شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 

بسا کس که بامدادى را دید و به شامگاهش نرسید ، و بسا کس که در آغاز شب بر او رشک بردند و در پایان آن نوحه کنانش گریستند و دریغ خوردند . [نهج البلاغه]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:17 عصر

تدرس هوشمدار

کودکان و نونهالانی که امروز در مراکز آموزشی حضور می یابند بادریای عظیمی از اطلاعات ،آگاهی ها ومعلومات روبرو هستند . حجم معلومات دانش ها و اطلاعاتی که انسان طی صد سال اخیر به آنها دست یافته با هیچ یک از قرون گذشته قابل مقایسه نیست . استفاده از این اندوخته عظیم بشری به طوری که زندگی در آینده را ممکن سازد فقط برای کسانی میسر است که مهارتهای لازم و ضروری را در امر یادگیری کسب کرده باشند . دیگر زمان انتقال دانشها و معلومات به وسیله معلم سپری شده است . اینک زمان آن رسیده است تا همه علاقه مندان به کسب دانش و معلومات به ویژه کودکان و نونهالان با استفاده از مواد و وسایل آموزشی چه در محیط های آموزشی و چه در خانه و اجتماع خود به طور مستقل بپردازند .


الوین تافر نویسنده در کتاب « شوک آینده » می نویسد :


« آموزش و پرورش جدید باید به فرد بیاموزد که اطلاعات را چگونه طبقه بندی کند و طبقه بندی مجدد نماید و صحت آن را بسنجد ، چگونه هرگاه لازم شد مقولات خویش را تغییر بدهد ،چگونه از امر عینی به امر مجرد و برعکس رجعت نماید ، چگونه مسائل را از جهت تازه ای بنگرد و چگونه به خود بیاموزاند . در آینده بیسواد کسی نیست که نتواند بخواند بلکه کسی است که یاد نگرفته که چگونه یاد بگیرد »


یکی از مهمترین وظایف کسانی که امروز در محیطهای آموزشی به تعلیم و تربیت کودکان و نونهالان وهمه علاقه مندان به تحصیل همت گماشته اند طراحی ، نوآوری ، ابداع و تولید برنامه ها و تربیت کردن شهروندانی است که آموزش صحیحی و کاملی برای زندگی کردن در جامعه را دیده باشند .


منبع:بانک مقالات فارسی


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:17 عصر

تدریس خرد

تدریس خرد به عنوان تدریس طراحی شده در مقیاس کوچک , به منظور توسعه مهارت های تازه و پالایش مهارت های پیشین تعریف شده است (مک نایت,1971)(5)


گسترش مهارت های حرفه ای و تدریس به الگویی نیازمند است که سه عنصر تشکیل دهنده دارد :برنامه ریزی (6),عملکرد(7)و ادراک(8).در طرح درس ها , معلم ناگزیر از خرد کردن موضوعات اصلی به اجزای کوچک است . هدف هایش را به وضوح مشخص می کند و شیوه های مناسب را برای تدریس هر کدام برمی گزیند . عملکرد هایش نیز باید به مهارت های خرد تجزیه شوند. این مهارت ها , الگوهایی هستند که اقدام به تدریس را ممکن می سازند.ادراک یا دریافت کنش های متقابل بین معلم و شاگرد روشنگر ذهن معلم نسبت به رفتار های خود در حین تدریس , تاثیرات آنها بر دانش آموزان و همچنین تغییراتی است که در دانش آموزان به وجود می آید.بنابراین دریافت ها و ادراکات بر برنامه ریزی و عملکرد های بعدی او تاثیر می گذارند.ادامه مطلب...

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:17 عصر

چرا رویگردانی از رویکرد ارزشیابی سنتی؟

در نظام ارزشیابی موجود که مقیاس فاصله‌ای (0-20) بسیار رایج است، پدیده‌ای شکل گرفته است که می‌توان فشار نهادی برای کسب نمره نامید. به سخن دیگر، بر اساس رویکرد کاهش گرایانه نظام ارزشیابی تحصیلی، پیشرفت تحصیلی را در موفقیت در پاسخ به تعدادی سؤال امتحان خلاصه می‌نمایند و آن‌را بر اساس مقیاس فاصله‌ای صفر تا بیست، اعلام می‌نماید. پیشرفت خلاصه و کاسته شده است در نمره و نمره، نماد پیشرفت است. به همین علت کسب نمره، بسیار حساس و سرنوشت ساز است. به ‌گونه‌ای که به‌صورت یک فشار نهادینه در آمده است. دانش‌آموز از ناحیه والدین، جامعه، مدرسه و معلم برای کسب نمره در فشار است و همچنین مدرسه و معلم برای این امر از ناحیه بخش‌های دیگر جامعه تحت فشار نمره قرار دارند. به هر حال همه به گونه‌ای سرگرم و دل‌مشغول نمره هستند. این فشار برای کسب نمره، آثار نامطلوبی بر فرآیند آموزش و یادگیری در مدرسه و کلاس درس دارد.


نتیجه فرآیند یاددهی و یادگیری را در نمره خلاصه کردن، آسیب‌های زیادی را بر جای می‌گذارد و عملاً باعث می‌شود که کودکان و نوجوانان ما از تجربه‌های مفیدی که می‌توانند در حین زندگی آموزشگاهی داشته باشند، محروم نماید.


 این وضعیت شبیه افسانه‌ای است که کوئیلو در داستان کیمیاگر نقل می‌کند که:


 کاسبی پسرش را نزد مرد فرزانه‌ای که در قصر زیبایی زندگی می‌کرد، فرستاد تا راز خوشبختی را از او بیاموزد. ‍مرد فرزانه به دقت به دلیل ملاقات پسرک گوش داد، اما به او گفت در آن لحظه فرصت ندارد تا راز خوشبختی را برایش توضیح دهد. به او پیشنهاد کرد نگاهی به گوشه و کنار قصر بیاندازد و دو ساعت بعد برگردد. بعد یک قاشق چایخوری به پسرک داد و دو قطره روغن در آن ریخت و گفت: علاوه بر آن می‌خواهم از تو خواهش بکنم همچنان که می‌گردی این قاشق را در دست بگیر و نگذار روغن درون آن بریزد. پسرک شروع کرد به بالا و پایین رفتن از پلکان قصر، و در تمام آن مدت چشمش را به آن قاشق دوخته بود. پس از دو ساعت به حضور مرد فرزانه بازگشت. مرد فرزانه پرسید: « فرش‌های ایرانی تالارهای غذاخوری را دیدی؟ باغی را دیدی که ایجادش، ده سال وقت استاد باغبان را گرفته است؟ متوجه پوست نوشته‌های زیبای کتابخانه‌ام شدی؟ »  پسرک، شرم‌زده اعتراف کرد که هیچ ندیده است، تنها دغدغه او این بود که روغنی که مرد فرزانه به او سپرده بود نریزد.


کودکان ما مانند پسرک کاسب این افسانه، چندان دغدغه نمره را دارند و تحت فشار نمره از سوی جامعه و خانواده و مدرسه هستند که از فرصت‌های تربیتی مدرسه به خوبی استفاده نمی‌کنند و یا به عبارتی، اجازه استفاده از آن فرصت‌ها را به آن‌ها نمی‌دهند.


 این باعث ناکارآمدی نظام آموزشی و کاهش کیفیت یادگیری و بی‌حاصل شدن تجربه‌های یادگیری آموزشگاهی می‌شود. کودکان ما چنان دغدغه نمره را دارند و چنان تحت فشار نمره از سوی جامعه و خانواده و مدرسه هستند که نمی‌توانند تجربیات سودمندی در کلاس و مدرسه داشته باشند و به همین سان مدرسه و معلم، تحت فشار همین نمره، ناتوان از فراهم نمودن فرصت‌های تربیتی ارزشمندی هستند که کودکان می‌توانند در مدرسه داشته باشند. والدین رشد و بالندگی کودکانشان را در نمره می‌بینند و دیگر تجربیات سودمند را نادیده می‌گیرند. این نادیده گرفتن، آسیب‌های ناگواری برای نظام آموزشی دارد. این رویه را نمره‌گرایی یا بیست‌گرایی می‌نامند که به یک عنصر فرهنگی تبدیل شده است.


منبع:گروه بهبود و کیفیت بخشی به ارزشیابی


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:17 عصر

یادگیری الکترونیک

در 10 سال گذشته با رشد و توسعه نقش فناوری اطلاعات (it) در کشور ما و با توجهی که به آماده کردن بسترهای لازم برای توسعه آن شده است، این پدیده در آموزش و پرورش نیز جای خود را باز کرده و به خوبی خودنمایی می کند.اینکه این موضوع چه مقدار تأثیرگذار بوده، قابل اندازه گیری نیست. ولی می توان به جرأت گفت که از معدود پدیده هایی است که در عمر کوتاه خود توانسته تأثیر گسترده ای بگذارد و توجه بسیاری را به خود معطوف کند. کشور ما نیز به دلیل تعاملی که با محیط پیرامون خود دارد، از تحولات جهانی بی نصیب نیست و با توجه به رویکرد جهانی در مباحثی مثل آموزش برای همه، آموزش مادام العمر، آموزش برای زندگی بهتر، می بایست از روش های خاصی برای تحت پوشش درآوردن هر چه بیشتر جمعیت لازم التعلیم و یا افزایش کیفیت آموزش و پرورش و یا حتی کاهش هزینه های آموزش استفاده کند. در حال حاضر رویکردی به سوی استفاده از فناوری در آموزش (تدریس دبیران) به وجود آمده که آهسته و انبوه کار خود را به پیش می برد. نمود این رویکرد برگزاری جشنواره های تولید محتوای الکترونیکی در آموزش های فنی و حرفه ای و همچنین جشنواره های روش تدریس با استفاده از it است که در دوره متوسطه و در دروسی مثل شیمی و جغرافی توسط وزارت آموزش و پرورش در حال اجراست. از جمله اهداف مشترک اجرای این جشنواره ها عبارتند از: ترغیب، تشویق و ایجاد باور در بین معلمان در امر استفاده از نرم افزارها و تولید محتوای الکترونیکی، توسعه و گسترش فرهنگ تولید محتوای الکترونیکی و استفاده از it در فرایند یاددهی و یادگیری. این موضوع می تواند علائمی باشد برای اینکه نقطه اوج تلفیق it در آموزش و به کارگیری خردمندانه آن توسط معلمان و دبیران است. پس معلمان در به کارگیری فناوری اطلاعات نقش محوری دارند. در مورد به کارگیری it در آموزش و پرورش بحث های زیادی شده و عموما از it به عنوان یک ابزار تکنیکی برای بالابردن سطح آموزش سخن رفته است. این امر نکته روشن و قابل توجهی را پیش روی ما قرار می دهد که نیاز مبرم به پیشرفت و حرفه ای شدن معلمان در زمینه it دارد. برای ایجاد یادگیری های مؤثر، جایی که فناوری در اختیار اهداف یادگیری در مدرسه است، تنها معلمان هستند که در مواقعی حساس مبتنی بر پایه احتیاجات و شیوه های یادگیری دانش آموزان، تکنیک های it را در برنامه ریزی تحصیلی به کار می برند. این معلم است که برای آموزش و تدریس می بایست از نمودهای فناوری استفاده کند، ادامه مطلب...
نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:17 عصر

سهم حواس مختلف در یادگیری و نمونه ای برای استفاده


همگی می دانیم که آنچه که ما یاد می گیریم از طریق حواس است . امّا باید به این نکته توجه داشته باشید که اولاً  سهم  هرکدام از حواس در یادگیری یکسان نیست ثانیاً هر چه در امر یادگیری از حس های بیشتری استفاده کنیم ،  یاد گیری بهتر خواهد بود.   سهم حواس مختلف در امر یادگیری به صورت زیر است:


1. حس بینایی ( چشم ) :  بیش از 80 درصد یادگیری انسان با چشم ها   انجام می شود.   چرا فیلمی را که می بینیم بهتر از حالتی که می شنویم یاد می گیریم  و به ذهن می سپاریم


2. حس شنوایی ( گوش ) : حدود 15 در صد یاگیری با گوش ها انجام می شود.   بسیاری از مطالب شنیده شده ،  یاد هم گرفته می شود امّا  سهم این حس بسیار کمتر از بینایی است.  معلمی که مطالب درسی را به صورت سخنرانی ارائه می کند ،   فقط از حس شنوایی دانش آموز استفاده می کند  لذا میزان یادگیری کمتر از حالتی خواهد بود که درس را  با رسم شکل و یا دسته بندی مطالب و نوشتن آن ها روی تابلو   ارائه   می کند.


3. حس بویایی و چشایی که 5 در صد یادگیری از طریق آن ها انجام می شود.


با توجه به این اصول استفاده از شواهد عینی و ملموس به خصوص برای دانش آموزان مقاطع پایین تر یادگیری آنها را تقویت می کند و به معلم در تدریس بهتر و فعالتر کمک خواهد کرد اسلاید زیر یک نمونه از راهبردهایی است که می توان با آن دانش آموزان سال سوم راهنمایی را در یادگیری بهتر واحد برق و الکترونیک درس حرفه و فن کمک کرد.


در مرورگر ie روی لینک زیر راست کلیک کنید و گزینه Save target as را انتخاب کنید در مرور گر فایرفاکس روی لینک راست کلیک کنید و گزینه Save link as  را  انتخاب کنید. در هنگام تدریس  اسلایدها را با توجه به ترتیب موضوعات کتاب باز کنید. 



 



نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:17 عصر

روش های نوین تدریس



تعریف تدریس :


« تدریس عبارت است از تعامل یا رفتار متقابل معلم و شاگرد ، بر اساس طراحی منظم و هدفدار معلم ،برای ایجاد تغییر در رفتار شاگرد . تدریس مفاهیم مختلف مانند نگرشها ، گرایشها ،باورها ، عادتها و شیوه های رفتار وبه طور کلی انواع تغییراتی راکه می خواهیم در شاگردان ایجاد کنیم، دربر می گیرد .» (میرزا محمدی ،ص 17 ، 1383)


  روش های نوین تدریس


روش کنفـــــرانس ( گــــرد هم آیی )


«این روش با روش سخنرانی تفاوت دارد زیرا در روش سخنرانی، معلم مسئول دادن اطلاعات به دانش آموزان است. در حالیکه در این روش اطلاعات توسط دانش آموزان جمع آوری و ارائه می گردد. این روش می تواند مشخص کند که دانش آموزان تا چه اندازه می دانند. این روش یک موقعیت فعال برای یادگیری به وجود می آورد. نقش معلم در کنفرانس صرفاً هدایت و اداره کردن جلسه و جلوگیری از مباحثاتی است که منجر به انحراف از موضوع کنفرانس و روال منطقی آن شود. این روش برای کلیه دروس وسنین مختلف کاربرددارد.


روش شاگــــرد ـ استــــادی


قدمت این روش به زمانی که انسان مسئولیت آ موزش دهی انسانهای دیگر را چه از طریق غیررسمی و چه از طریق رسمی به عهده گرفت ،می رسد .و قدمت آن به صدر اسلام برمی گردد مسجد نخستین موسسه ای بود که چنین سیستمی را برای تعلیم و تربیت مسلمانها به کار برده است. از روشهای تعلیمی که در روش شاگرد ـ استادی حائز اهمیت است , روش حلقه یا مجلس است, که پیامبر عظیم الشان اسلام از این روش به مردم آن زمان آموزش می داد. همه افراد در کودکی دوست دارند نقشی غیر از نقش واقعی خود بازی کنند , روش شاگرد ـ استادی به این نقش خیالی, جامه عمل می پوشاند. در این روش به دانش آموزان اجازه داده می شود که نقش معلم را ایفا کنند. هدف اساسی این روش آن است که شاگرد , معلم گردد و از این طریق تجارب تازه و ارزشمندی به دست آورد .در این روش ,در صورت فقدان معلمان متخصص, تعداد زیادی از دانش آموزان مهارت خاص را آموخته اند و می توان از آنها استفاده کرد. 


روش چند حســـی ( مختلط )


استفاده از این روش مستلزم به کار گرفتن همه حواس است و جریان یادگیری از طریق تمام حواس صورت می گیرد . از طریق کار بست این روش می توان , مطالب و مهارتها را درک کرد , ارتباط موثرتری برقرار کرد , مهارتها و مطالب را از یک موقعیت به موقعیت دیگر تعمیم داد. در یادگیری روش چند حسی به طور کلی از همه حواس استفاده می شود, به بیان دیگر ,یادگیری بصری که 75 % از مجموع یاد گیری ما از طریق دیدن است , یادگیری سمعی که 13 % از مجموع یادگیری ما از طریق شنیدن است , لمس کردن , که 6% از مجموع یادگیری ما از طریق لمس کردن است , چشیدن که 3% از مجموع یادگیری ما از طریق چشیدن است و بوییدن که 3% از مجموع یادگیری از طریق بوییدن است.  


روش حل مسئلــــه


این روش یکی از روشهای فعال تدریس است. اگر نظام  آموزشی بخواهد توانایی حل مسئله را به دانش آموزان یاددهد, (البته مسئله به معنی مشکل و معضل نیست, به بیان دیگر مسئله موضوعی نیست که برای ما مشکل ایجاد کند, بلکه رسیدن به هدف در هر اقدامی, به نوعی حل مسئله است, (خورشیدی , غندالی , موفق, 1378) در این روش آموزش در بستر پژوهش انجام می شود و منجر به یادگیری اصیل و عمیق و پایدار در دانش آموزان می شود. در این روش ابتدا معلم باید مسئله را مشخص, سپس به جمع آوری اطلاعات توسط دانش آموزان پرداخته شود, و بعد از جمع آوری اطلاعات بر اساس اطلاعات جمع آوری شده دانش آموزان فرضیه سازی و در نهایت فرضیه ها را ازمون و نتیجه گیری شود. اگر روش حل مسئله درست انجام شود می تواند منجر به بارش یا طوفان فکری گردد. یعنی اگر معلم روش تدریس حل مسئله را به درستی انجام دهد, دانش آموزان می کوشند تا برای حل مسئله با استفاده از تمام افکار و اندیشه هایی که دارند, در کلاس راه حلی بیابندو آن را ارائه دهند. به بیان دیگر اگر معلم در روش تدریس حل مسئله به درستی عمل کند, منجر به روش تدریس بارش مغزی نیز می شود. به طور کلی اگر نظام آموزش و پروش بخواهد در جهت تقویت زمینه های بالقوه خلاقیت نقش مهمی ایفا کند همانا بست روشهای تدریس حل مسئله و بارش فکری در کلاس درس توسط معلمان است


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:17 عصر

مشکلات یادگیری الکترونیکی در ایران


یادگیری الکترونیکی استفاده از فن آوری های اطلاعات و رایانه  برای ایجاد تجربه های یادگیری است، بر اساس این تعریف یادگیری الکترونیکی دربرگیرنده طیف متنوعی از ابزارهای فن آوری اطلاعات است و با توجه به رشد کمی و کیفی و افزایش قابلیت های اینترنت در سال های اخیر،  امروزه این نوع یادگیری تقریبا با یادگیری از طریق اینترنت شناخته می شود.به گزارش ایسنا، به عقیده کارشناسان باید گفت که یادگیری الکترونیکی در ایران همراه با مشکلاتی بود و معمولا کارشناسان نرم افزار و رایانه به این حوزه وارد شده اند و از سویی نقش طراحان آموزشی کم رنگ است؛ موضوع مهم تر اینکه برخی از اساتید با یادگیری الکترونیکی آشنایی ندارند و می توان گفت که فرهنگ یادگیری الکترونیکی نسبت به سال های گذشته پیشرفت داشته ولی هنوز در سطح جامعه جا نیفتاده است و پهنای باند نیز در این رابطه مشکل اساسی است.اگرچه سازمان های متعدد نیز از یادگیری الکترونیکی استفاده می کنند اما رشدی که یادگیری الکترونیکی در دانشگاه ها داشته است به مراتب بیش از رشد آن در کاربردهای سازمانی است؛ در حالی که بازار جهانی یادگیری الکترونیکی در این زمینه گسترده تر است و به طور کلی در دنیا به استفاده یادگیری الکترونیکی در سازمان ها بیش تر توجه می شود.سازمان ها به دلایل متفاوتی از یادگیری الکترونیکی استفاده می کنند؛ به طور کلی می توان به کاهش هزینه، معرفی سریع محصولات و خدمات جدید به بازار، پیاده سازی سریع سیستم های اطلاعاتی و فرایندهای تجاری جدید، استفاده کارآمد از کارکنان تازه استخدام شده در سازمان، یکپارچه کردن کارمندان در سطح ملی و جهانی و ایجاد فرهنگ کاری قدرتمند اشاره کرد.
 همچنین، کمبود سخت افزار، توجه نکردن به مساله فرهنگ سازی،  عدم آمادگی کاربران،  عدم آمادگی ساختار واحد آموزش،  وجود نداشتن محتوای خام مناسب را می توان از دیگر اهداف کلی سازمان های برای استفاده از یادگیری الکترونیکی نام برد. 


منبع: بازیاب


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:16 عصر

چگونه یک کتاب مشکل را بخوانیم؟



افراد بسیاری هستند که اشتیاق سرشاری برای درک موضوعات دشوار مثل:فلسفه ،مذهب ،اقتصاد و سیاست دارند .  اما گاه شعله‌های این اشتیاق زود هنگام به خاموشی می گراید .چرا که می بینند کتاب هایی که  مشتاقانه و به امید فراگیری گشوده اند، فرای فهم آنها ست. به واقع ،هرکتابی قصد دارد مطالبی را به خواننده عادی هم برساند ولی  این ممکن نیست ؛مگر آن که اگر شما به درستی به آن نزدیک شوید !
راه درست نزدیک شدن به آن چیست ؟؟؟
پاسخ در یکی از قواعد مهم خواندن نهفته است.
شما باید کتاب را قبل از تسلط بر آن ، سطحی بخوانید . ابتدا در پی چیزهایی باشید که می‌توانید آن ها را  بفهمید و خودتان را در مطالب دشوار گرفتار نکنید.پاراگراف‌های پیشین،پانویس،مباحث ومراجعی را که از آنها گریزانید درست بخوانید. کتاب حاوی مطالبی است که شما بی درنگ آن را درک می کنید ..حتی اگر 50 درصد مطالب یا کمتر را درک کردید،شما می‌توانید کتاب مورد مطالعه را تا حدودی بفهمید .این  روش‌ به  خواندن اجمالی موسوم است .خواندن اجمالی روش کاربردی است در مواقعی که شما با انبوهی از کتاب سروکاردارید.با سطحی خوانی می توانید درکی کلی از محتوای کتاب به دست آورید.


گام های زیر روشی مناسب برای شروع و پرداختن به کتاب به صورت اجمالی است :        
1- به عنوان صفحه و مقدمه نگاه کنید و به ویژه به عناوین فرعی یا دیگر نشانه‌هایی توجه کنید که به هدف و چشم انداز کتاب یا مقصود نویسنده اشاره دارند.
2- فهرست مطالب را برای کسب دریافتی کلی از ساختار کتاب ، بخوانید از فهرست همچون نقشه جاده قبل از شروع سفر بهره بگیرید.
3- فهرست اعلام یا موضوعی را بازبینی کنید تا با دامنه موضوعات تحت پوشش یا منابع مورد استفاده ازمؤلفان آشنا شوید . هرگاه فهرست اصطلاحات در پایان هر فصل ،مهم و حساس به نظر رسید،برای درک بهتر ،آن ها را در متن جستجو کنید ،بدین ترتیب شما کلید نزدیک شدن به مؤلف را پیدا می‌کنید .حالا شما برای خواندن کتاب یا سطحی خوانی ،هرکدام راکه انتخاب کنید، آماده هستید ،اگر به سطحی خوانی رأی می دهید به فصلهایی نگاه کنید که حاوی بندهای اصلی یا به عبارات خلاصه شده در شروع یا پایان صفحه یا فصل هستند ،سپس صفحاتی را ورق بزنید،یک یا دو پاراگراف وگاهی هم چند صفحه متوالی را بخوانید بدین نحو کتاب را ورق زده ،همواره در جستجوی ضربان اصلی مطلب باشید.
هشدار: اگر شما از این روش برای شروع به سطحی خوانی کتاب استفاده کنید چه بسا در پایان پی ببرید که به هیچ وجه در حال سطحی خواندن نیستید ،بلکه آن را می خوانید ،آن را می فهمید و از آن لذت می برید. وقتی کتاب را بر زمین می گذارید،در خواهید یافت که بعد از این هیچ موضوعی برایتان دشوار نخواهد بود.


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 3:16 عصر

تکنولوژی آموزشی

جوامع بشری با سرعتی شگفت‌انگیز در حال توسعه ، تغییر و تحولند . این تحولات جنبه‌های مختلف زندگی را دربرمی‌گیرد. پیشرفت علوم و فنون دانشهای جدیدی را مطرح می‌سازد که نیازهای جدیدی را نیز برای انسانها ایجاد می‌کند. بنابراین آموزش باید با سرعت و کیفیت متفاوت انجام شود.  بسیاری از روانشناسان و صاحبنظران در مباحث تربیتی به بهره‌گیری از تکنولوژی آموزشی توصیه می‌کنند. چرا که تکنولوژی آموزشی باعث سهولت ، سرعت و دقت در امر آموزش و یادگیری می‌گردد.


ادامه مطلب...

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 11:53 صبح

دریافت کتب الکترونیکی

پایگاه دریافت رایگان کتب فارسی   در زمینه کتابهای دینی و خانوادگی


دانلود کتاب فارسی رایگان


 ده مرجع فارسی برای دانلود کتابهای الکترونیکی
در این نوشته با ده سایت برتر فارسی در ارائه کتابهای الکترونیکی آشنا خواهید شد.
?- کتابخانه مجازی ایران: این سایت مرجع بسیار خوبی برای دانلود ای بوک میباشد که کتابهای بسیاری با موضوعات مختلف را در اختیارتان میگذارد.
http://www.irpdf.com/
?- پایگاه دریافت کتب الکترونیکی: کتابهای این سایت نیز شمار بالائی داشته و بیشتر در موضعات دینی و اسلامی میبباشند.
http://www.downloadbook.org/
?- کتابخانه بزرگ آریا:  تعداد بسیار زیادی کتاب با موضوعات متنوع را در این سایت خواهید یافت.
http://www.aryabooks.com/
?- کتابخانه کتابهای الکترونیکی فارسی:  این سایت به شما امکان جستجو در موضوعات و کلیدواژه ها را به منظور یافتن کتاب مورد نظرتان میدهد تا کتابهای مورد علاقه خود را به آسانی بیابید.
http://www.parstech.org/
?- کتابهای الکترونیکی رایگان: سایتی نوپا اما قدرتمند (و به قدرت وردپرس!) که در آن کتابهای جالبی را خواهید یافت.
http://txt.ir/
?- پایگاه کتاب الکترونیکی ایران: سایتی خوب و با دسترسی آسان که در آن کتابهای الکترونیکی خوبی را میتوانید بیابید.
http://www.iranebooks.com/?pid=2
?- مرکز دانلود کتاب و مقالات کامپیوتری: کتابخانه ای مجازی با موضوع کتب کامپیوتری
http://www.ebook4dl.com/
?-  کتابخانه نودهشتیا: یک کتابخانه خوب دیگر برای دانلود کتابهای الکترونیکی
http://www.98ia.com/
?- سایت دانلود کتب الکترونیکی فارسی: کتابخانه ای مجازی و بزرگ حاوی تعداد زیادی کتب الکترونیکی
http://www.farsibooks.ir/
??- آریانا ای بوک: یک سایت خوب دیگر برای دانلود ای بوکهای متنوع و خواندنی
http://www.arianaebook.com


کتابخانه های مجازی لاتین


دانلود کتاب الکترونیکی در موضوعات مختلف در سایت questia readingroom


جستجوی انلاین و رایگان کتاب الکترونیکی


کتابخانه مجازی کلرادو



digital library magazine online



Online Dictionary for Library and Information Science


نظر شما( )
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چگونه کتابخوان تر شویم؟
دانستنی های کوتاه
دانــستـــنی هـای جـــــالـــــــب
جهان در صدسال
28جمله از دکتر حسابی
الماس های معروف دنیا
معنی گلها
انیشتن
راز شمع (( در درمان و ارزو ها))
یا ذهن می تواند آینده را پیش بینی نماید؟
موبایل ومغز
آیا می دانید
خودرو و رنگها
نامگذاری محلات قدیمی تهران
پرچمدار ارتباطات با دور
[همه عناوین(1944)]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

284764

بازدید امروز

81

بازدید دیروز

53

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 لینک دوستان

مهندسی مکانیک
بی تاب

لوگوی دوستان




اشتراک