جنجال ها بر سر کپی سیم کارت تلفن همراه در بازار ایران، همچنان ادامه دارد .
برای اولین بار در تاریخ اول آذر ماه ٥٨٣١، گروه دانش و فناوری روزنامه خراسان، گزارشی را درباره کپی سیم کارت تهیه و منتشر کرد که به جهت اهمیت، به تیتر درشت صفحه اول هم تبدیل شد، در این گزارش، موارد زیر تصریح شده بود:در پی تماس های مکرر خبرنگار خراسان با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات سیار درباره کپی سیم کارت تلفن همراه، به دلیل حساسیت موضوع، جلسه ای در محل وزارتخانه برای اتخاذ تدابیر لازم در این زمینه، تشکیل شد.عباس ابوالفضلی، سرپرست روابط عمومی و امور بین الملل شرکت ارتباطات سیار، درباره نتایج این جلسه به خراسان گفته بود: خرید و فروش این دستگاه ها و سیم کارت های کپی شده، غیرقانونی است.
یکی از فروشندگان این دستگاه ها نیز به خراسان گفته بود: ما از این دستگاه برای کپی سیم کارت استفاده می کنیم تا از یک سیم کارت (در یک خانواده) ٢ نفر بتوانند در دو دستگاه گوشی تلفن همراه استفاده کنند اما افراد سودجو ممکن است یک سیم کارت را پس از کپی غیرمجاز، به چند نفر بفروشند.
مشخصات دستگاه های کپی کننده سیم کارت
با یک جستجوی ساده، موتور جستجوی اینترنتی گوگل، برای عبارت کپی سیم کارت بیش از ٦١ هزار صفحه اینترنتی به شما معرفی می کند که حاوی اطلاعاتی در این باره و ده ها محصول تولیدی از کشورهای مالزی، تایوان، چین و ژاپن است.کاربرد اصلی این دستگاه ها، نه برای کپی کردن یک سیم کارت بر روی ٢ یا چند سیم کارت دیگر، بلکه برعکس برای کپی کردن چند سیم کارت بر روی یک سیم کارت به نام سوپر سیم کارت می باشد. از آن جا که قیمت سیم کارت در برخی کشورهای آسیای جنوب شرقی، به اندازه قیمت یک ساندویچ می باشد، بسیاری از مردم ترجیح می دهند به جای خرید یک سیم کارت، چند سیم کارت داشته باشند و از آن جا که خرید و حمل و نقل چند گوشی تلفن همراه، مقرون به صرفه نیست، این تکنولوژی ابداع شده تا چندین خط تلفن همراه (تا ٦١ خط) بر روی یک سیم کارت کپی شوند، قیمت این سوپر سیم ها بین ٩٢ تا ٧٥ دلار آمریکا اعلام شده و به همراه آن یک عدد کابل USB، یک عدد کارت خوان Card Reader و یک عدد CD نرم افزار مربوطه ارائه می شود.
در این توضیحات آمده است که کلیه سیم کارت های قبل از ژوئن ٢٠٠٢، دارای تکنولوژی COMP128V1 می باشند، دفترچه آدرس سیم کارت هایی که دارای ظرفیت ذخیره بیش از ٠٥٢ مورد شماره تلفن می باشند، متعلق به نسل COMP128V2 است و امکان کپی کردن آنها با این دستگاه ها وجود ندارد.
تکنولوژی سیم کارت های موجود در ایران
نکته اصلی درباره دستگاه های کپی سیم کارت، به تکنولوژی سیم کارت های قابل کپی کردن برمی گردد. طبق اعلام تمام وب سایت های فروش این دستگاه ها، آنها تنها قادر به کپی کردن آن دسته از سیم کارت هایی می باشند که دارای تکنولوژی COMP128V1هستند، این درحالی است که به گفته یک کارشناس مخابراتی، درحال حاضر، سیم کارت های موجود در بازار ایران، از نوع COMP128V2 است و از استاندارد جدیدی بهره گرفته است. این نوع سیم کارت از حدود یک سال و نیم گذشته، وارد شبکه تلفن همراه دولتی شده است.
این موضوع (کپی سیم کارت) در سایر کشورها نیز مطرح و شکستن قفل و کپی سریال سیم کارت در آنها، امکان پذیر است. البته اطلاعات مندرج در وب سایت های ارائه دهنده دستگاه های سیم کارت، حاکی از ارائه دستگاه های کپی کننده سیم کارت های نسل ٢ موسوم به COMP128V2 است!با این تفاسیر، درمی یابید آن چه در این میان مغفول مانده، اطلاع رسانی درست به مردم و هشدار در مورد سوءاستفاده های احتمالی و مسائل مرتبط با این پدیده است.
آن چه دولت می تواند و حق دارد اعلام واعمال کند، غیرقانونی بودن این دستگاه ها و در واقع تکنولوژی کپی سیم کارت است، مانند هر تکنولوژی دیگری، موارد مثبت و منفی در این مورد هم وجود دارد، اگر شرکت ارتباطات سیار، خود انحصار این تکنولوژی را به دست بگیرد و امکان قانونی کپی سیم کارت برای مشترکین متقاضی را فراهم کند، هیچ فردی به سوی استفاده غیرقانونی از آن نخواهد رفت، از سوی دیگر هر حکومتی حق دارد یک تکنولوژی را غیرقانونی اعلام کند، کما این که اکنون استفاده از ماهواره در ایران غیرقانونی است، ولی مادامی که قانونی در مورد تکثیر سیم کارت وجود ندارد، حداکثر چیزی که می توان گفت، این است که ما در حالت خلاء قانونی قرار داریم.
منبع : سایت خبرنگار
|