سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 

دانشمندان، امنای امّت من هستند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

بازیافت بطری های PET ...


امروزه بسیاری به دنبال بازیافت بطری های PET هستند. جهت آشنایی با فرآیند بازیافت بطری PET  به طور خلاصه فرآیند بازیافت توضیح داده میشود:
PET  یک ماده مهندسی است و محصول نهایی باید دارای مشخصه های دقیقی برای مصرف باشد. به خاطر داشته باشید که کار شما با بطری هایی شروع میشود که در خیابان از افراد عادی که نمی دانند PET چیست، جمع آوری میشود ،  محصول نهایی باید 100 درصد (در واقع 99.99995 درصد یا PPM50 ) خالص باشد.


بطری ها روی تسمه هایی قرار میگیرند که ابعاد آن ها بر اساس تعداد بطری که روی آن ها قرار می گیرند مشخص میشود. مرحله مهم بعدی حرکت یکنواخت بطرهایی است که بر روی تسمه، وارد فرآیند گروه بندی میشوند. راه ساده و کم هزینه برای انجام این کار استفاده از ترومل (TROMMEL) است. اجازه دهید کمی بیشتر در مورد گروه بندی صحبت کنیم زیرا به باور ما بخش مهمی است. چنان که قبلاً گفته شد بطرهایی که از کنار پیاده روها جمع آوری می شوند، حدود 97-96  درصد شان بطری PET است، حدود 1.5  درصد PVC بوده و درصدی هم PS وجود دارد.


برخی قوطی های آلومینیومی و موارد دیگر نیز جمع آوری میشود. درمورد آلودگی PVC، حداکثر مقدار مجاز در پایان کار PPM 10 است. به زبان ساده، مقدار PVC در پایان کار باید کمتر از 0.07  درصد مقدار آن در  شروع باشد. یعنی از میان هزاران بطری که جمع آوری می شوند، کمتر از یک بطریPVC مجاز به ورود به خط بازیافت است. البته راه هایی برای جداسازی بطری های PVC و رسیدن به این درجه خلوص وجود دارد ولی هزینه ها نیز توجه ویژه ای معطوف داشت.  
خوشبختانه هزینه به کارگیری آشکار سازی های NIR و اشعه X در حال تنزل است و از نظر مالی قابل مدیریت است. گروه بندی جداسازی انواع بطری ها از بطری های PET نسبتاً ساده است. اقلامی مانند قوطی، جعبه پلی استایرن یا مثلاً یک جفت جوراب پشمی هیچ شباهتی به بطری ندارد، بنابراین هر کسی می تواند آنها را جداسازی کند. ذکر مورد جوراب پشمی چندان مضحک نیست زیرا این مورد کمترین حضور را روی تسمه نقاله گروه بندی دارد و هیچ دستگاه خودکاری که بتواند کتان را از PET جدا کند وجود ندارد؛ حتی با وجود پیشرفته ترین ابزارها، شما برای تست نهایی قبل از فرآیند خرد کردن به حضور فردی ناظر بر تسمه نقاله نیاز دارید.
بررسی بخش خرد کردن بطری ها بسیار مهم است چرا که اشتباه در مراحل قبل از ورود به خط بازیافت به معنای مواجه شدن با مشکلات بسیار، طی مراحل بازیافت است.


بنابراین ماشین خردکن باید خصوصیات ویژه ای داشته باشد: اول این که دستگاه باید از قدرت کافی برخوردار باشد. دوم اینکه تیغه های دستگاه همواره باید تیز باشد در غیر اینصورت اندازه قطعات خرد شده، بزرگ میشود و چگالی حجمی آنها به میزان زیادی کاهش پیدا می کند. مهمتر از همه،کار کردن دستگاه با تیغه های کند باعث می شود بسیاری از تکه ها، باز شده و حالت لایه لایه پیدا کند. این امر باعث حبس شدن هوا به هنگام فرو بردن آنها در آب میشود و موجب شناور شدن آنها در در کنار آلودگی های PET برروی آب میشود. آخرین نکته که چندان کم اهمیت نیست، این است که تیغه های کند، خاکه (قطعات بسیار ریز) ایجاد می کنند و این ذرات کوچک، مواد بطری یا در واقع پولی است که به دور ریخته میشود. وجود خاک و کاغذ، خردایش را با اشکال مواجه می سازد. از این رو باید انتظار فرسوده شدن تیغه ها را در زمانی کوتاه داشته باشید.


لذا دو انتخاب پیش روی شما قرار می گیرد یا اینکه شما هر یک یا حداکثر دو روز خط بازیافت را (برای تعویض تیغه ها) متوقف کنید یا این دو که با دودستگاه خرد کن، یکی در حال کار و دیگری در حال نگهداری و تعمیر کار کند. در مورد دستگاه های خرد کن انتخاب دیگری هم وجود دارد. خرد کردن خشک (Dry granulation) این مزیت را دارد که می تواند در کنار یک دستگاه دمنده استفاده شود. این کار ظرفیت دستگاه را اندکی افزایش میدهد، پس از آن برچسب های موجود بر روی بطری ها با استفاده از یک جدا کننده ساده (simple air separator) به راحتی جدا میشوند. محور دستگاه با استفاده از این سیستم، هرگز دچار مشکل نمیشوند. در مقابل، برتری روش در این است که روتور(rotor) و تیغه همواره خنک می مانند و طول عمر تیغه قطعاً بیشتر خواهد بود. در این روش دستگاه یک شستشوی اولیه انجام میدهد؛ آلودگی های سطحی را می زادید؛ اکثر بر چسب های کاغذی را تبدیل به خمیر می کند و با صدای کم تری نسبت به روش خشک کار می کند.


دستگاه خرد کن تر مجهز به یک حامل پیچی شکل بر روی یک صفحه غربال به منظور جذب آب است و قطعات خردشده با میزان آب و کاغذ 30الی 40درصد از آن بیرون می آیند. اگر تصمیم به استفاده از سیستم خرد کردن تر بگیرید، باید از یک خشک کن درست بعد از دستگاه خردکن به منظور زدودن آلودگی ها و خمیر کاغذ استفاه نمایید. با به کارگیری یک خشک کن خوب حتی می توانید به فکر استفاده از یک جداکننده (air separator) بعد از خشک کن برای حذف کردن بر چسب های پلاستیکی باشید. در این مرحله از فرآیند باز یافت، آلودگی خرده های PET شامل مقداری PP و PE ، مقدار بسیار اندکی گرد و خاک (البته آلودگی مربوط به برچسب های چسبانده شده، درب بطری ها و حلقه های آن وجود دارند)، کاغذ و آلودگی های دیگر است. بنابراین روش اول از لحاظ اجرایی ساده تر است و فقط مواد آسیاب شده تحویل میدهد، در حالی که روش دوم با آنکه گرانتر است ولی در دراز مدت منجر به صرفه جویی منابع مالی به علت تمیز کردن، شروع از شستشوی اولیه مواد و طول عمر بیشتر تیغه ها میشود. در حقیقت هزینه های سنگین نگهداری و تعمیر پایین می آید. در صورت استفاده از روش خرد کردن خشک توصیه میکنم از یک دستگاه شستشوی اولیه برای تمیز کردن خرده ها و زدودن آلودگی هایی چون کاغذ و گرد و خاک، استفاده شود.


در هر دو روش ذکر شده، پس از مرحله خرد کردن و فرآیندهای وابسته به آن، پرک های نیمه تمیز داریم و از اینجا خط بازیافت (washing line) شروع میشود. در ابتدای خط بازیافت یک مخزن (buffer silo) قرار دارد که پرک ها بعد از شستشوی اولیه وارد آن میشوند. هر خط تولید، برای بازیافت انواع ضایعات، برای فرآوری مواد باید آنها را با روند ثابتی دریافت کند. دلایل بسیاری برای این موضوع وجود دارد. دلیل عمده این است که زمان باقی ماندن پرک ها برای مرحله شستشو (washing stage) از پیش تنظیم شده و ثابت است. دوم اینکه اگر مواد با جریان ثابتی در طول زمان وارد خشک کن های گریز از مرکز (centrifugal) شوند، عملکرد آنها بهبود قابل توجهی می یابد. به هرحال شستشو مرحله اول خط بازیافت نیست.


درست است که پرک ها تا اینجا نیمه تمیز شده اند ولی هنوز درپوش ها، نوارهای پلمپ و بر چسب هایی که در فرآیند جداسازی با هوا باقی مانده اند، را همراه دارند که بهتر است پیش از رفتن به مرحله بازیافت حذف شوند. پس خرده ها با سرعت ثابتی که توسط اپراتور تنظیم میشود از مخزن برداشت می شوند و به یک مخزن جداسازی با آب (sink-flout tank) وارد میشوند؛ در این مخزن جداسازی اولفین ها (olefins) صورت می پذیرد. باید اشاره کرد که این مخزن چیزی را شستشو نمی دهد بنابراین نام(مخزن شستشو) شاید چندان صحیح نباشد. بعد از شستشوی اولیه و جدا سازی اولفین ها، پرک ها، آماده پاکسازی کامل از تمامی آلودگی های بازمانده است.


یکی از نگرانی های اصلی در باز یافت، پاک کردن چسب است؛ اجازه دهید در این مورد و فن آوری های گوناگونی که برای جداسازی چسب، وجود دارد اشاره کنیم. قدیمی ترین روش که هنوز هم مورد استفاده بسیاری دارد، قراردادن پرک ها درون یک مخزن آب داغ به همراه یک محلول خورنده(caustic) برای مدت زمانی مشخص است. به کمک یک همزن که پرک ها را هدایت کرده تاثیر محلول را افزایش میدهد، چسب ها از سطح جدا می شوند ولی زدوده نمی شوند. همراه با چسب ، باقی مانده کاغذ و دیگر آلودگی ها نیز جدا شده و وارد آب می شوند.


به دلایل گوناگون ما برای رفع این معضل از روش کاملا متفاوتی بهره می گیریم. چنان که ذکر شد، نکته اول این است که زمان انتظار باید حتی الامکان کم باشد تا از شروع واکنش های شیمیایی پایین آورنده درجه پلی مریزاسیون اجتناب شود. دوم یافتن راهی برای کاستن هزینه های مربوط به انرژی است زیرا حرارت دادن آب با انرژی الکتریکی، گاز، دیزل و نظایر آن بسیار پرهزینه است. به منظور دست یابی به این هدف از روشی کاملاً جدید استفاده میشود. از آبی استفاده می کنیم که طی فرآیند، خودش حرارت می بیند، نه با معجزه و نظایر آن بلکه به وسیله اصطکاکی که روتور ایجاد میکند. فهم این مطلب چندان دشوار نیست که اصطکاک برای امر شستشو ضروری است؛ به این معنا که پرک ها درون آب با محلول خورنده با حداکثر انرژی ساییده میشوند. قطعاً میزان این اصطکاک قابل تنظیم است و می تواند کمتر از یک دقیقه تا حداکثر 4 الی 5 دقیقه تدوام یابد؛ زمانی برای جدا شدن چسب و آلودگی ها از سطح پرک ها مورد نیاز است. این فرآیند سریع تر از سیستم های دیگراست؛ به این دلیل که شناخت دستگاه و درک نحوه کار با آن آسان است.  این موضوع فواید بسیاری دارد که آسان تر شدن شستشو و عملیات صاف کردن از جمله آنهاست.


 بعد از این فرآیند، شستشوی مجدد به دلایل متعددی الزامی است؛ اول اینکه پرک ها باید بدون هیچ نوع آلودگی شیمیایی به انتهای خط برسند؛ دلیل دوم هم این است که ماده خورنده و دیگر مواد شیمیایی باید در چرخه صافی بسته ای که به طور معمول در این بخش سیستم نصب میشود باقی مانده برای انجام این کار خشک کن گریز از مرکز بسیار قدرتمندی نصب میشود که پرک ها را با میزان رطوبت باقی مانده کمتر از 0.7 درصد تحویل میدهد. از آنجا که حلال با غلظت 1 % مورد استفاده قرار میگرد، بعد از خشک کردن باقیمانده ماده خورنده روی خرده ها 100/1 × 1000/7 معادل PPM 70 است که برای گام اول بد نیست.


در این مرحله، نصب مخزن جداسازی دیگری با آب را توصیه می کنیم زیرا هنوز بر چسب های پلاستیکی که در ماشین شستشو از خرده ها جدا شده اند به شکل ضایعات جدا شده، همراه با خرده های PET هستند. بنابراین برای خلاص شدن از آنها یکبار دیگر جداسازی در آب باید انجام شود. این مخزن برای مقاصد شستشو بسیار مفید است زیرا برخی از پس مانده ها که در مراحل قبل حذف نشده اند، هنوز حضور دارند و نمی خواهیم همراه با پرک های تمیز باقی بمانند. مخزن مورد بحث خروجی پیوسته ای دارد که پرک ها را به یک ماشین شستشوی دیگر حمل میکند که کاری جز زدودن آخرین آثار مواد شیمیایی که هنوز به سطح پرک ها چسبیده اند، ندارد.


استفاده از آب فاقد موادمعدنی (آب مقطر) در این مرحله بسیار مفید است. یک خشک کن مکانیکی، پرک ها را تا حد رطوبت0.7 درصد خشک می کند و پرک ها به یک مخزن ذخیره منتقل میشوند؛ این پایان فرآیند است البته هنوز یک مرحله باقی می ماند. اجازه دهید کمی در مورد تصفیه آب صحبت کنیم. روشن است که شستشو با آب کثیف بی معنا است. قبل از صحبت درباره سیستم های تصفیه ذکر ملاحظاتی در مورد آلودگی (میانگین آلودگی جامد مورد انتظار) که با بطری های دورانداخته شده همراه هستند، لازم است. همیشه در مورد آلودگی های جامد از قبیل گرد و غبار،ماسه،کاغذ و چند مورد دیگر بحث میشود؛ مابقی آلودگی ها، بازمانده محتوای بطری ها است که کسی نمی داند چیست.


فرض میکنیم این آلودگی شامل مواد شیمیایی باشد. ذکر نکته دیگری هم لازم است که هم اکنون در اکثر کشورها بر قرار است و به زودی در تمام دنیا الزامی میشود. پسماند بر اساس مواد تشکیل دهنده آن طبقه بندی میشود لذا اگر مایل به صرفه جویی در هزینه هستید، این پسماند که به معنای آلودگی های جامد بطری ها است نباید به هیچ دلیلی با مواد شوینده همراه شود. در غیر اینصورت مشکلات جدی خواهید داشت. بنابراین باید یک سیستم صافی در اولین بخش سیستم قرار دهیم که کار آن جدا کردن گرد و غبار، کاغذ و دیگر مواد باشد. برای بهتر شدن کار ممکن است مایل باشید از یک ماشین بریکت(briquetting machine) برای خارج کردن آب بهره بگیرید.


اینجاست که متوجه ضورت بخش شستشوی اولیه درکارخانه میشوید. کار تصفیه ذرات جامد به طور عادی با استفاده از یک فیلتر مکانیکی که در بازار به وفور یافت میشود،صورت می گیرد. در اینجا هم اگر پول بیشتری بپردازید و دستگاه بهتری تهیه نمایید، به سود شماست زیرا با یک فیلتر غربال آبی (filter screen water) 100 میکرونی مقادیر معینی از گرد و غبار و خمیر کاغذ به دستگاه خردکن وارد میشوند؛ این مواد، کمکی به تیز ماندن تیغه ها نمیکند پس اگر دستگاه بهتری بگیرید که قابلیت صافی آن 50 میکرون یا کمتر از آن باشد مقدارکمتری از این آلودگی هابه سیستم باز میگردد، عمر تیغه ها طولانی تر میشود، پمپ ها بهتر کار میکند، سیستم خارج کردن آب دچار گرفتگی نمیشود و بسیاری موارد دیگر.


نقل از : مجله مهندسی پت


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

بازیافت طلا از زباله های الکترونیک ...



نویسنده: مریم محسنی

روزنامه های قدیمی را دور نریزید، ممکن است به زودی هم وزن اش طلابگیرید! دانشمندان ژاپنی ادعا می کنند که کاغذ روزنامه یکی از مهمترین اجزای فرآیندی است که طی آن طلاو سایر فلزات ارزشمند زباله های صنعتی بازیافت می شوند.
    وسایل الکترونیکی قدیمی و از دور خارج شده مانند کامپیوتر، گوشی های تلفن همراه و تلویزیون منابع مهمی از فلزات ارزشمندی هستند که در ساخت آنها به کار رفته اند. ولی بازیافت این فلزات کار چندان آسانی نیست زیرا در حین بازیافت، مقادیر زیادی گازهای شیمیایی تولید می شوند که برای محیط زیست به شدت مضر است.
    به تازگی دانشمندان ژاپنی راهی ساده تر و بهتر برای بازیافت این فلزات یافته اند. آنها ابتدا روزنامه های قدیمی را خرد کردند و از آن خمیری ساختند. سپس با اضافه کردن چند نوع ماده شیمیایی ازجمله کلر و فرمالدئید ژل کاغذ ساختند و با خشک کردن ژل آن را به صورت پودر درآوردند.
برای آزمایش، مقدار زیادی از زباله های صنعتی که شامل فلزات ارزشمندی مانند طلا، مس، آهن و روی بود را ذوب کردند. غلظت طلادر این مایع حدود ??? در یک میلیون، غلظت پلاتین و پالادیم حدود ?? تا ?? در یک میلیون و سایر فلزات بین ??? تا ??? در یک میلیون بوده است. با افزودن ژل به این مایع، مشاهده شد که ژل توانایی جذب و تفکیک ?? درصد طلا، پلاتین و پالادیم و مقادیر کمی از مس، روی و آهن را از سایر ترکیبات دارد.
این خصوصیت قابل توجه ژل کاغذ به خاطر وجود سلولز است. سلولز به طور ذاتی شکل منظم و خاصی ندارد. به همین علت مواد شیمیایی به راحتی در قالب آن نفوذ می کنند و همین مسئله موجب قدرت جذب بالای آن می شود. هرچند هنوز مشخص نشده است که به چه علت ژل کاغذ فقط فلزات ارزشمند را جذب می کند.
یک کیلوگرم ژل توانایی جذب ??? گرم طلارا دارد. البته فرآیند جذب فلزات ارزشمند توسط ژل بسیار طولانی (حداقل ? ساعت) است و همین مسئله نقطه ضعفی است که استفاده صنعتی و به طور انبوه آن را محدود می کند.‎


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

بازیافت باتری های فرسوده ...

تامین 40 درصد سرب خالص از زباله
نویسنده: حمیده سادات هاشمی








 




    اهمیت استفاده از سرب در صنعت از یک سو و خطرات بالقوه بهداشتی و زیست محیطی آن از سوی دیگر، موجب توجه جامعه جهانی به چگونگی مدیریت صحیح زیست محیطی بازیافت باتری های سربی اسیدی شده است.
    مطالعات انجام شده نشان می دهد امروزه حدود 60 درصد کل تولید سرب تصفیه شده از معادن سرب تامین و 40 درصد باقیمانده از بازیافت قراضه ها و سرباره های باتری های فرسوده حاصل می شود.
    این مساله در سراسر دنیا یکی از منابع مهم دستیابی به سرب خالص است. هم اکنون بازیافت این باتری ها در کشور بیشتر به روش سنتی و در کنار اوراقچی های حرفه ای خودروها صورت می گیرد. باید توجه کرد که اجرای بازیافت زیست محیطی و بهداشتی این مواد درکشور نیازمند در نظرگیری راهبردها و خط مشی هایی است که بر اساس اولویت های کشور تعیین شده و باید در جهت تدوین چارچوبی قانونی برای جمع آوری، حمل ونقل و بازیافت صورت گیرد تا اثرات و خطرات زیست محیطی و بهداشتی بازیافت این پسماندها که تحت کنوانسیون بازل هستند، به حداقل کاهش یابد.
    باتری های سربی اسیدی مجموعه هایی کوچک برای ذخیره انرژی از طریق استفاده کنترل شده از واکنش های شیمیایی هستند. براساس تحقیقات صورت گرفته از سوی دفتر بررسی آلودگی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست، این گونه باتری ها به دلیل غیرقابل بازگشت بودن واکنش های شیمیایی دارای دوره عمری مشخص هستند و پس از رسیدن به انتهای دوره عمری خود، با وجود محتوای فلزی بالابویژه سرب، غیراستفاده و فرسوده و در گروه پسماند های ویژه تقسیم بندی می شوند.
    تحقیقات نشان می دهد بازیافت آنها و وارد کردن فلزاتی نظیر سرب، قلع، آنتیموان، آرسنیک و مواد آلی نظیر پلی پروپیلن حاصل از بازیافت آنها به چرخه صنعت امری اقتصادی است، ولی به دلیل وجود خطرات مواد مختلف موجود در ساختار آنها بویژه فلزات سنگین، رعایت اصول بهداشتی و زیست محیطی، استفاده از فناوری های نوین در جمع آوری و مراحل پیش بازیافت و بازیافت آنها ابداع شده است.
    کارشناسان معتقدند اجرای بازیافت زیست محیطی و بهداشتی برای این پسماند های ویژه درکشور نیازمند درنظرگیری راهبردها و خط مشی هایی است که بر اساس اولویت های کشور تعیین و تعریف شده و باید در جهت تدوین چارچوبی قانونی برای جمع آوری، حمل ونقل و بازیافت باشد.
     باید توجه کرد که ایجاد سیستم جمع آوری تحت چارچوبی قانونی یکی از اولین مراحل مدیریت صحیح زیست محیطی باتری های فرسوده است تا خطرات و اثرات زیست محیطی جانبی آنها به حداقل کاهش یابد.
    
    باتری های سربی اسیدی
    سرب یکی از فلزات گروه چهارم و ردیف ششم جدول تناوبی با ظرفیت 2 و 4 است که آلیاژ آن با فلزات مختلف نظیر آنتیموان، قلع، آرسنیک و برلیم کاربرد های وسیع در صنعت دارد که یکی از مصارف این فلز کاربرد آن در ساخت باتری های سربی اسیدی است.
    بررسی ها نشان می دهد این باتری ها از طریق انجام همزمان چندین واکنش شیمیایی، انرژی الکتریکی لازم را برای سیستم های خارجی فراهم می کنند. هنگامی که یک باتری بتدریج تخلیه می شود، غلظت اسید سولفوریک و به تبع آن سرعت واکنش ها کاهش می یابد.
    بر اساس تحقیقات دفتر بررسی آلودگی آّب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست، باتری ها می توانند به دفعات شارژ و مجدد بهره برداری شوند، ولی شارژ و تخلیه مکرر آنها موجب می شود صفحات آنها که از جنس اکسید سرب هستند، بتدریج به سولفات سرب آلوده شوند که موجب کاهش و بالاخره توقف واکنش ها می شود. بعلاوه لایه ای نیز شامل سولفات سرب، اکسید سرب و سرب فلزی در کف باتری انباشته می شود که در این هنگام باتری دیگر قابلیت شارژ شدن را از دست داده و به بالاترین حد آلودگی رسیده است، این باتری دیگر فرسوده است و کارایی لازم را ندارد و برای بازیافت آماده است.
    باتری ها دارای محتوای فلزی بالابخصوص مقدار زیادی سرب هستند که لازم است همراه با دیگر فلزات موجود در آنها نظیر قلع، آنتیموان، آرسنیک و مواد آلی نظیر پلی پروپیلن مورد بازیافت قرار گرفته و مجدد وارد چرخه صنعت شوند. این فرآیند به دلیل وجود فلزات سنگین، اسید سولفوریک و انواع پلاستیک ها در صورت اعمال نشدن کنترل مناسب می توانند برای محیط زیست و سلامت بشر خطرناک و عوارض زیست محیطی جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشند.
    متاسفانه بر اساس گزارش های موجود، در بسیاری از موارد دیده شده است که بازیافت این باتری ها در کشور به روش سنتی صورت می گیرد و کارگران و دست اندرکاران این امر فاقد هرگونه آگاهی از خطرات بهداشتی و زیست محیطی و تجهیزات و ملزومات ایمنی مربوط هستند.
    امروزه انواع فناوری های نوین و روش های مناسب بهداشتی و زیست محیطی در انجام فرآیند بازیافت باتری های سربی اسیدی فرسوده بویژه استحصال سرب از آنها که عمده ترین ماده حاصل از بازیافت این باتری هاست، ابداع شده که اثرات زیست محیطی را به حداقل می رساند.
    
    باتری های فرسوده منابع تامین سرب
    هم اکنون بازیافت باتری های سربی فرسوده به 2 شیوه سنتی و اصولی در کشور صورت می گیرد و کارشناسان معتقدند روش های اصولی نیز باید با به کارگیری فناوری های نوین و اصول زیست محیطی ارتقا یابند.
    مطالعات انجام شده نشان می دهد امروزه حدود 60 درصد کل تولید سرب تصفیه شده از معادن سرب تامین و 40 درصد باقیمانده از بازیافت قراضه ها و سرباره های باتری های فرسوده حاصل می شود که این مساله در سراسر دنیا یکی از منابع مهم دستیابی به سرب خالص است. بازیافت کنندگان سنتی معمولادر کنار اوراقچی های حرفه ای خودروها مستقر هستند و همراه با آنها به بازیافت باتری های سرب اسیدی می پردازند و مانند کل فعالیت اوراقچی ها حجم دریافتی بازیافت کنندگان سنتی قابل پیش بینی نیست.
    بر اساس تحقیقات دفتر بررسی آلودگی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست که براساس تجزیه و تحلیل کارشناسی از مستندات داخلی و خارجی با در نظرگیری قوانین و مقررات موجود کشور شامل قانون مدیریت پسماند و کنوانسیون بازل در خصوص حمل ونقل برون مرزی پسماند های خطرناک و امحای آنها صورت گرفته، عملکرد بازیافت کنندگان سنتی فاقد ماهیت صنعتی است و در بخش شکستن باتری ها و ذوب شبکه های سربی عملامتکی به نیروی کارگری، بدون هیچ گونه آموزش، تجربه و حتی سرمایه است. باتری ها به وسیله نیروی کارگری و با پتک و چکش خرد و اجزای آن تفکیک می شود.
    براساس بررسی های صورت گرفته، محتویات درونی شبکه ها و مواد فعال خارج و سپس باقیمانده مواد از روی شبکه ها زدوده و همراه با رسوب ته باتری که عمدتا مرکب از سولفات سرب، اکسید سرب و سرب فلزی است، وارد زباله های عادی می شوند. هرچه مقدار سرمایه این بازیافت کنندگان کمتر باشد، لوازم و تجهیزات کمتری مورد استفاده قرار می گیرد و ابعاد محل بازیافت نیز تحت تاثیر میزان همین سرمایه است.
    تحقیقات نشان می دهد، کیفیت سرب استحصالی ترکیبی از سرب خالص، اکسید سرب، آنتیموان و ناخالصی های سولفاتی، کلسیمی، آهنی و مسی است که در مجموع سرب با خلوص 92 تا 95 درصد را حاصل می کنند، در کارگاه های سنتی بازیافت امکانات آموزشی و ایمنی حداقل است و کارکنان آنها از خطرات بالقوه سرب آگاهی کافی ندارند، از این رو تعلیم و آموزش این کارکنان نیز بسیار ضروری است.
    بررسی ها نشان می دهد، در بعضی کارخانجات بازیافت به روش های اصولی تر و با رعایت بیشتر اصول زیست محیطی صورت می گیرد و سربی با درجه خلوص 99/99 درصد حاصل می شود. سیستم های یکپارچه تهویه و تصفیه غبار ناشی از عملیات شکستن و دیگر فرآیند های مربوط موجب ممانعت از آلودگی محیط زیست و استفاده از محتوای بالای غبار سرب می شود. فناوری های روز دنیا این امکان را می دهد که با بهره گیری از مبدل کالدو، توانایی استفاده از هرگونه ماده حاوی سرب محقق شود و قادر است حتی باتری ها را با تمام محتویات اعم از شبکه ها، مواد فعال، پوسته و بدنه و جداکننده ها بازیافت کند. همچنین بر این اساس می توان باتری های نو را در ازای دریافت باتری فرسوده به بهای مصوب فروخت و در غیر این صورت مصرف کننده را موظف به پرداخت مبلغی بیشتر کرد. تحقیقات نشان می دهد این سیاست بازگشت باتری های فرسوده به کارخانجات تولید باتری را فراهم می آورد.
    
    بازیافت باتری ها
    براساس دستورالعمل های فنی کنوانسیون بازل، فرآیند بازیافت متشکل از 3 مرحله شکستن باتری ها، احیای سرب و تصفیه سرب است. در فرآیند مدرن شکستن باتری های فرسوده، تماس انسان معمولاتا حد امکان کاهش یافته است و این باتری ها به وسیله صفحات خودکار دریافت و به سمت دستگاه خردکننده آنها تحت آسیاب چکشی یا دیگر مکانیسم های خردکننده به قطعات کوچک تبدیل می شوند. این قطعات براساس خصوصیات چگالی و مکانیسم های هیدرولیک در 3 لایه تفکیک می شوند؛ اول، قطعات سبک نظیر پلاستیک ها، دوم اکسید سرب و سولفات ها و سوم لایه سنگین صفحات سربی و اتصال دهنده هاست.
    پس از مراحل تفکیک، لایه آلی مورد تفکیک بیشتری قرار می گیرد و پسماند های پلی پروپیلن (مواد آلی سبک) و جداکننده ها و ابونیت (مواد آلی سنگین) از هم جدا می شوند. سپس مواد آلی سبک به منظور زدودن باقیمانده اکسید های سرب شستشو می یابند و به قطعات کوچک برای مصارف آینده آسیاب می شوند؛ ولی ابونیت و جداگرها به همان شکل انبار می شوند.
    اگر شکستن مکانیکی باتری ها به هر دلیلی امکان پذیر نباشد، روش ایمن آماده سازی آن برای ذوب شامل سوراخ کردن و تخلیه الکترولیت و تصفیه آن، جدا کردن صفحات و جداگر های باتری با اره دوار با استفاده از تجهیزات حفاظتی، فرستادن صفحات و شبکه ها همراه با قسمت بالای باتری به ذوب کننده و بازگشت باتری به کارخانه سازنده برای مصرف مجدد آنها صورت می گیرد.
    در مرحله دوم احیای سرب صورت می گیرد و در مرحله سوم سرب تصفیه می شود. در این مرحله در صورتی که عملیات یک کارگاه ذوب تنها محدود به ترکیب احیا باشد، آنچه تولید می کند به عنوان سرب سخت یا آنتیموانی شناخته می شود که اگر هدف یک کارگاه تولید سرب خالص باشد، شمش سرب خام باید یک مرحله تصفیه را نیز با هدف فرآیند تصفیه و زدودن تقریبا همه مس، آنتیموان، آرسنیک و قلع متحمل شود.
    
    کنوانسیون بازل
    کنوانسیون بازل یکی از کنوانسیون های بین المللی زیست محیطی است که دولت جمهوری اسلامی ایران نیز متعهد به اجرای آن است. بر این اساس، حمل و نقل برون مرزی باتری های سربی اسیدی فرسوده و واردات و صادرات آ نها به هر کشور عضو کنوانسیون بازل به عنوان یکی از پسماند های خطرناک مشمول این کنوانسیون مبتنی بر مفاد آن انجام می گیرد و این امر منوط به وجود مدیریت صحیح زیست محیطی این گونه پسماند در کشور و تایید این مدیریت توسط مرجع ذی صلاح آن کشور و به تبع آن ارائه مجوز از سوی آن مرجع است. لذا واردات خودسرانه این باتری ها بدون کسب مجوز از مراجع ذی صلاح کشور محل ورود امری غیرقانونی است.
    کنوانسیون بازل همچنین طی تدوین دستورالعمل های فنی درخصوص مدیریت صحیح زیست محیطی پسماندها، دیدگاه ها و راهنمایی های مفیدی را درخصوص ایجاد یا ارتقای مدیریت پسماند های خطرناک در کشور های عضو ارائه می کند.
    
     حمیده سادات هاشمی


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

ارزیابی عملکرد

پسر کوچکی وارد داروخانه شد، کارتن جوش شیرینی را به سمت تلفن هل داد. بر روی کارتن رفت تا دستش به دکمه های تلفن برسد و شروع کرد به گرفتن شماره ای هفت رقمی. مسئول دارو خانه متوجه پسر بود و به مکالماتش گوش داد.. پسرک پرسید: خانم، می توانم خواهش کنم کوتاه کردن چمن ها را به من بسپارید؟ زن پاسخ داد: کسی هست که این کار را برایم انجام می دهد. پسرک گفت: خانم، من این کار را نصف قیمتی که او می گیرد انجام خواهم داد. زن در جوابش گفت: که از کار این فرد کاملا راضی است. پسرک بیشتر اصرار کرد و پیشنهاد داد: خانم، من پیاده رو و جدول جلوی خانه را هم برایتان جارو می کنم، در این صورت شما در یکشنبه زیباترین چمن را در کل شهر خواهید داشت. مجددا زن پاسخش منفی بود. پسرک در حالی که لبخندی بر لب داشت، گوشی را گذاشت. مسئول داروخانه که به صحبت های او گوش داده بود به سمتش رفت و گفت: پسر...از رفتارت خوشم میاد؛ به خاطر اینکه روحیه خاص و خوبی داری دوست دارم کاری بهت بدم پسر کوچک جواب داد: نه ممنون، من فقط داشتم عملکردم رو می سنجیدم، من همون کسی هستم که برای این خانوم کار می کنه.

نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

نرم افزارهای مهندسی صنایع



امروزه فراگیری نرم افزارهای تخصصی هر رشته از ضروریات آن رشته می باشد. در این پست لیست کاملی از نرم افزارهای رشته مهندسی صنایع را به همراه توضیحاتی در مورد هر نرم افزار بصورت یک فایل با فرمت PDF قرار داده ام که امیدوارم مورد استفاده دانشجویان محترم قرار گیرد.



لینک دانلود



نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

بتن سبک کامپوزیتی

قرن بیستم را به حق باید قرن پلیمر ها نیز دانست ، محصولات پلیمری از لحاظ حجمی در سال 1990 بر حجم محصولات آهنی فایق آمد و پیش بینی می شود که در قرن حاضر ، از لحاظ وزن نیز بالاتر رود . صنایع ساختمان بزرگترین مصرف کننده موادّ پلیمری ، 25 تا 30 درصد از کلّ پلیمر ها را مصرف می کند .



یکی از مواردی که در ساختمان به وفور استفاده می شود بتن است . این مادّه به دلیل هزینه پایین تولید ، راحتی استفاده و استحکام فشاری ، یکی از موادّ پرمصرف در سازه هاست ولی به دلیل نقایصی که دارد ( نقایصی چون : 1 تخریب یخ زدگی و ذوب 2 تخریب پذیری توسّط موادّ شیمیایی خورنده 3 استحکام کششی کم   4- دیرپخت بودن و . ) همزمان با تولید این مادّه ، ترکیب آن با فولاد ( مسلّح کردن بتن )‌ و ایجاد خاصیّت تاب خمشی مطرح شد و از همان موقع ، استفاده از موادّ و ترکیبات شیمیایی ، برای بهبود خواصّ آن مورد توجّه قرار گرفت . حاصل تحقیقیاتی که در این زمینه صورت گرفت این نتیجه را در بر داشت که جایگزینی مناسبی ، با موادّ پلیمری انجام شده است و با به کارگیری آنها به روش های مختلف ، خواصّ بتن ارتقا می یابد . ( این تحقیقات بیشتر در ژاپن ، آمریکا و روسیه انجام شده است ) . در این رابطه خانواده بتن های پلیمری ، بهترین خاصیّت ها را از خود نشان دادند . خواصّ این نوع بتن ، برتر از بتن های سیمانی بود و گاهی خواصّ
منحصر به فردی از خود نشان می دهد . با توجّه به ‌نیاز بیشتر به استحکام در سازه ها و برتری های این نوع بتن ، بتن پلیمری مورد علاقه دانشمندان واقع شد و با وجود آنکه مدّت زیادی از اختراع آن نمی گذرد و علیرغم قیمت بالایی نیز که داراست مورد استقبال روزافزون قرار گرفته است . بتن های پلیمری از حدود سال 1950 وارد بازار شده اند و پیش بینی می شود در طیّ دهه پیش رو ، مصرفشان 10 برابر شود . کاربرد این نوع پلیمرها به دو شاخه استفاده جامد و استفاده غیر جامد تقسیم می شود .
در حالت جامد محصولات پلیمری به جای فولاد جایگزین می شوند و بتن را مسلّح می کنند که در این حالت ، پلیمر به صورت رشته ، شبکه و یا میلگرد در بتن استفاده می شود . در حالت غیر جامد با تزریق پلیمر های پودری و مایع ، در دوام بتن بهبود حاصل می شود .



در کشور ما کار خاصّی روی بتن پلیمری صورت نگرفته است و هنوز در سطح یک موضوع تحقیقاتی برای دانشجویان
باقی مانده است ، موضوعی که منابع تحقیق آن نیز غالباً خارجی هستند .



بتن های پلیمری ( Polymer Concrete )  حالت جامد :



اکثر موادّ و مصالح طبیعی به دلیل ناپیوستگی های سطحی و ترکیباتی که در خود دارند ، دارای مقاومت لازم برای تحمّل
تنش های زیاد نیستند و لازم است تا با موادّ دیگری مسلّح شوند . دانشمندان به دنبال موادّی هستند که در ضمن مسلّح کردن بتن ، دارای وزن کمتر ، مقاومت بیشتر در برابر عوامل جوّی ، رفتار بهتر در بارگذاری های متناوب باشد و بتواند مقاومت خود را در دماهای بالا مثل دمای کوره حفظ کند و
..از این قبیل.



 یکی از مشهورترین این مصالح ، کامپوزیت های پلیمری می باشند . اوّلین باری که کامپوزیت ها در بنا استفاده شد در زمان جنگ جهانی دوّم بود . در آن زمان بر روی ساختمان هایی که باید رادار نصب می کردند ، استفاده از سازه های فلزّی و یا حتّی بتن آرمه ، مشکل ایجاد می کرد ، با مسلّح کردن بتن توسّط کامپوزیت های بتنی ، این مشکل برطرف شد . همچنین در همان بحبوحه جنگ بعضی از قسمت های هواپیماهای جنگی را از پلی استرهایی که با رشته های شیشه تقویت شده بودند
می ساختند .



در ساختمان های مسکونی از کامپوزیت هایی با فیبر شیشه ای یا پلی استر استفاده می شد . (‌ سازه کامپوزیتی GPR ) ، دو ساختمان استثنایی با سازه کامپوزیتی ساخته شده است که یکی سازه گنبدی شکل در بن غازی (‌ 1968 )‌ و دیگری سقف فرودگاه دبی ( 1972 )‌ است که تأثیر محسوسی بر استفاده از این نوع سازه ها داشته است .



اکثر این سازه ها دارای سازه اصلی بتن مسلّح بود و برای ساخت پانل ها از GPR (Glass Polymer Reinforced )  بهره می برد ، همانند سازه قوسی فضاکار زمین فوتبال شهر منچستر (‌1980 ) ، مهمّترین کاربردهای GPR به قرار زیر است :



1-    ساختمان هایی که تحت اثر خوردگی شدید هستند .



2-     سازه های پیشرفته رادارها .



3-    ساختمان هایی که کنترل کیفیّت آنها مهم است .



4-    ماهواره ها .



5-    آنتن های بزرگ .


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

فرآیند پذیری رابرها

**فرآیند پذیری:

   به طور کلی فرآیند پذیری رابرها(کائوچوها) به ?دسته تقسیم می شود که عبارتنداز:



  -    فرآیند پذیری خوب: مانند:BR-NR-SBR-NBR



  -   فرآیند پذیری متوسط:مانند: EPDM-EPM (در بعضی مواقع بخصوص در غلتک سخت است)



  -   فرآیند پذیری ضعیف: مانند:Butyl



 



 



 



    ** قیمت:



   اکثر رابرها از نظر قیمت مناسب هستند.



   مثل: NR-SBR-NBR



 



   2-پرکننده ها یا فیلرها(Fillers):



   فیلرها موادی به شکل پودر جامد هستند.



   هدف از اضافه کردن فیلرها به آمیزه 2 چیز است:



   - اولا فیلرها ارزان قیمت هستند که با اضافه کردن آن به آمیزه ،قیمت آمیزه پایین می آید.



   - فیلرها بعضی از خواص آمیزه رابری را افزایش می دهند.



 



   *استفاده از فیلرها باعث افزایش مدول (سختی) می شود.



 



   انواع فیلرها عبارتند از:



    دوده(N550-N660-N330-N220-N660-…) – پودر تالک – کائولین – اکسید روی –



    سیلیکات آلومینیوم



 



   3- کمک فرآیندها(Processing Aids):



   موادی هستند که برای افزایش فرآیند پذیری آمیزه به کار برده می شود.



   یعنی ویسکوزیته را کم می کنند.



   فیلرها فرآیند پذیری را کاهش می دهند به همین دلیل از کمک فرآیندها استفاده میشود.



 



   این مواد اغلب به صورت روغن های مایع هستند.



  *** کمک فرآیند هابه ? دسته ی آروماتیک ، آلیفاتیک ، نفتیک تقسیم میشوند.



  



   *روغن از 2phr-20phr   به آمیزه اضافه می شود.



   هر چه میزان فیلر مصرفی زیادتر باشد میزان روغنی که می زنیم بالاتر می رود.



 



   اثر روغن وکمک فرآیندها:



   کمک فرآیندها تا حدودی کاهش و ?? را افزایش می دهند.



   در بعضی موارد بعضی از کمک فرآیندها مقاومت اکسیداسیونی و اوزونی را فزایش



   می دهند،زمانی که روغن یا واکس بتواند روی سطح قرار گیرد جلوی اکسیژن را میگیرد.



   رزین هایی که به عنوان کمک فرآیند استفاده می شوند مدول(سختی) را کاهش میدهند.



 



   انواع کمک فرآیندها عبارتند از:



   روغنهای معدنی – پارافین ها – واکسهای معدنی – رزینهای کومارون و ایندین –



   استئارات روی – فکتیس



 



   4-شتاب دهنده ها(Accelerators):



   گوگرد به تنهایی عامل ولکانیزاسیون کندی است. حتی با استفاده از مقدار بسیار



   زیاد گوگرد در درجه حرارت های بالا و صرف زمان گرمادهی طولانی ،باز هم اتصالهای



   عرضی تشکیل شده وضعیت مناسبی نداشته و آمیزه ولکانیزشده حاصل ، خواص



   خوبی نخواهد داشت.تنها با استفاده از شتاب دهنده های ولکانیزاسیون است که



   می توان با کیفیتی متناسب با سطح به تکنولوژی عصر حاضر دست یافت.



   به طور کلی شتاب دهنده ها سرعت واکنش را افزایش وزمان واکنش را کاهش می دهد.



 



   انواع شتاب دهنده ها عبارتند از:



 



      TMTD-MBTS-ZDMC-DPG-ETU-MBSS-PTA-TMTM-PPC-DOTG-PEP-DOTG  



 





 



   5-بازدارنده وتاخیر اندازها(Inhibitor):



   این مواد سرعت واکنش را کاهش و زمان واکنش را افزایش می دهد.



   مانند: PVI



 



 



   6-آنتی اکسیدانتها و آنتی اوزانات ها(Antioxidant & Antiozonat):



    این مواد مقاومت اکسیداسیونی(واکنش با اکسیژن) ومقاومت اوزوناتی را بالا می برد



    و مانع تخریب آمیزه می شود.



 



   *این مواد با دو مکانیسم جلوی تخریب ماده را می گیرند:



      - مکانیسم فیزیکی: موادی هستند که پس از استفاده در آمیزه از داخل آن مهاجرت



        کرده روی سطح یک لایه نازک را تشکیل می دهند.



 





      -مکانیسم شیمیایی : در این روش پایدار کننده در مجاورت زنجیر پلیمر قرار میگیرد



       وزمان حمله اکسیژن با یک واکنش شیمیای اجازه تخریب زنجیر را نمی دهد.



 



*این مواد معمولا بین 0.5 Phr-5 Phr   در آمیزه استفاده می شوند.



*اطن مواد تاثیر چندانی روی فرآیند پذیری و سختی ندارند.



 



 



7-عوامل فوم زا یا اسفنجی کننده(Foaming Agent Blowing):



 



برای تهیه فوم از یک سری مواد استفاده می شود.عواملی که باعث می شود آمیزه



 ما متخلخل(اسفنجی) شود.کار این مواد این است که در داخل آمیزه حبابهای ریز



 هوا تولید می کند.



این مواد سختی را کاهش می دهند(تخته کفش های جدید با این روش تولید می شوند).



 



 ادامه...


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:45 عصر

کمباین مخصوص برداشت برنج

کمباین مخصوص برداشت برنج


کمباین مخصوص برداشت برنج


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:44 عصر

نرم افزار های مهندسی شیمی و نفت

نرم افزار های مهندسی شیمی و نفت


برای پیدا کردن شماره نرم افزار درخواستی از کلید ترکیبی Ctrl + F  استفاده نمائید  و شماره نرم افزار را یادداشت نمائید.


41- gams 21.4
42- Gproms Modelbuilder v2.3.4
44- Intergraph PDS 8.0
45- INTERGRAPH SMARTSKETCH
46- INVENSYS SIMSCI PIPEPHASE v9.1
59- PDMS 11.6 SP3.5
1170- PDMS 11.6 sp4
64- Rebis Autoplant v2.0 Full
519- Rebis AutoPIPE v6.20
68- Simsci Hextran v9.1
1197- Simsci Process Engineering Suite 2002
77- VANTAGE Plant Design and VPD data exchange interfaces II
106- CHEMSTATIONS CHEMCAD V6.0.1
107- SCHLUMBERGER PETREL V2004
800- SCHLUMBERGER ECLIPSE 2001a_2
108- NavisWorks JetStream v5.2.3 MULTiLANGUAGE
21- Coade PVElite 2005 Full Install
999- Coade PVElite 2008 + PV_CodeCalc 2008
19- Coade Cadworx Pid v3.1
110- Coade Cadworx Pipe 2004
111- COADE CADWorx PIPE v3.1
112- Coade CADWorx Plant 2007
113- Coade Cadworx Plant Pro v2008
114- COADE CADWORX PID V2006
115- COADE CADWORX PLANT PROFESSIONAL V2006
116- COADE CADWORX STEEL V2006
726- COADE CADWORX Compress Build 6258
452- COADE CADWORX P AND ID PRO V2008
1191- Coade Cadworx Steel Pro 2008
1196- Coade Cadworx Equipment 2008
20- Coade Caesar II 4.4
117- Coade Caesar II 5
463- COADE CAESAR II V5.1
119- Aspen-Tech B-jac 12.0
122- Bentley AutoPipe XM  v09.00.00.08.08
153- FTI Forming Suite v4.0.1
155- Geomedia Professional 06.00.34.07
157- Hyperchem 7.5 ,7.52
158- Hyperchem Professional 8.03
159- Hyperchem Tutorials
168- samcef v10
178- Epcon Chempro Engineering Suite 6.3 Piping Program
241- ASPENTECH ASPEN ENGINEERING SUITE V2006
223- Reation Design Chemkin v4.11
15-  Bentley Autoplant 2004
764- Bentley Autoplant 3D v.3.0
1209- Bentley AutoPLANT Structural 2004 (8.6)
216- Bentley IRAS-B v8 2004 Edition
222- Bentley Microstation Descartes v8.05.02.25 Mapping,Visualization,Raster-To-Vector Projects Full
233- Bentley Microstation Geographics v8.01.00.07 Cad English
237- Bentley Digital Interplot V01.01.00.04
239- Bentley Microstation V8 XM V08.09.00.16
314- BENTLEY STORMCAD XM V05.06.012.00
361- Bentley Hydrology Haestad PondPack 7 ICPR Hydroflow Hydrograph HydroCAD SCS
346- Bentley Microstation Triforma XM 08.09.03.50
366- bentley architecture 8.01.00.03
367- bentley microstation 8.01.00.06
368- bentley microstation triforma 8.01.00.05
375- BENTLEY STAAD PRO V2007
426- BENTLEY Building Mechanical Systems v8.05.04.30
440- Bentley Plantspace Design Series v08.00 02 12
552- Bentley Speedikon Project Explorer v07.06.00.01
450- BENTLEY GEOPAK Rebar 2004 Edition
451- Bentley WaterGEMS XM v08.09.400.34
1210- Bentley HAMMER XM v08.09.400.34
419- Bentley ProSteel 3D v18.0
929- Bentley Structural for TriForma V.8.8.00.02.08
386- Bentley Microstation XM v08.09.04.44
812- Bentley ProSteel V8i for AutoCAD 2004-2009 v19.11.08
886- Bentley Civil Extension for InRoads XM 08.09.01.45
887- Bentley Microstation J v7
888- Bentley InRoads Suite 2004 Edition
889- Bentley Microstation Descartes V8i.XM.v8.11.05.25
981- Bentley PowerMap XM v08.09.04.84
434- Ingenieria Civil - Bentley InRoads Suite 2004 Edition
351- Gams 22.2
430- Gams Master 7.3
472- CADPIPE 2002 v6.6
765- Cadpipe 2002 Commercial PIPE v7.0 for AC
249- Calyx Point v6
315- BIO RAD PDQUEST V8.0.1
362- BIO RAD QUANTITY ONE V22
1268- Bio Rad ChemWindow v6.0 GERMAN-2D + IUPAC Nomenklatur
731- ChemOffice Ultra 2002 v7.01 + Update v7.03
414- ChemOffice Ultra 2008 v11
471- AFT Mercury v5.0
622- AFT Chempak Add in for Excel v2003
609- AFT mercury v5.0
497- PDS 7.2 Doc
521- ROXAR IRAP RMS V7.3
533- cadpipe2002
592- COMSOL Multiphysics v3.5
602- PHA-Pro v6
611- IAFES FOUNDATION V2.5
641- Sstusa CAEPipe v5.10J
717- GISBAU WINGIS 2.7
801- Alias Spoolgen v5.0
915- Schrodinger Suite 2007
933- Fx Chem v2.104.0
946- Accelrys Pipline Pilot v7.01
976- ACDLabs_MSU 2.01
993- Algor PipePak v10.2
1030- ALGOR Designcheck v23.0 SP1
1031- ALGOR PipeCheck v23.0 SP1 x64
1019- PipeSupport pro 3.155
1020- Coade Tank 2.5
1029- Aldec Riviera-PRO v2008.10
1103- PROII 8.2 + patch 1
1162- PipeDataPro v8
1167- pumpbase v2.0c
1173- Piping Systems FluidFlow v2.33
1177- SIMPLANT PLANNER V8.1.2
1200- Group OLGA 6.0.2.807
1219- Alias I - Sketch v5.1.2
1220- Aquaveo GMS v6.5.4
1244- Eclipse 2008.1
1245- Flaresim 2.0 Build 215
1246- Petroleum Experts IPM 6.4 Build 173
1259- Discovery Studio Gene v1.5
1261- ASPENTECH ASPEN FLARENET V2006
1286- Bentley Microstation Structural XM v8.09.04.65
1287- Bentley PlantSpace Design Series XM.v08.09.04.34
1288- Bentley Rebar XM v08.09.04.68
1337- ila3
1356- COADE TANK V3.10
1358- ofm 2007
1356- COADE TANK V3.10
1369- Merak Peep 2007.1
1370- PDMS TUTORIAL
1371- PowerNMA TUTORIAL
1388- NX 6.0.3 update
1389- Nx Nastran 6.0
1426- Intergraph Enterprise 2007
1439- Process Systems Enterprise gPROMS v3.20
1440- pvtsim18
1441- Reaction Design Chemkin Pro v15083
1447- Wavefunction Odyssey College Chemistry v3.1
1448- Alias I-Tools 3.5
1449- Alias Piping Solutions I-RUN 3.44
1450- Alias Piping Solutions I-VIEW 2.40
1451- Alias Spoolgen 5.0.1.6
1452- Alias I-Run v3.4.5
1453- Alias I-Sketch v2.5.1.2
1454- Alias I-Run v3.4.6
1462- Coade Cadworx datasheets 2009 +  isogen
1463- Coade Cadworx equipment 2009 +  isogen
1464- Coade Cadworx pid 2009 +  isogen
1465- Coade Cadworx plant 2009 +  isogen
1466- Coade Cadworx steel 2009 +  isogen
1467- HYSYS 3.2
1468- HTRI XchangerSuite5
1469- Pipe Support PRO 3.1
1488- SIMSCI PRO II V8.2.1
1504- Pipenet Vision R1.21
1505- Claritas cygwin v5.2.1 r2776
1506- CX One v3
1507- Ecrin v4.02
1508- Interpret 2008
1509- Kappa Emeraude 2.42.10
1512- Pipe Flow Expert v4.60
1522- Autodesk AutoCAD pid2010
1526- carear 4.34
1527- carear 4.41
1528- ANSYS PRODUCTS v12.1 FLUENT POLYFLOW ADDON
1529- ANSYS PRODUCTS v12.1 CFD CFX TURBOGRID ADDON
1530- ANSYS PRODUCTS v12.1 DOCUMENTATION
1535- AFT Chempak Viewer
1536- AFT Chempak Add in for Excel v2003.10.22
1543- Bentley Tas Simulator V8i.v9.01.03.01
1553- FlareNet v3.05
1554- FLUENT Polyflow v3.11.0
1555- Hsc chemistry 5.1
1562- Pdms catview11.3
1583- Schlumberger Company Petromod ver.11
1587- FLARES v1.1.1
1590- CAEpipe V6.1 (k-pipe)
1592- Bentley Structural v8i XM v8.11.05.50
1593- PetroMod 09
1609- Bentley CAD v8i.v08.11.05.14
1610- Bentley GEOPAK Rebar v08.08.03.37
1611- Bentley Rebar XM v08.09.05.27


لطفا جهت هماهنگی های لازم برای خرید یا سفارش نرم افزار های مورد نیاز با شماره های  09122366067,09195349490 ,09125081472  تماس حاصل فرمایید.
http://rahgoshafan.parsiblog.com
http://rahgoshafan.co.cc
Email: rahgoshafan@yahoo.com


نظر شما( )
?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:44 عصر

نرم افزار های مهندسی شیمی و نفت

نرم افزار های مهندسی شیمی و نفت


برای پیدا کردن شماره نرم افزار درخواستی از کلید ترکیبی Ctrl + F  استفاده نمائید  و شماره نرم افزار را یادداشت نمائید.


41- gams 21.4
42- Gproms Modelbuilder v2.3.4
44- Intergraph PDS 8.0
45- INTERGRAPH SMARTSKETCH
46- INVENSYS SIMSCI PIPEPHASE v9.1
59- PDMS 11.6 SP3.5
1170- PDMS 11.6 sp4
64- Rebis Autoplant v2.0 Full
519- Rebis AutoPIPE v6.20
68- Simsci Hextran v9.1
1197- Simsci Process Engineering Suite 2002
77- VANTAGE Plant Design and VPD data exchange interfaces II
106- CHEMSTATIONS CHEMCAD V6.0.1
107- SCHLUMBERGER PETREL V2004
800- SCHLUMBERGER ECLIPSE 2001a_2
108- NavisWorks JetStream v5.2.3 MULTiLANGUAGE
21- Coade PVElite 2005 Full Install
999- Coade PVElite 2008 + PV_CodeCalc 2008
19- Coade Cadworx Pid v3.1
110- Coade Cadworx Pipe 2004
111- COADE CADWorx PIPE v3.1
112- Coade CADWorx Plant 2007
113- Coade Cadworx Plant Pro v2008
114- COADE CADWORX PID V2006
115- COADE CADWORX PLANT PROFESSIONAL V2006
116- COADE CADWORX STEEL V2006
726- COADE CADWORX Compress Build 6258
452- COADE CADWORX P AND ID PRO V2008
1191- Coade Cadworx Steel Pro 2008
1196- Coade Cadworx Equipment 2008
20- Coade Caesar II 4.4
117- Coade Caesar II 5
463- COADE CAESAR II V5.1
119- Aspen-Tech B-jac 12.0
122- Bentley AutoPipe XM  v09.00.00.08.08
153- FTI Forming Suite v4.0.1
155- Geomedia Professional 06.00.34.07
157- Hyperchem 7.5 ,7.52
158- Hyperchem Professional 8.03
159- Hyperchem Tutorials
168- samcef v10
178- Epcon Chempro Engineering Suite 6.3 Piping Program
241- ASPENTECH ASPEN ENGINEERING SUITE V2006
223- Reation Design Chemkin v4.11
15-  Bentley Autoplant 2004
764- Bentley Autoplant 3D v.3.0
1209- Bentley AutoPLANT Structural 2004 (8.6)
216- Bentley IRAS-B v8 2004 Edition
222- Bentley Microstation Descartes v8.05.02.25 Mapping,Visualization,Raster-To-Vector Projects Full
233- Bentley Microstation Geographics v8.01.00.07 Cad English
237- Bentley Digital Interplot V01.01.00.04
239- Bentley Microstation V8 XM V08.09.00.16
314- BENTLEY STORMCAD XM V05.06.012.00
361- Bentley Hydrology Haestad PondPack 7 ICPR Hydroflow Hydrograph HydroCAD SCS
346- Bentley Microstation Triforma XM 08.09.03.50
366- bentley architecture 8.01.00.03
367- bentley microstation 8.01.00.06
368- bentley microstation triforma 8.01.00.05
375- BENTLEY STAAD PRO V2007
426- BENTLEY Building Mechanical Systems v8.05.04.30
440- Bentley Plantspace Design Series v08.00 02 12
552- Bentley Speedikon Project Explorer v07.06.00.01
450- BENTLEY GEOPAK Rebar 2004 Edition
451- Bentley WaterGEMS XM v08.09.400.34
1210- Bentley HAMMER XM v08.09.400.34
419- Bentley ProSteel 3D v18.0
929- Bentley Structural for TriForma V.8.8.00.02.08
386- Bentley Microstation XM v08.09.04.44
812- Bentley ProSteel V8i for AutoCAD 2004-2009 v19.11.08
886- Bentley Civil Extension for InRoads XM 08.09.01.45
887- Bentley Microstation J v7
888- Bentley InRoads Suite 2004 Edition
889- Bentley Microstation Descartes V8i.XM.v8.11.05.25
981- Bentley PowerMap XM v08.09.04.84
434- Ingenieria Civil - Bentley InRoads Suite 2004 Edition
351- Gams 22.2
430- Gams Master 7.3
472- CADPIPE 2002 v6.6
765- Cadpipe 2002 Commercial PIPE v7.0 for AC
249- Calyx Point v6
315- BIO RAD PDQUEST V8.0.1
362- BIO RAD QUANTITY ONE V22
1268- Bio Rad ChemWindow v6.0 GERMAN-2D + IUPAC Nomenklatur
731- ChemOffice Ultra 2002 v7.01 + Update v7.03
414- ChemOffice Ultra 2008 v11
471- AFT Mercury v5.0
622- AFT Chempak Add in for Excel v2003
609- AFT mercury v5.0
497- PDS 7.2 Doc
521- ROXAR IRAP RMS V7.3
533- cadpipe2002
592- COMSOL Multiphysics v3.5
602- PHA-Pro v6
611- IAFES FOUNDATION V2.5
641- Sstusa CAEPipe v5.10J
717- GISBAU WINGIS 2.7
801- Alias Spoolgen v5.0
915- Schrodinger Suite 2007
933- Fx Chem v2.104.0
946- Accelrys Pipline Pilot v7.01
976- ACDLabs_MSU 2.01
993- Algor PipePak v10.2
1030- ALGOR Designcheck v23.0 SP1
1031- ALGOR PipeCheck v23.0 SP1 x64
1019- PipeSupport pro 3.155
1020- Coade Tank 2.5
1029- Aldec Riviera-PRO v2008.10
1103- PROII 8.2 + patch 1
1162- PipeDataPro v8
1167- pumpbase v2.0c
1173- Piping Systems FluidFlow v2.33
1177- SIMPLANT PLANNER V8.1.2
1200- Group OLGA 6.0.2.807
1219- Alias I - Sketch v5.1.2
1220- Aquaveo GMS v6.5.4
1244- Eclipse 2008.1
1245- Flaresim 2.0 Build 215
1246- Petroleum Experts IPM 6.4 Build 173
1259- Discovery Studio Gene v1.5
1261- ASPENTECH ASPEN FLARENET V2006
1286- Bentley Microstation Structural XM v8.09.04.65
1287- Bentley PlantSpace Design Series XM.v08.09.04.34
1288- Bentley Rebar XM v08.09.04.68
1337- ila3
1356- COADE TANK V3.10
1358- ofm 2007
1356- COADE TANK V3.10
1369- Merak Peep 2007.1
1370- PDMS TUTORIAL
1371- PowerNMA TUTORIAL
1388- NX 6.0.3 update
1389- Nx Nastran 6.0
1426- Intergraph Enterprise 2007
1439- Process Systems Enterprise gPROMS v3.20
1440- pvtsim18
1441- Reaction Design Chemkin Pro v15083
1447- Wavefunction Odyssey College Chemistry v3.1
1448- Alias I-Tools 3.5
1449- Alias Piping Solutions I-RUN 3.44
1450- Alias Piping Solutions I-VIEW 2.40
1451- Alias Spoolgen 5.0.1.6
1452- Alias I-Run v3.4.5
1453- Alias I-Sketch v2.5.1.2
1454- Alias I-Run v3.4.6
1462- Coade Cadworx datasheets 2009 +  isogen
1463- Coade Cadworx equipment 2009 +  isogen
1464- Coade Cadworx pid 2009 +  isogen
1465- Coade Cadworx plant 2009 +  isogen
1466- Coade Cadworx steel 2009 +  isogen
1467- HYSYS 3.2
1468- HTRI XchangerSuite5
1469- Pipe Support PRO 3.1
1488- SIMSCI PRO II V8.2.1
1504- Pipenet Vision R1.21
1505- Claritas cygwin v5.2.1 r2776
1506- CX One v3
1507- Ecrin v4.02
1508- Interpret 2008
1509- Kappa Emeraude 2.42.10
1512- Pipe Flow Expert v4.60
1522- Autodesk AutoCAD pid2010
1526- carear 4.34
1527- carear 4.41
1528- ANSYS PRODUCTS v12.1 FLUENT POLYFLOW ADDON
1529- ANSYS PRODUCTS v12.1 CFD CFX TURBOGRID ADDON
1530- ANSYS PRODUCTS v12.1 DOCUMENTATION
1535- AFT Chempak Viewer
1536- AFT Chempak Add in for Excel v2003.10.22
1543- Bentley Tas Simulator V8i.v9.01.03.01
1553- FlareNet v3.05
1554- FLUENT Polyflow v3.11.0
1555- Hsc chemistry 5.1
1562- Pdms catview11.3
1583- Schlumberger Company Petromod ver.11
1587- FLARES v1.1.1
1590- CAEpipe V6.1 (k-pipe)
1592- Bentley Structural v8i XM v8.11.05.50
1593- PetroMod 09
1609- Bentley CAD v8i.v08.11.05.14
1610- Bentley GEOPAK Rebar v08.08.03.37
1611- Bentley Rebar XM v08.09.05.27
1748- Pipesim 2007.1
1752- Techlog 2008.2.1
1753- VMGSim v2.8.0
1754- catview11.6
1755- catview12
1788- PDMS 12
1789- pdms reviewv 6.2
1801- Claritas Cygwin V5-3-0.3339
1816- Schrodinger Suite 2009 Update1
1817- Logic Desktop Authority v7.8.0.82


لطفا جهت هماهنگی های لازم برای خرید یا سفارش نرم افزار های مورد نیاز با شماره های  09122366067,09195349490 ,09125081472  تماس حاصل فرمایید.
http://rahgoshafan.parsiblog.com
http://rahgoshafan.co.cc
Email: rahgoshafan@yahoo.com


 


نظر شما( )
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چگونه کتابخوان تر شویم؟
دانستنی های کوتاه
دانــستـــنی هـای جـــــالـــــــب
جهان در صدسال
28جمله از دکتر حسابی
الماس های معروف دنیا
معنی گلها
انیشتن
راز شمع (( در درمان و ارزو ها))
یا ذهن می تواند آینده را پیش بینی نماید؟
موبایل ومغز
آیا می دانید
خودرو و رنگها
نامگذاری محلات قدیمی تهران
پرچمدار ارتباطات با دور
[همه عناوین(1944)]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

280416

بازدید امروز

629

بازدید دیروز

278

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 لینک دوستان

مهندسی مکانیک
بی تاب

لوگوی دوستان




اشتراک