوزاندن Biomass انرژی تولید کردند انسانهای اولیه بودند. این روش چنـدان مفید نیست و از نظـر کـارائی چنـدان بـازدهی ندارد. در روشهای دیگر که بیومس ها را از طـریق حـرارت دادن در نبود اکسیژن به سوخت های مایع یا گـازی تبدیل می کنند، انـرژی حـاصل بـازدهی بالا دارند علاوه براین نسبت به Direct Combustion آلودگی کمتر و صرفه اقتصادی بالاتری دارند.


 


Gasification


در این روش در غیاب اکسیژن به Biomass حرارت داده می شود؛محصول حاصل با منواکـسیدکـربن و هیـدروژن مخـلوط شده که مخـلوط حـاصل را Syngas  نامیده می شود.مـخـلـوط حـاصل به راحـتی با اکـسیژن ترکیب می شود و می توان به عنوان سوخت در توربین ها،بویلرها و.... استفاده کرد.


 


 


همانطور که بیان شد استفاده از این سوخت ها علاوه بر راندمان بالا باعث آلودگی کمتر می شود.


 


Pyrolysis


بیومس های جامد این ظرفیت را دارند که با روشهای شیمیایی و تجزیه ای بصورت مایع درآیند. در روش Pyrolysis نیزمانند روش Direct Combustion بیومس ها را در نبود اکسیژن حـرارت داده می شوند. محصـولات حاصل که اغـلب مایع هستند را مسـتقیما مـی توان به عـنـوان سـوخت بکاربرد. این روش درحاـل آزمایش ومطالعه و بررسی و بهبود راهکارهاست.


 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:47 عصر

تخمیر چیست؟

 


این تحقیق رو برای درس انتقال جرم ارائه کردم درکل تحقیق در حدود 14 صفحه هستش که در مجموع از 5 منبع گرفتم که 2 منبع فارسی و 3 منبع دیگه لاتین هستش.دوستانی که متن کامل رو می خوان در قسمت نظرات آدرس خودشون رو بگذارند یا به آدرس زیر میل بزنند تا براشون بفرستم.


benyaminjafaryan@gmail.com


نظر شما( )
<   <<   76   77   78   79   80   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چگونه کتابخوان تر شویم؟
دانستنی های کوتاه
دانــستـــنی هـای جـــــالـــــــب
جهان در صدسال
28جمله از دکتر حسابی
الماس های معروف دنیا
معنی گلها
انیشتن
راز شمع (( در درمان و ارزو ها))
یا ذهن می تواند آینده را پیش بینی نماید؟
موبایل ومغز
آیا می دانید
خودرو و رنگها
نامگذاری محلات قدیمی تهران
پرچمدار ارتباطات با دور
[همه عناوین(1944)]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

280474

بازدید امروز

687

بازدید دیروز

278

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 لینک دوستان

مهندسی مکانیک
بی تاب

لوگوی دوستان




اشتراک