چگونه در مراحل پزشکی خلبانی موفق شویم ؟
همان طوری که اطلاع دارید برای خلبان شدن سه موضوع بسیار مهم می باشد که به ترتیب ۱- وضعیت مالی ۲- توانایی جسمانی ۳- تصمیم نهایی
همان طوری که دربالا اشاره شد مرحله دوم داشتن توانایی جسمانی طبق قوانین هواپیمایی کشوری می باشد.
فرد پس از مراجعه به باشگاه هوانوردی و خلبانی برای عقد قرارداد نیاز به کارت A.M.C دارد که باشگاه فرد را به منظور چک آپ به طب هوایی در تهران - فرودگاه مهرآباد - کلینیک شماره ۱ گمرک می فرستد.
چه مراحلی در درمانگاه انجام می شود؟
پس از مراجعه به مرکز AMC برنامه ای به شما داده می شود که به عنوان مثال گواهی نامه PPL را بررسی می کنیم : برای دریافت گواهی پزشکی خلبانی PPL فرد باید تمام آزمایشات خون و ادرار - عکس قفسه سینه - نوار قلبی - نوار مغزی - اکو قلب - شنوایی - روانشناسی را با موفقیت پشت سرگذارد.
۱- آزمایشات خون و ادرار: به مدت ۱۲-۹ ساعت قبل از این آزمایشات فرد نباید چیزی بخورد و بیاشامد
۲-عکس قفسه سینه
۳- نوار قلبی: در این قسمت از فرد ۶ حالت نوار قلبی گرفته می شود
۴- نوار مغزی : دستگاهی به بالای سر و گوش فرد متصل می کنند و نواری از آن را چاپ می کنند.
۵- اکو قلب: عکسهای از دریچه های قلب فر گرفته می شود.
۶- شنوایی: فرد در یک اتاقک قرار داده می شود و به گوش وی هدفون و در دستش دکمه ای قرار میدهند تا در زمان شنیدن آن صدا آن دکمه را فشار دهد.
۷- روانشناسی: این بخش یکی از طولانی ترین بخشهای مدیکال می باشد که در مرحله اول از فرد ۷۱ تست روانشناسی گرفته می شود. در مرحله دوم حدود ۱۰ سال اطلاعات عمومی از فرد پرسیده می شود. و بعد ۶ نوع تست هوش از وی گرفته می شود. ( تشابه - شمارش معکوس - مکعب - تغییر کلید جدول - شکل سازی - تشخیص نقاط ناقص ) .
پس از موففقیت در بخشهای بالا فرد به نزد پزشک هوایی دعوت می شود. پزشک هوایی فرد را معاینه کرده و یک تست رنگ از وی می گیرد بعد از صحیح جواب دادن تست رنگ گواهی AMC به فرد داده می شود و فرد می تواند کلاسهای خلبانی را آغاز کند.
توجه
۱- طبق قانون ۱۰/۴/۸۶ بینایی افراد باید در حد ۱۰/۱۰ و بدون استفاده از عینک یا لنز باشد.
۲- دندان پرشده مشکلی برای پرواز ایجاد نمی کند.
۴- آزمایش هایگواهینامهو دوره های بالاتر هیچ اختلافی با این آزمایشها ندارد فقط در محدودیت باهم تفاوت دارند