از انجایی که اعتبار هر کشور صنعتی به توانایی ان کشور در تولید موثربستگی دارد در کشورهای صنعتی به این گرایش توجه بسیاری می شود.مهندسانتولید در راستای کسب مزیت هایی در رقابت های جهانی ازمهندسی شیمی مهندسیمکانیک و اقتصاد همراه با مهندسی صنایع بهره می گیرند تا مسایل طراحیتوسعه و اجرای عملیات سیستمهای تولیدی پیشرفته را به طور موثر حل کنند.
2_مدیریت مهندسی Engineering management:
در چند دهه اخیر این زمینه پیشرفت زیادی داشته است . دلیل این پیشرفت رادر سه سطح می توان دید. درسطح ملی تلاش برای رهبری تکنولوژیکی که از کمبودمواد اولیه بهره وری پایین و افزایش رقابت بین المللی ناشی می شود توسعهتکنولوژی های جدید و مدیریت سیستم های تکنولوژی را ایجاب میکند.
در سطح صنعت مدیریت بدون مهندسی با مشکل روبرو شده است ونقش مهم مهارت هایمهندسی واطلاعات در مدیریت سیستم های مهندسی مشهود است.در سطح فردیمهندسانی که در نتیجه ی موفقیتهای فنی شان به مدیریت کشیده می شوند هرچقدر هم ازنظر فنی قوی باشند برای رویارویی با پیچیدگی های مسیولیت مدیرتاماده نیستند.
3_سیستم های تولیدی Production systems :
این زمینه بر روی طراحی وکنترل تولید توزیع وسیستم های خدماتی تاکید داردو شامل طراحی کارخانه طراحی حمل ونقل برنامه ریزی تولید کنترل موجودیوبرنامه ریزی وکنترل تولیدی وتوزیع می باشد.
4_مهندسی مالی Financial engineering:
مهندسی مالی برای کسانی که مایل به کار بانکداری مدیریت مالی و امور مشاوهای مالی هستند طراحی شده است.اموزش در این زمینه شامل فرایندهای احتمالیبهینه سازی محاسبات وبازارهای مالی وکاربرد انها می باشد.
5_مهندسی کیفیت Quality engineering:
به دلیل رقابت روز ا فزون بین الملی که توجه به بهبود کیفیت محصولاتوخدمات را اجتناب ناپذیر ساخته است وبه دلیل پیچیدگی روزافزون سیستمهایتولیدی وخدماتی کنونی امروزه به مهندساین است که بتوانند با مفاهیموابزارهای فنی ومدیریتی سیستمهای کیفیت را اجرا و هدایت کنند.گرایش مهندسیکیفیت در مهندسی صنایع تلاش درجهت تربیت چنین افرادی دارد. اموزش در اینزمینه برمبنای بهبود کیفیت استراتژی های کیفیت سازمانی و روشهای اماریتاکید دارد.
6_مهندسی سیستمهای اطلاعاتی Information systems engineering:
این گرایش برای کسانی طراحی شده است که مایل به یادگیری مهارت های مهندسیومدیریتی با تاکید بر سیستم های اطلاعاتی ومحاسباتی هستند علاقه مندان بهاین گرایش با توانایی های نظیر برنامه نویسی کامپیوتر ومهارت های مربوط بهسیستم های اطلاعاتی و اشنایی با نرم افزارهای متفاوت قادرند سیستمهایاطلاعاتی را برای کنترل زنجیره عرضه تولید و تجارت طراحی کننده بجز زمینههای شغلی فوق الذکر بارزترین حیطه کاری مهندسین صنایع(بخصوصدر کشورمانایران)کارخانجات وسازمان های تولیدی می باشد.
*دامنه ی حیطه های کاری مهندسی صنایع به سرعت با گذشت زمان گسترش یافته و زمینه های کاری مهندسی صنایع روز به روز افزایش میابد.