امسال سینمای جهان را فیلم علمی تخیلی 2012 به تسخیر خود درآورد.
امسال سینمای جهان را فیلم علمی تخیلی 2012 به تسخیر خود درآورد. موضوع این فیلم که به یک شایعه معروف درباره پایان جهان گره خورده است، باعث شد فضای تبلیغاتی زیادی درخصوص این فیلم ایجاد شود، اگرچه فیلم نتوانست نظر منتقدان را به خود جلب کند، اما توانست بحثهای مختلفی درخصوص پایان جهان به میان بکشد. یکی از سوالاتی که این فیلم در میان مردم مطرح کرد، این بود که آیا امکان از بین رفتن زمین بر اثر پدیدههای طبیعی وجود دارد؟ و آیا براستی زمین در خطر انهدام است؟
فیلم 2012 ساخته رولاند امریخ، کارگردان آلمانی است که پیش از این نیز علاقه خود را در به تصویر کشیدن مصیبتهای بزرگ و نابودی جهان در فیلمهایش نشان داده بود.
او در فیلم «روز استقلال» بیگانههای فضایی را به زمین فرستاد تا تمام نمادهای تمدن انسانی را نابود کنند که در نهایت زمین توسط گروه کوچکی از مبارزان نجات پیدا کرد. وی در فیلم بعدیاش در سال 1998 گودزیلا را به نیویورک برد تا این هیولا به تخریب شهر بپردازد و در کنار آن امریخ هشدار خود را نسبت به پیامد آزمایشهای نظامی مطرح کند. پس از آن در فیلم «روز پس از فردا» بود که این کارگردان متوجه گرمایش زمین شد و عصر یخبندانی را که حاصل وقوع هاریکسها (توفانهای دوار عظیم) بود به نمایش گذاشت. پس از این فاجعه و مصیبت مقطعی نزدیک شدن به سال 2012، فرصتی برای این کارگردان به وجود آورد تا این بار پایان جهان را به تصویر بکشد.
تقویم مایا
روز 21 دسامبر 2012 یکی از چرخههای تقویم مایا به پایان میرسد. مایاها که یکی از اقوام پیشرفته آمریکای قدیم بودند، سیستم بسیار پیچیدهای را برای گاهشماری تهیه کرده بودند که هنوز یکی از جالب توجهترین تقویمهای دوران قدیم به شمار میرود. در واقع مایاها از 3 سیستم تقویمی استفاده میکردند که یکی از آنها تقویم شمارش طویل (long count) معروف است. در این سیستم پیچیده، تاریخ به صورت رشتهای 5 تایی از اعداد نشان داده میشود؛ مثلا (0و0و1 و 0و0) در این رشته اعداد از سمت راست به چپ کین، وینال، تون، کاتون و باکتون نامیده میشوند.ادامه مطلب...
|