شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 

بخشنده باش نه با تبذیر و اندازه نگهدار و بر خود سخت مگیر . [نهج البلاغه]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:12 عصر

پلاستیک چیست ؟


اولین قدم در مورد صنعت پلاستیک ، توسط فردی به نام وایسا هیکات انجام گرفت که تلاش می‌کرد ماده‌ای بجای عاج فیل تهیه کند. چون عاج فیل بعنوان ماده‌ای سخت ، گرانقیمت و همینطور کمیاب کاربردهای فراوانی داشت. وی توانست نیترات سلولز را (که به غلط نیتروسلولز گفته می‌شود) از سلولز تهیه کند. پس نیترات سلولز اولین پلاستیک با منشا طبیعی است.


ادامه مطلب...

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

مقاطع بال شناورهای ویگ

 


تاکنون مقاطع زیادی برای استفاده در اثرات سطح طراحی شده است. طراحان شناورهای ویگ معمولا از یک سری مقاطع عمومی و شخص مثلا مقاطعNACA برای شناورهای خود استفاده می کنند. یکی از مقاطعی که طراهان در طراحی بالها از آن خیلی استفاده می کنند پروفیلY شکل کلارک Y Clarck Airfoilsمی باشد، چون این مقاطع کف تخت دارند و به همین علت در شرایط اثر سطح عملکرد خوبی از خود نشان می دهند. ولی شناورهای پیشرفته و جدید امروزی برای بالهای خود از مقاطعی استفاده می کنند که برای شناورهای مورد نظر بهترین عملکرد را دارند.


یک نمونه از ایرفویلهای جدید که برای استفاده در اثرات سطح زمین طراحی شده اند گروه     DHMTU می باشند . در این گروه از ایرفویلها قسمت های بالایی و پایینی مقاطع سازگاری خوبی با هم دارند و به همین دلیل در اثرات سطح عملکرد خوبی از خود نشان می دهند.


یک نمونه از پروفیلهای مخصوص برای استفاده در اثرات سطح که تنها در قسمت تحتانی به صورت S شکل می باشد.



 

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

آلیاژهای حافظه‌دار

آلیاژهای حافظه‌دار

1-مقدمه
موادی که باعث سازگاری سازه با محیط خود می شوند، مواد محرک نامیده می شوند. این مواد می توانند شکل، سفتی، مکان، فرکانس طبیعی و سایر مشخصات مکانیکی را در پاسخ به دما و یا میدان های الکترومغناطیسی تغییر دهند. امروزه پنج نوع ماده محرک به طور عمده استفاده می شود که شامل آلیاژهای حافظه دار، سرامیکهای پیزوالکتریک2، مواد مغناطیسی سخت3 و مایعات الکترورئولوژکال4 و مگنتورئولوژیکال5 می باشند. این مواد از زمره مواد هوشمند محرک می باشند. مواد هوشمند آن دسته از موادی هستند که می توانند به تغییرات محیط به بهترین شکل ممکن پاسخ داده و رفتار خود را نسبت به تغییرات تنظیم نمایند.

2-معرفی آلیاژهای حافظه دار
آلیاژهای حافظه دار عنوان گروهی از مواد محرک می باشند که خواص متمایز و برتری نسبت به سایر آلیاژها دارند. عکس العمل شدید این مواد نسبت به برخی از پارامترهای ترمودینامیکی و مکانیکی و قابلیت بازگشت به شکل اولیه در اثر اعمال پارامترهای مذکور به گونه ای است که می تواند رفتار سیستم را بهبود بخشد. وقتی یک آلیاژ معمولی تحت بار خارجی بیش از حد الاستیک قرار می گیرد؛ تغییر شکل می دهد. این نوع تغییر شکل بعد از حذف بار باقی می ماند. اما آلیاژهای حافظه دار، منجمله آلیاژهای Ni-Ti، Cu-Zn، Cu-Zn-Al، Cu-Zn-Ga، Cu-Zn-Sn، Cu-Zn-Si، Cu-Al-Ni، Cu-Au-Zn، Cu-Sn، Au-Cd، Ni-Al، Fe-Pt و... رفتار متفاوتی از خود ارائه می نمایند. در دمای پایین، یک نمونه حافظه دار می تواند تغییر شکل پلاستیک چند درصدی را تحمل کند و سپس به صورت کامل به شکل اولیه خود در دمای بالا برگردد. در فرآیند برگشت به شکل اولیه، آلیاژ می تواند نیروی زیادی تولید کند که این نیرو برای تحریک مفید می باشد. این فرآیند اولین بار در سال 1938 مشاهده شد و برای مدت زمان طولانی در حد کنجکاوی آزمایشگاهی باقی ماند. در سال 1961 اثر حافظه داری شکل در آلیاژ نیکل- تیتانیوم با درصد اتمی مساوی (50-50%) توسط بوهلر و در آزمایشگاه ناوال اوردنانس (Naval Ordanance Lab) کشف و تحت نام نیتینول (Nitinol) مشهور شد. دو حرف اول نیتینول در ارتباط با نیکل، دو حرف بعدی مربوط به عنصر تیتانیوم و سه حرف آخر در رابطه با آزمایشگاه ناول اوردانس می باشد. از اوایل سال 1980 استفاده از آلیاژهای حافظه دار در بین محققان و مهندسان مورد توجه قرار گرفت و این آلیاژ هوشمند در زمینه های وسیعی از جمله تعدیل رفتار آئروالاستیسیته آنتن ماهواره ها، کنترل ارتعاش سازه های فضایی، کنترل ارتعاش سطوح کنترلی هواپیماها و حتی در شبیه سازی های پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است و کشف مزایای اصلی و علمی آن هر روز افزایش یافته است.
مکانیزم اصلی که خواص آلیاژهای حافظه دار را کنترل می کند در رابطه با تغییر کریستالی آلیاژ است. به این معنی که ساختار مارتنزیتی در دمای پایین با افزایش دما به ساختار آستنیتی تبدیل می شود و در هنگام سرد کردن؛ فرآیند عکس رخ خواهد داد. بسیاری از مواد، استحاله مارتنزیتی دارند اما برتری که آلیاژهای حافظه دار را نسبت به آلیاژهای دیگر متمایز می نماید قابلیت دو قلو شدن این آلیاژ در فاز مارتنزیت می باشد. در حالیکه مواد دیگر به وسیله لغزش و حرکت نابجائیها تغییر شکل می یابند، آلیاژهای حافظه دار به وسیله تغییر جهت ساده ساختار کریستالهای خود و از طریق مرزهای دو قلوئی به تنشهای اعمال شده، عکس العمل نشان می دهند. اگر در این آلیاژها در دمای پائین، هنگامیکه فاز مارتنزیت حاکم است، تغییر‌فرم پلاستیکی روی ‌دهد، ساختار کریستالی دو قلو شده ای برای آلیاژ ایجاد می شود که ناشی از تغییر فرم پلاستیک می باشد. با گرم‌کردن آلیاژ تغییر فرم یافته تا دمای شروع فاز آستنیت می‌توان شکل اولیه را بازگرداند. این توانائی بعنوان اثر حافظه- شکل خوانده می‌شود و حاصل از تغییر فاز مارتنزیت در دمای پائین به فاز آستنیت در دمای بالا می‌باشد. در شکل 1-3 این قابلیت بصورت شماتیک نشان داده شده است. همانگونه که در شکل ملاحظه می گردد، در اثر خم کردن میله حافظه دار در دمای پایین و جایی که فاز مارتنزیت حاکم است، تغیی فرم پلاستیک در میله رخ داده و طول آن زیاد می شود. حال اگر میله خم شده، گرم شود و فاز آستنیت حاکم گردد، میله به بهینه ترین حالت به شکل اولیه خود بر می گردد. وقتی هم که میله سرد شود و به فاز مارتنزیت برگردد، نیز کرنشهای پلاستیک کاملا حذف شده اند و به حالت اولیه درخواهد آمد. در حقیقت در اثر فرآیند برگشت به شکل اولیه، تنشهایی در آلیاژ تولید میشود که این تنش باعث تحریک میشود. این تنشهای حاصل شده، تنش بازیافتی خوانده می شود و بهبود توزیع تنش و کرنش، بهبود خواصی چون مدول یانگ و تنش تسلیم و توانائی کنترل رفتار سیستم، از جمله آثار مفید تنشهای بازیافتی می‌باشد. بعنوان مثال اگر در نوعی از این آلیاژ کرنش 8 درصدی رخ دهد، با گرم کردن می توان این کرنش را کاملا از بین برد.


شکل1-3) اثر حافظه- شکل آلیاژهای حافظه دار

رفتار ترمودینامیکی آلیاژهای حافظه دار به دما، تنش و ترکیب شیمیایی و ساختار آلیاژ بستگی دارد. در فرآیند گرم کردن آلیاژ و در دمای پایین تر از دمای آغاز فاز آستنیت ماده 100% در فاز مارتنزیت می باشد و در دمای پایان فاز آستنیت ماده 100% در فاز آستنیت می باشد. و در فرآیند سرد کردن و در دمای بالاتر از دمای آغاز فاز مارتنزیت ماده 100% در فاز آستنیت می باشد در حالیکه در دمای پایین تر از دمای پایان فاز مارتنزیت ماده کاملا در فاز مارتنزیت می باشد. اما در دمای مابین و و همچنین مابین دماهای و ماده بصورت دو فازی است و بخشی از آن در فاز مارتنزیت و بخشی از آن در فاز آستنیت می باشد. حالت ماده در دماهای مختلف توسط درصد حجمی فاز مارتنزیت بیان می شود که در دمای پایینتر از در فرآیند گرم کردن و دمای پایین تر از در فرآیند سرد کردن برابر مقدار 1 می باشد و در دمای بالاتر از در فرآیند گرم کردن و بالاتر از در فرآیند سردکردن برابر مقدار صفر می باشد. اما در دمای مابین دماهای تغییر فاز بسته به نوع فرآیند سرد و گرم کردن به دما وابسته می باشد در شکل 2-3 چگونگی این ارتباط بر حسب دما نشان داده شده است.
در دمای پایین و به ازای مدول الاستیسیته آلیاژ برابر با مدول فاز مارتنزیت و در دمای بالا و به ازای مدول الاستیسیته آلیاژ برابر به مدول فاز آستنیت می باشد. اما در دمای مابین دماهای تغییر فاز، تغییرات مدول الاستیسیته تابعی بر حسب دما و بصورت شکل 3-3 می باشد. همچنین تنشهای بازیافتی تولید شده نیز به دما وابستگی دارد که این ارتباط در شکل 4-3 آورده شده است. بایستی توجه شود که تنشهای بازیافتی به مقدار کرنش اولیه بستگی داشته و در حالتی که آلیاژ تحت هیچگونه کرنش اولیه ای نباشد، در اثر تغییر فاز، تنش بازیافتی تولید نمی شود.


شکل 2-3) نمودار درصد حجمی فاز مارتنزیت بر حسب دما

شکل 3-3) تغییرات مدول الاستیسیته بر حسب دما

شکل 4-3) تنش بازیافتی تولید شده بر حسب دما

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

جزیره دانش


جزیره‌ی دانش (www.jazirehdanesh.com) یک پایگاه اینترنتی علمی آموزشی به زبان فارسی است که با هدف افزایش سواد علمی و فناورانه و بهبود و تقویت برنامه‌های آموزشی و آگاهی عموم مردم ایران از فناوری‌های نو  در کنار آگاهی بیشتر از دانش و فرهنگ پیشینیان خود، راه‌اندازی شده است. گردانندگان این پایگاه گروهی از جوانان علاقه‌مند به دانش و آموزش هستند که از راهنمایی‌ها و همراهی‌های نویسندگان و کارشناسان باتجربه بهره‌مندند. این گروه بدون وابستگی به هیچ سازمانی یا گروه دیگری فعالیت می‌کنند و بیش از دو سال از فعالیت آنان می‌گذرد. در این جزیره‌ی الکترونیکی تا کنون بیش از 700 مقاله در موضوع‌های گوناگون علمی و آموزشی منتشر  شده و روزانه پذیرای بیش از 5 هزار کاربر جویای دانش و آگاهی است.


   چرا جزیره‌ی دانش راه‌اندازی شده است؟


  عصر کنونی را عصر انفجار اطلاعات نام نهاده‌اند که چنین نیز هست. اما دیگران برای ما اطلاعات تولید نمی‌کنند، بلکه اطلاعات را بر پایه‌ی نیازها و هدف‌های سازمانی خود منتشر می‌کند. در عصر انفجار اطلاعات، هر کشوری و هر ملتی باید بر پایه‌ی نیازها و هدف‌های سازمانی خود به نشر اطلاعات روی شبکه‌ی اینترنت بپردازد و انتظار این که دیگری بر پایه‌ی نیاز و فرهنگ ما به عرضه‌ی اطلاعات بپردازد، چندان به جا نیست.


  حجم زیادی از اطلاعات عرضه شده در شبکه‌ی جهانی اینترنت به زبان انگلیسی است. بسیاری از کاربران فارسی‌زبان اینترنت آشنایی چندانی با این زبان بیگانه ندارند و بنابراین نمی‌توانند از اطلاعات علمی که به زبان انگلیسی منتشر شده، به‌خوبی بهره‌برداری کنند. از سوی دیگر، حجم اطلاعات عرضه شده به زبان فارسی به اندازه‌ای ناچیز است که در آمارهای جهانی لحاظ نمی‌شود. بخش زیادی از این اطلاعات نیز به موضوع‌های شبه‌سیاسی و موضوع‌هایی اختصاص دارد که جنبه‌ی علمی و آموزشی چندانی ندارند.


  بخش زیادی از اطلاعات شبکه‌ی جهانی اینترنت نیز اطلاعات نادرست یا غیراخلاقی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به فیلتر کردن آن‌ها می‌پردازد. اما فیلترکردن، هر چند ضروری است، یک روش انفعالی است و اگر سازمان یا کشوری تنها به فیلتر کردن محتوای نادرست بپردازد، به هدف‌ها سازمانی خود نخواهد رسید. باید به تولید محتوای مناسب و گیرا در موضوع‌های گوناگون و با توجه به نیاز و گرایش کاربران اینترنت، آن‌ هم با زبان و بیانی که مورد پسند آن‌ها باشد، نیز پرداخت.


  بنابراین، جزیره‌ی دانش با هدف افزایش حجم اطلاعات فارسی در شبکه‌ی جهانی اینترنت و برآوردن نیازهای علمی و آموزشی ایرانیان راه‌اندازی شده است و می‌کوشد شاه‌راه اطلاعاتی فارسی‌زبانان شود. این جزیره می‌خواهد میزبان همه‌ی گروه‌های سنی و کاربرانی با علاقه‌مندی‌های گوناگون باشد. جزیره‌ی دانش می‌کوشد تا در آینده‌ای نزدیک در هر خانه‌ای که رایانه‌ای وجود دارد، جزیره‌ی دانشی هم وجود داشته باشد. ما بر این باوریم که هر ایرانی، یا در بازه‌ای گسترده‌تر، هر فارسی‌زبان یا هر کاربری که می‌خواهد ایران و ایرانی را بشناسد، به جزیره‌ی دانش نیاز دارد. ما آن را پدید آورده‌ایم، اما برای آبادی آن راهی دراز در پیش داریم و همراهی شما را خواهانیم.


   جزیره‌ی دانش چه هدف‌هایی را پی‌گیری می‌‌کند؟


  جزیره‌ی دانش برای دست‌یافتن به هدف بنیادی خود، که همانا افزایش حجم اطلاعات فارسی در شبکه‌ی جهانی اینترنت و برآوردن نیازهای علمی و آموزشی ایرانیان است، چند هدف اصلی را پی‌گیری می‌کند:


  1. افزایش سواد علمی و فناورانه


  بر پایه‌ی تعریف سازمان یونسکو، سواد علمی و فناورانه یا STL عبارت‌است از: "درک و به‌کارگیری مفاهیم ، مهارت‌ها، نگرش‌ها و ارزش‌هایی که فرد را قادر می‌سازد دانش و فناوری را با زندگی و فرهنگ جامعه‌ی خویش مرتبط سازد". انتشار تازه‌ترین خبرهای علمی، ایجاد بخش‌ دانش و زندگی، آموزش رایانه، بخش ویژه‌‌ی خانواده و دانش‌نامه‌ی جزیره، همراه با عرضه‌ی مقاله‌هایی پیرامون اهمیت و جایگاه سواد علمی و فناورانه، از جمله فعالیت‌های جزیره‌ی دانش در این راستاست.


  2. تکمیل و تقویت برنامه‌های آموزشی


  عرضه‌‌ی مقاله‌ها، پویانمایی‌ها و فعالیت‌های آموزشی ویژه‌ی دانش‌آموزان ، معرفی الگوهای تدریس برتر و تازه‌ترین رویکرد‌ها و دستاورد‌های نوین آموزشی به آموزگاران، تاکید بر نقش خانواده به عنوان تسهیل کننده‌ی فرآیند آموزش، معرفی دستاورد‌های آموزشی ایرانیان، معرفی آموزگاران برتر، پایگاه‌های اینترنتی علمی‌آموزشی و بخش از کارشناس بپرس، از راهبرد‌هایی است که برای دستیابی به این هدف مورد توجه است.


  3. معرفی دستاوردهای تمدنی ایرانیان


  بی‌گمان آگاهی از فرهنگ و تمدن دیرپا و شکوهمند ایرانیان و سهمی که آنان در پیشرفت‌های تمدن بشری داشته‌اند، می‌تواند در بازیافت هویت ایرانی و کوشش برای آبادانی ایران و فردایی بهتر برای ایرانیان سودمند باشد. مجموعه مقاله‌ی نوآوری‌های ایرانی، که در بخش ایران‌شناسی منتشر می‌شود؛ مجموعه مقاله‌‌ی واژه‌های فارسی در زبان انگلیسی، که در بخش کارگاه ترجمه عرضه شده است؛ و مقاله‌هایی که در دانش‌نامه‌ی جزیره منتشر می‌شود، مانند نقش ایرانیان در بانک‌داری، ساختن کاغذ، بنیان‌گذاری دانشگاه و موضوع‌های دیگر، در راستای این هدف آماده شده‌اند. معرفی پایگاه‌های اینترنتی ایران‌شناسی و موزه‌های ایران و جهان و معرفی جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری ایران نیز به این هدف کمک می‌کند.


   4. تهیه گنجینه‌ی داده‌های علمی


  طبقه‌بندی موضوعی و معرفی پایگاه‌های اینترنتی، معرفی کتاب‌ها و نشریه‌های علمی و آموزشی برتر و فراهم آوردن امکان نشر الکترونیک مقاله‌ها و کتاب‌های نویسندگان و پژوهشگران ایرانی در راستای این هدف انجام می‌شوند. جزیره دانش، تا کنون به دسته‌بندی بیش از 500 پایگاه علمی آموزشی بر پایه‌ی موضوع پرداخته و می‌کوشد دسته‌بندی تازه‌ای را بر پایه‌ی موضوع‌ها و نیازهای کتاب‌های درسی نیز فراهم کند تا دانش‌آموزان و آموزگاران بتوانند به آسانی به پایگاه‌های اطلاعاتی مرتبط با هر موضوع کتاب درسی، دست پیدا کنند.


  5. خدمات فنی برای توسعه شبکه علمی کشور


  کمک به گسترش مدیریت فعالیت‌های علمی از راه شبکه‌ی اینترنت و راه‌اندازی پایگاه‌های اینترنتی با الگو و محتوای مناسب، یکی دیگر از برنامه‌های جزیره در راستای گسترش دانش در ایران است. بخش فنی جزیره‌ی دانش، که با عنوان شرکت یکتاوب(http://www.yektaweb.com) به کار می‌پردازد، برنامه‌های کارآمدی برای مدیریت نشریه‌های علمی، همایش‌های علمی و پایگاه‌های اینترنتی آماده کرده است.


    جزیره‌ی دانش چه بخش‌هایی دارد؟


  جزیره دانش بخش‌های گوناگونی برای گروه‌های سنی مختلف دارد. کودکان، دانش‌آموزان، آموزگاران، خانواده‌ها، دانشگاهیان و همه‌ی مردم، هر کدام صفحه‌ها و مقاله‌های مناسب خود را در جزیره دارند. به علاوه برای برخی از موضوع‌های مهم، بخش‌های ویژه‌ای نیز در نظر گرفته شده است. برای نمونه، در بخش ایران‌شناسی که یکی از بخش‌های ویژه‌ی جزیره است، به دستاوردهای تمدنی ایرانیان از روزگار باستان تا زمان کنونی و اثرگذاری فرهنگ ایران بر فرهنگ جهان پرداخته می‌شود.


  بخش‌های جزیره دانش عبارتند از:


  1. صفحه‌ی اصلی: یک خبرگذاری علمی است که تازه‌ترین رویدادهای علمی جهان به زبان ساده در آن منتشر می‌شود.


  2. جزیره ‌ی کودکان: نوشته‌ ‌های کوتاه و بازی‌های آموزشی برای کودکان پیش‌ ‌ دبستانی و دبستانی.


  3. جزیره ‌ی دانش‌آموزان: نوشته‌هایی ویژه‌ی دانش‌آموزان دوره‌ی راهنمایی و دبیرستان منتشر می‌شود.


  4. جزیره‌ی آموزگاران: مقاله‌های گوناگون درباره‌ی آموزش علوم، ریاضی، جغرافیا، تاریخ و روش اداره‌ی کلاس و مدرسه.


  5. جزیره ‌ی خانواده : مقاله‌هایی درباره‌ی نقش پدران و مادران در آموزش فرزندان و موضوع‌های ویژه‌ی آنان همراه با راهنمای جزیره‌ی کودکان


  6. کارگاه ترجمه: نکته‌هایی برای ترجمه روان‌تر و معرفی مترجمان نامدار ایران.


  7. کارگاه نگارش: نکته‌هایی درباره‌ی نوشتن روان و سازمان‌یافته با هدف پرورش نویسندگانی برای کامل کردن دانش‌نامه‌ی جزیره.


  8. رایانه و اینترنت: مقاله‌هایی پیرامون آشنایی با اینترنت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و کار با رایانه و تازه‌ترین خبرهای فناوری اطلاعات و ارتباطات. 


  9. آموزش در ایران: معرفی پیش‌گامان آموزش در ایران، مقاله‌هایی پیرامون تاریخ آموزش و پروش ایران، کاوشی در برنامه‌های آموزشی ایران، نقد و بررسی کتاب‌های درسی و کمک‌ آموزشی.


  10. دانش‌نامه‌ی جزیره: فراهم کردن دانش پایه در موضوع‌های گوناگون علمی و فرهنگی با نگاه ویژه به تاریخ و فرهنگ ایران و اسلام.


  جزیره دانش بخش‌های گوناگون دیگری نیز دارد: شبیه‌سازی انسان، فیزیک و شیمی، زمین‌شناسی، آموزش زیست‌شناسی، بخش دانشجویان و بخش‌های دیگری که گام به گام راه‌اندازی می‌شود.


    جزیره‌ی دانش چه کمکی به دانش‌آموزان می‌کند؟


  یک دانش‌آموز دوره‌ی راهنمایی را در نظر آورید که آموزگار از او خواسته است پیرامون روش ساختن کاغذ برای درس علوم سال اول راهنمایی، اطلاعات گردآوری کند. این دانش‌آموز با مراجعه به شبکه‌ی جهانی اینترنت به انبوهی از اطلاعات به زبان انگلیسی پیرامون کاغذ دست پیدا می‌کند که چندان نمی‌تواند از آن‌ها بهره‌برداری کند. حتی در صورتی که بتواند از اطلاعات آن‌ها بهره ببرد، در باره‌ی این که ایرانیان مسلمان کاغذسازی را از چینی‌ها آموختنند، شیوه‌ی ساختن آن را بهبود بخشیدند، کارخانه‌ی کاغذسازی ساختند، کاغذ رنگی تولید کردند، کاغذهایی با کیفیت‌های گوناگون ساختند و شیوه‌ی کاغذسازی را به ملت‌های دیگر آموختند، چیزی زیادی در آن‌ها پیدا نمی‌کند.


  اما اگر آن دانش‌آموز به عنوان یکی از منبع‌های اطلاعاتی خود به جزیره‌ی دانش مراجعه کند، به مقاله‌ای به زبان فارسی دست پیدا می‌کند که علاوه بر آشنا کردن او با روش ساختن کاغذ، او را با پیشینه‌ی تمدنی و فرهنگی‌اش نیز آشنا می‌کند. هم‌چنین او را با دیگر منابع اطلاعاتی، مانند کارخانه‌های کاغذسازی کنونی ایران، مرتبط می‌کند تا برای گردآوری اطلاعات بیش‌تر به پایگاه اینترنتی آن‌ها مراجعه کند یا برای تهیه‌ی گزارش از روند تولید کاغذسازی برای بازدید از آن کارخانه‌ها، هماهنگی‌ انجام دهد.


      جزیره‌ی دانش چه کمکی به آموزگاران می‌کند؟


  آموزگاران بخش ویژه‌ی خود را در جزیره‌ی دانش دارند. مقاله‌های گوناگونی پیرامون آموزش علوم، روش تدریس، چگونگی اداره کردن کلاس و برقراری ار تباط با دانش‌آموزان، منتشر شده است که نویسندگان یا مترجمان آن‌ها خود از آموزگاران با تجربه و شناخته شده هستند. آن‌ها می‌تواند در بخش آموزش در ایران با پیشینه‌ی آموزش و پرورش ایران، آموزگاران و کارشناسان پیش‌گام و نام‌دار ایران، چگونگی برنامه‌ریزی آموزشی و نگارش کتاب‌های درسی، آشنا شوند. هم‌چنین، می‌توانند تجربه‌های آموزشی خود را در چارچوب مقاله برای جزیره بفرستند تا به نام خود آنان در جزیره منتشر شود.


  جزیره دانش بخش پرسش از کارشناس دارد که آموزگاران و دانش‌آموزان از جای جای ایران پرسش‌های خود را برای جزیره می‌فرستند و جزیره با کمک کارشناسان برجسته‌ی آموزش و پرورش به آن‌ها پاسخ می‌دهد. این بخش از فعال‌ترین بخش‌های جزیره دانش است و گزیده‌ای از این پرسش‌ها درآینده‌ی نزدیک به صورت کتابی منتشر خواهد شد. پس به جزیره مراجعه کنید و پرسش خود را از کارشناسان جزیره بپرسید و پاسخ آن را به زودی در جزیره ببینید.


    جزیره‌ی دانش چه کمکی به پدران و مادران می‌کند؟


  دانش، شیوه‌ای برای شناخت جهان و زاویه و الگویی از تفکر است که از همان نخستین سال‌های زندگی شکل می‌گیرد. از این رو، مشارکت خانواده در آموزش علوم به کودکان اهمیت زیادی دارد. خانواده‌هایی که با هم در جهان کاوش می‌کنند، اندیشمندانی علمی و دانش‌آموزان عالی و مطلوب پرورش می‌دهند. بخش ویژه‌ی خانواده با در نظر داشتن این حقیقت و با هدف آشنا کردن خانواده با نقش خود در پرورش علمی فرزندانشان راه‌اندازی شده است. پدران و مادران با مطالعه‌ی مقاله‌های این بخش در می‌یابند که چگونه از یک گردش معمولی یا از یک خرید روزانه یک فرصت آموزشی بسازند و حتی آشپزخانه‌ی خود را به یک مرکز علمی تبدیل کنند.


    دانش‌نامه‌ی جزیره با چه هدفی راه‌اندازی شده است؟


  جزیره دانش در تازه‌ترین کار پژوهشی و آموزشی خود به راه‌اندازی دانش‌نامه‌ی جزیره به نشانی کرده است. با کامل شدن این دانش‌نامه، هر ایرانی پیرامون هر موضوع علمی و فرهنگی که به اطلاعات نیاز داشته باشد، به جزیره‌ی دانش مراجعه می‌کند و نیاز دانشی خود را با مقاله‌های نویسندگان شناخته شده و مقاله‌هایی که کارشناسان گوناگون آن‌ها را بررسی و ویرایش کرده‌اند، بر طرف می‌سازد. موضوع‌های زیر برای این دانش‌نامه پیش‌بینی شده است:  


  معرفی دانستنی‌های پایه همه‌ی شاخه‌های دانش و فناوری و دستاوردهای علمی ایرانیان.


  معرفی پیشینه‌ی تاریخی و فرهنگی ایران زمین از روزگار باستان تا دوران اسلامی.


  معرفی همه‌ی استان‌ها، شهرستان‌ها، شهرها و سرانجام روستاها و دشت‌های زیبای ایران.


  معرفی همه‌ی سازمان‌ها، بنیادها، کارخانه‌ها، دانشگاه‌ها، مرکزهای پژوهشی و آموزشی.


  معرفی سرداران نام دار عرصه‌های دفاع از میهن از گذشته‌ها تا هشت سال دفاع مقدس.


  معرفی دانشمندان، هنرمندان، آموزگاران ، ورزشکاران و سیاست‌مداران نام‌دار جهان و ایران.


  معرفی مفهوم‌های پایه‌ای دین اسلام، شخصیت‌های دینی و آشنایی با دین‌ها و آیین‌ها جهان.


  بی‌گمان راه درازی تا دست‌یابی به چنین گنجینه‌ی اطلاعاتی در پیش داریم و امیدواریم، پشتیبانی مالی و اطلاعاتی همه‌ی سازمان‌ها و علاقه‌مندان رشد آگاهی و دانش در ایران به جزیره دانش امکان ‌دهد به این هدف‌های والای خود بیش از پیش نزدیک شود. با این همراهی‌ها می‌توان انتظار داشت که به زودی، در هر جای جهان که باشید و در هر زمان که بخواهید، اطلاعات جزیره در دسترس شما باشد.


    گردانندگان و نویسندگان جزیره چه کسانی هستند؟


  گرداندگان جزیره گروهی از جوانان علاقه‌مند به گسترش دانش و آموزش هستند که گروهی از نویسندگان با تجربه و آموزگاران فرهیخته و کارشناسان آگاه آموزش و پرورش را گرد هم آورده‌اند و با هم‌فکری و هم‌راهی آن‌ها به عرضه‌ی مقاله‌‌های علمی و آموزشی می‌پردازند. برخی از نویسندگان و کارشناسان جزیره عبارتند از:


  1. اسفندیار معتمدی: کارشناس آموزش فیزیک، کارشناس آموزش علوم، پژوهشگر تاریخ علم و آموزش در ایران و عضو پیشین شورای نویسندگان کتاب‌های درسی.


  2. سیروس غفاریان: کارشناس تاریخ، نویسنده‌ی سرشناس مطبوعات، پژوهشگر تاریخ ایران و جهان و عضو پیشین شورای نویسندگان کتاب‌های درسی.


  3. محمود حکیمی: کارشناس آموزش زبان انگلیسی، نویسنده‌ی نامدار کودک و نوجوان، پژوهشگر تاریخ اسلام و عضو پیشین شورای نویسندگان کتاب‌های درسی.


  4. حسین دانشفر: کارشناس زیست‌شناسی، کارشناس آموزش علوم، مترجم فیلم‌های علمی و آموزشی تلویزیون و عضو شورای نویسندگان کتاب‌های درسی.


  5. مرتضی خلخالی: کارشناس آموزش شیمی، کارشناس برنامه‌ریزی درسی، نویسنده و مترجم و پژوهشگر آموزش و پرورش ایران و عضو پیشین شورای نویسندگان کتاب‌های درسی.


  6. علی رووف: کارشناس تعلیم و تربیت، پژوهشگر تاریخ آموزش و پرورش، نویسنده داستان‌های آموزشی و کتاب‌هایی برای آموزگاران و کارشناسان آموزش و پرورش.


  7. میرشهرام صدر: کارشناس آموزش ریاضی، نویسنده و مدیر داخلی مجله‌ی ریاضی برهان.


  8. محبت الله همتی: کارشناس آموزش ابتدایی، سردبیر پیشین مجله‌ی رشد آموزش ابتدایی، دبیر جشنوراه‌ی تصویرسازی آموزشی و نویسنده‌ی کتاب‌های آموزشی.


  9. احمد حسینی: کارشناس زمین‌شناسی و عضو شورای نویسندگان کتاب‌ها درسی.


  10. سلیمان فرهادیان: کارشناس آموزش شیمی، مترجم و سرپرست صفحه‌ی علم روزنامه‌ی شرق.


  11. حسن سالاری: کارشناس آموزش زیست‌شناسی، پژوهشگر تاریخ علم و آموزش، نویسنده، مترجم و ویراستار کتاب‌های علمی کودک و نوجوان.


  12. علی‌رضا نعمتی: کارشناس رایانه و اینترنت، مترجم کتاب‌های علمی و آموزشی


  توجه : برای آشنایی بیشتر با کارشناسان جزیره از بخش همکاران جزیره دیدن کنید.


    چگونه می‌توانیم به آبادانی جزیره کمک کنیم؟


  جزیره هنوز در آغاز راه است اما امید آن می‌رود که با کمک همه‌ی کاربران خود بیش از پیش آباد شود. شما به شیوه‌های گوناگون می‌توانید به جزیره یاری رسانید. نظرهای شما پیرامون جزیره و مقاله‌هایی که تا کنون منتشر شده است، بسیار کارساز است. بنابراین، پس از خواندن هر مقاله نظرهای انتقادی و پیشنهادی خود را پیرامون آن در جای که برای این کار در نظر گرفته شده است، بنویسید. اگر پژوهشگر یا نویسنده‌ی مقاله‌های علمی و آموزشی هستید، مقاله‌های خود را برای ما بفرستید تا پس از بررسی از سوی کارشناسان جزیره به انتشار آن‌ها بپردازیم. اگر کارمند بنیاد یا سازمانی هستید که می‌تواند از نظر مالی به جزیره کمک کند، با مدیران آن گفت و گو داشته باشید و اهمیت کار جزیره را برای آن‌ها شرح دهید. اگر در روزنامه یا رسانه‌های دیگر کار می‌کنید، برای معرفی جزیره در رسانه‌ی خود بکوشید. اگر صفحه‌ی اینترنتی یا وبلاگ شخصی دارید، جزیره را در آن معرفی کنید. معرفی جزیره‌ی دانش به دوستان و آشنایان نیز بسیار کارساز و کم‌هزینه است. جزیره را از آن خود بدانید و به یاد داشته باشید که سخن گفتن از جزیره سخن گفتن از دانش و آگاهی است و خداوند به آنان که از دانش سخن می‌گویند و برای گسترش آن می‌کوشند، پاداش این جهانی و آن جهانی می‌بخشد


http://www.jazirehdanesh.com


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

دایره المعارف ها

1- دائره المعارف بریتانیکا            

 www.britannica.com


2- دائره المعارف ایرانیکا                


www.iranica.com


3- دائره المعارف کلمبیا


www.bartheby.com


4- دائره المعارف کانادا


www.thecanadianencyclopedia.com


5- دائره المعارف اینفوپلیز


www.infoplease.com


6- دائره المعارف


www.encyclopedia.com


7- دائره المعارف اینکارتا


www.encarta.msn.com


8- دائره المعارف آلتاپدیا


www.altapedia.com


9- دائره المعارف انسایپریدیا


www.encyberpedia.com


10- دائره المعارف شرق شناسی


www.i-cias.com


11- دائره المعارف روانشناسی


www.psychology.org


12- دائره المعارف پزشکی
www.cprncnet.columbia.edu


13- دائره المعارف فلسفی


http://www.utm.edu/research/iep


14- دائره المعارف گیاهی


www.botany.com


15- دائره المعارف ویکی پدیا فارسی و انگلیسی


www.fa.wikipedia.org


www.en2.wikipedia.org


16- راهنمای جوامع در سرتاسر جهان


www.city.net


17- راهنمای ملل


www.emulateme.com


18- منابع مرجع


http:///ereference.uwaterloo.ca


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

مجله آنلاین و رایگان اصطلاحات کامپیوتر و فناوری اطلاعات

مجله آنلاین و رایگان اصطلاحات کامپیوتر و فناوری اطلاعات


http://www.techterms.com


 


 


Tech Terms Computer Dictionary
A free online dictionary of computer and technology terms


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

Google Trends

http://www.google.com/trends               


گوگل ترند به شما امکان می دهد کلیدواژه های مورد پیگیری کاربران را بررسی کنید، وضع یک کلیدواژه را بسنجید و آن را با کلیدواژه های دیگر مقایسه کنید. این امکان هم وجود دارد که جستجوی خود را در سطح ملی و محلی انجام دهید. کارشناسان گوگل می گویند این ابزار به کاربران کمک می کند موضوع های مورد بحث در اینترنت و پرجستجو ترین آنها را دنبال کنند.


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

بیش از بهار طبیعت باید منتظر بهار مهدویت باشیم

هر سال در آستانه نوروز باستانی به پیشواز بهار می‌رویم و منتظر رسیدن آن هستیم. در این هنگام همه جا را می‌آراییم و چون بهار زیباست، خود و اطراف خود را زیبا می‌کنیم.
با این حال ما بهار دیگری هم داریم که هر روز و به خصوص هر صبح جمعه باید انتظارش را بکشیم. باید جان را آذین ببخشیم و با پالایش آلودگی‌های درون، خود را به زیبایی‌ها بیاراییم.
این بهار، دیگر از جنس بهار نوروز نیست؛ بلکه بهار جان‌ها و احیاگر دل‌هاست. پس باید هرچه بیشتر به استقبال و پیشواز آن رفت و انتظارش را کشید.با آمدن بهار، باران فراوان، غرش رودها و جوشش چشمه‌ها و نهرها را شاهد هستیم و باید عنوان کرد که حضرت مهدی (عج) خود ابر باران‌خیز و چشمه جوشان است.
در جلد یک کتاب ارزشمند کافی در صفحه 198 حدیثی به نقل از معصوم (ع) نگارش شده که آمده است: «‌امام ابر بارنده باران پیاپی، آسمان سایه افکن، زمین گسترده، چشمه جوشان برکه و گلزار است.»
امیدیان ادامه داد: مهدی (عج) هرجا قدم نهد، به آن سرسبزی و نشاط می‌بخشد و خضروار در هر منزلی اقامت گزیند، آنجا را خرم و باطراوت می‌کند. در همین زمینه در کتاب روزگار رهایی آمده است: «[امام مهدی (عج)] در هیچ مکانی اقامت نمی‌کند، جز آنکه از مقدم او چشمه‌ها می‌جوشد. پس گرسنگان را سیر و تشنگان را سیراب می‌کند»هنگام فرا رسیدن بهار نوروز، طبیعت دوباره حیات می‌یابد، گیاهان سبز می‌شوند و درختان شکوفه می‌دهند، اما هنگام رسیدن بهار مهدی (عج) سرسبزی حیرت‌انگیزی طبیعت و سراسر زمین را فرا می‌گیرد. وقتی که بهار طبیعت می‌رسد، زمین‌های حاصلخیز سرسبز می‌شوند، اما هنگامی که بهار ولایت منجی عالم بشریت می‌آید، دیگر خبری از خشکسالی و زمین‌های بایر و کویر در هیچ جا و هیچ زمانی نیست. 
در حدیثی از امام علی (ع) نقل شده است؛ «هنگامی که قائم آل محمد (عج) ظهور کند، آسمان باران خویش را فرو می‌فرستد و زمین گیاهان خویش را بیرون می فرستد و ... تا جایی که اگر زنی از عراق تا شام برود پای خود را جز بر روی گیاه نگذارد....و ترسی برایش نخواهد بود»
وی در پایان سخنان خود گفت: طبق آنچه که از روایات و احادیث به ما رسیده است با آمدن بهار مردمان و خرمی دوران، زمین مانند نوعروس خود را برای اهل زمین زینت می‌بندد؛ اما زیباتر آن است که منتظر بهار واقعی ماند که با آمدن حضرت قائم (عج) روح در کالبد انسانی و طبیعت دمیده می‌شود. 


پس بیایید در سر سفره سال تحویل همه با هم برای ظهور حجتش دعا کنیم تا شادیمان دو چندان شود. پیشاپیش سال نو رو به همه شما عزیزان تبریک می گوییم و امیدوارم سالی همراه با موفقیت و شادی داشته باشید.


برگرفته از سایت:http://www.farsnews.net/printable.php?nn=8812230544



 



 



 



 


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

Net Bios

سلام امروز گفتم یه مقاله ی کوتاه در مورد  Net Bios براتون بذارم. امیدوارم مورد استفاده باشه.


http://www.4shared.com/document/xFCDyN1X/netbios.html


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

یکشنبه 89/2/26  ساعت 4:11 عصر

ده شغل برتر دنیا به نقل از مجله MONEY !!

مجله MONEY و سایت Salary.com طی تحقیقات گسترده آماری در کشور آمریکا یک لیست 50 تایی از برترین مشاغل را تهیه کردند. البته معیار انتخاب این مشاغل گزینه هایی چون بدون استرس بودن ، انعطاف پذیری ، بروز خلاقیت و داشتن زمینه ترقی را شامل می شود.

10 شغل برتر این لیست:

شغل دهم: روانشناس درصد رشد:14/19% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک روانشناس در آمریکا برابر 75،892 دلار است .

شغل نهم : داروساز درصد رشد:75/42% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک داروساز در آمریکا برابر 98،777 دلار است.

شغل هشتم: ارزیاب بنگاه مسکن درصد رشد:78/22% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک ارزیاب تضمینی در آمریکا برابر82،437 دلار است. تفسیر این شغل در ایران همان بنگاه معاملات است.

شغل هفتم: مدیریت شبکه (IT) درصد رشد: 01/36% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک مدیر عملکرد شبکه در آمریکا برابر 130،983 دلار است.

شغل ششم: بازاریاب درصد رشد:91/20% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک بازاریاب در آمریکا برابر 134،932 دلار است.

شغل پنجم : دستیار دکتر درصد رشد:56/49% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک دستیار دکتر در آمریکا برابر 77،395 دلار است.

شغل چهارم: مدیر منابع انسانی درصد رشد:47/23% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک مدیر منابع انسانی در آمریکا برابر140،996 دلار است. تفسیر این شغل در ایران همان پیمانکاری است.

شغل سوم: مشاوره مالی درصد رشد:92/25% پایه حقوقی:متوسط دریافت حقوق یک مدیر سهام و مشاور مالی در آمریکا برابر100،895 دلار است.

شغل دوم:استاد ارشد دانشگاه درصد رشد:39/31% پایه حقوقی :متوسط دریافت حقوق یک استاد صاحب کرسی و بالاتر در آمریکا برابر 351،542 دلار است.

شغل اول :مهندس کامپیوتر شاخه نرم افزار درصد رشد:07/46% پایه حقوقی: متوسط دریافت حقوق یک مهندس نرم افزار در آمریکا برابر 84,779 دلار است.

نظر شما( )
<   <<   46   47   48   49   50   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چگونه کتابخوان تر شویم؟
دانستنی های کوتاه
دانــستـــنی هـای جـــــالـــــــب
جهان در صدسال
28جمله از دکتر حسابی
الماس های معروف دنیا
معنی گلها
انیشتن
راز شمع (( در درمان و ارزو ها))
یا ذهن می تواند آینده را پیش بینی نماید؟
موبایل ومغز
آیا می دانید
خودرو و رنگها
نامگذاری محلات قدیمی تهران
پرچمدار ارتباطات با دور
[همه عناوین(1944)]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

285488

بازدید امروز

113

بازدید دیروز

471

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 لینک دوستان

مهندسی مکانیک
بی تاب

لوگوی دوستان




اشتراک